Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija]Koliko je gaming uključen u naše živote

415 pregleda · 8 odgovora · otvorena 13.08.2011. u 14:16

Dobar dan dragi moji.

Želio bih da malo prodiskutujemo na temu koliko je gaming uključen u našim životima. Svjedoci smo da kako koja generacija dolazi postaju sve više vezani za računar internet etc, što je i istina. Uzimam primjer djece iz mog komšiluka gdje oni igraju igru counter strike sa 7 godina, a ja sam tek kompjuter dobio u četvrtom osnovne. Ne samo da igraju counter strike, igraju i druge igre te djevojčice koje nemaju 9 godina kako treba po cijeli dan su na računaru i ne izlaze napolje. Istina je da smo im mi stariji uzor pa kad pričamo sa prijateljima dok smo malo napolju razgovor se svodi na priču o igricama fb-u i ostalom. Da čujem vaše mišljenje. Da li će sve slijedeće generacije pasti pod utjecaj kao i mi računara igara i ostalog? Jer po mom mišljenju to je neminovno. Nekima je gaming smisao života i 24/7 su na računaru a nikakve koristi od toga nemaju. Skidam kapu onima koji sjede za računarom 24/7 a uspijevaju da tim sjedenjem možda zarade i koju paru. A sad navalite
Ako se moviemaking smatra za gaming, onda gaming je cak i previse ukljucen u moji zivot. Dnevno odigram mozda 1 pcw/mix, nekad ESL gather, sve to max 1:30h, dok ostalo vreme koje provedem ispred PC-a, radim introa, klipove itd. Znaci kad ustanem u 14h, do 20h dok ne idem na kafu sa prijateljima i curom, ili ako imamo band practice, ja sam max 1h ispred kompjutera. Ali kad dodjem kuci uvece oko 12-1, onda sednem na PC i radim do 4-5h ujutro. Jednostavno ne mogu da spavam, pa moram nesto da radim, neki klip for the lulz, fragshow itd.
Ukljucen je ali ne pretjerano, igram iz uzitka prema samim igrama i druzenja sa ostalim igracima.
Igram samo CSa i nista drugo.
Jednostavno druge me igre ne privlace pa kakva god grafika bila.
Ja se budim u podne , tako da vec prespavam one sate koje vecina gejmera odigra na PC-u.

Dok doruckujem prodje pola sata , tako da bude najvjerovatnije oko 13h.

Odem igrat basketa do 16h.

Kad se vratim igram do 19h. Odem u grad , vratim se u 22.30h .
I onda do 2 ili 3h igram .

Ali pod ovim "igram" , ne mislim bukvalno igram igrica , nego budem na fbu , gejmersu ♥ , piku , ali takodje igram dote i wowa
Ma tu sam po cijeli dan na teamspeak-u , igram cs-a sa klanom , naravno vani izadjem nisam retardiran
99% mog zivota se svodi na igranje igara.

ovaj 1% ide na svakodnevne stvari u zivotu i skolu .

Ustanem u 18:00h, sjedim do ujutro do 9-11h, i spavam do 18h, i tako iz dana u dan.

Mada nemam neko cudo od PC-a, moze CS i WoW sto je najbitnije .
U zadnje vrijeme veoma slabo. Iako provodim dosta vremena na kompu., od njeg spada možda 5% u igranje igrica (jedino kad zalomim LoLa 10 partija zaredom )
Inače dosta pišem, radim u AAE, Photoshop-u, istražujem, itd.
Imao sam jednu fazu prije nekih 20ak dana kad nisam 7 dana zaredom sjeo za komp (nisam ni mogao, nisam se trijeznio ), i moram priznati da je bolje 'vako
Za vrijeme raspusta moj zivot se 80% svodi na gaming.

Probudim se u 14 - 15h. Igram CoD, snjuham po fb i gamersu ili radim nesto sto se tice moviemakinga nekad do 21h. oko 21h izadjem malo sa drustvom na pice, druzimo se, ofo ono nekad do 23h. Nakon toga sam opet za kompom do 5 - 6h i tako iz dana u dan.
igram kad mi je dosadno, tj, kad imam sa svojim prijateljima poigrati, onda ne zalim 2-3 sata provedena na PC, ne volim sam sa strancima igrati nikako, kao sto su neki spomenuli, danas djeca 7 god igraju igrica, psuju bogove, vise na fejsbuku, ja sam dobio kad sam imao 9 god komp, i nisam bio pretjerano puno na njega, jer nisam nista znao, sjecam se, prije si mogao izaci s rajom , igrati se do kasnih sati u noc, danas ih je rijetkost vidjeti izvan kuce, a i ako ih vidis gdje, vidis ih u igraoni, nazalost, barem je tako slucaj kod mene, ali hvala Bogu nisu svi takvi prijatelji ;)

ja ponajvise krivim facebook i nikog vise, nadam se da ce Anonymous odraditi svoje :D
i nemojte me citirati u vezi ovoga s facebooka ako nekome smeta moj komentar

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.