Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Iphone aktivacija

128 pregleda · 7 odgovora · otvorena 04.09.2011. u 17:33

Pozdrav gameri, :D

aBd trebao bi dobit za 2-3 dana Iphone 4 fabricki otkljucan iz Amerike.

Slabo se kužim u njih, to će mi biti prvi apple uređaj. Znam da je telefon nov i ima uz sebe at&t sim karticu.

Zanima me kako da ga aktivira, mogu li našom (bh telecom) karticom, ili moram sa tom at&t. Ako ga aktiviram sa at&t karticom, hoću li moći koristiti onda i našu (bh telecom) karticu?

Nemam bodava da nagradim onog ko mi pomogne, al nadam se da će od admina dobit barem aplauz.
u mene rodjak iz Danske je koristio m:tel karticu.
Samo ju je morao svu izrezati okolo, samo je onaj zlatni dio ostao.

njega metnes i to je to.
BR1cK je napisao/la:
u mene rodjak iz Danske je koristio m:tel karticu.
Samo ju je morao svu izrezati okolo, samo je onaj zlatni dio ostao.

njega metnes i to je to.
znači aktiviram ga prvo at&t karticom, poslje aktivacije izrežem moju ultra sim karticu i ubacim?
Pitaj penika ili mersimthebody-a , oni se razumiju u to :)
S at&t ga samo aktiviras, a da bi ti radila ultra kartica moras ga unlock-ovat pomocu posebne gevey sim kartice (za sad, bar mislim, druge alternative nema za unlock iPhone4) , to odprilike izgleda sve ovako :
http://www.youtube.com/watch?v=E7DTCs1eNiw

EDIT: Sad procito fabricki otkljucan, samo aktiviras pomocu at&t karticom i stavis onda svoju ultra karticu i sve je OK
Big_Bosna je napisao/la:
S at&t ga samo aktiviras, a da bi ti radila ultra kartica moras ga unlock-ovat pomocu posebne gevey sim kartice (za sad, bar mislim, druge alternative nema za unlock iPhone4) , to odprilike izgleda sve ovako :
http://www.youtube.com/watch?v=E7DTCs1eNiw

EDIT: Sad procito fabricki otkljucan, samo aktiviras pomocu at&t karticom i stavis onda svoju ultra karticu i sve je OK ;)
kazem zavisi od basebanda jer postoji i softwerski unlock za iphone 4 naravno
Kao prvo, hvala svima na odgovorima :D

Big Bosna bio si me prepao sa ovim unlockom, dok nisam došao do ovog djela "EDIT:" onda mi je bilo lakse :D:D

Iphone fan druze ne znam ni sta je taj baseband, al dok ga dobijam provjerit cu, telefon je fabricki otkljucan i kad je kupovan prodavač je rekao da se moze koristiti u BiH.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.