Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Nvidia gforce 9400 gt overclock!

139 pregleda · 11 odgovora · otvorena 31.08.2011. u 23:45

Pozdrav , mozeli mi neko reci kako mogu overclockati graficku nvidiu- gforce 9400 gt , neki tut ili nesto ako moze pls.
Skineš program RivaTuner i overclockaš je.
TuT
Freaker je napisao/la:
Skineš program RivaTuner i overclockaš je.
TuT
Kako? , imam taj program , samo neznam kako treba tacno da to napravim...
taxy je napisao/la:
Kako? , imam taj program , samo neznam kako treba tacno da to napravim...
eto ti tut editovo sam
Freaker je napisao/la:
eto ti tut editovo sam
Pa da mi eksplodira centralna
taxy je napisao/la:
Pa da mi eksplodira centralna
Pa šta oš ti onda ?
Seksanna je napisao/la:
Pa šta oš ti onda ?
Hoću da ima neko na ovom forumu ko je normalan da mi kaze kako cu overclockati , a ne djecije postove.
Imas program NVTweak ja sam sa njim overclocka-o ! Oznacis opcije u njemu sve i onda odes tamo na ekranu propertes udjes u graficku tako ce ti dodji zaboravio sam kako se zove : Clock Overclocking tako nekako vidit ces ! I imas skalu koliki ti je core memory speed ! I tu automatski podesavas za koliko ces Mhz povecati !

http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=911&file=4&evp=748321029168447e6f85596a20b6be85 - Eto mozes odatle ga skinut !
Opsiran je to pojam, nije samo fazon podici taktove i reci evo ga :( Prije nego pocnes malo progooglaj sta kako.
Neke graficke su fabricki overklokovane OC, tako da je kod tih grafickih karti slab potencijal za oc, osim u slucaju da nabavis kvalitetan hladnjak.
Ako nije fabricki klokovana onda bi se mogao podici takt za nekih 60/70mhz dobio bi par fps-ova u igrama.
Klokujes sa RivaTuner-om nadji tut na youtube.
dizes pomalo taktove 10-20mhz onda sa 3D markom odvrtis test benchmark ako u prvom testu sve prodje dobro bez artefakata i zastajkivanja sistema mozes dizati jos pomalo taktove i opet testirati sa 3Dmarkom i moras pazit na temperature i stabilnost sistema, skini SpeedFan i prati temperature.
Prije nego pocnes moras se malo informisati jer nemozes nesto radit naslijepo.
odprilike koliko se moze ici sa tom grafickom.
core clock-550-600
shaderclock-1395-1500
memory clock 333-420
Posto vidim da si neinformisan sto se tice OC-a... ili nauci guglat pa malo po malo sredi tu graficku, ili jednostavno mami i tati zajauci iskamci jedno 2 glave pa kupi novu graficku. OC nije za svakoga, al uglavnom probaj sa riva tunerom nemas sta zajebat restart sve popravlja, dok god se ne zamaras volt modom nemas sta sjebat.. sretno
taxy je napisao/la:
Hoću da ima neko na ovom forumu ko je normalan da mi kaze kako cu overclockati , a ne djecije postove.
covjek ti je dao Riva Tuner i to je to, pored rive imas MSI AFTERBURNER, sa njim takodje mozes OC i jedan je od najboljih alata za OC.

kako klokati; pomices lagano; takt GPU-a, Shadera, i memorije, pa igras neku igru, ili nesto sto optereti grafu.

Kad grafa bude stekala odnosno sjeckala sliku ili na monitoru izbaci zelene fleke znaj da si je predoziro i da treba da spustas taktove.

i da 9400GT je smeće od grafe,tako da ti OC nece pomoci nista.

imas i EVGA Precision
MSI Afterburner skini, imas i manual procitaj i skontaj se, nema nista lakse samo mices slider udesno koliko zelis i time dizes clock, al prvo procitaj manual da se ne bi sjebo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.