Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamers.ba uspomene

800 pregleda · 20 odgovora · otvorena 26.07.2011. u 19:44

Citam svaki dan na g.ba kako tracaju jedan drugog , a do jucer su jedan drugom "onlajn braca bili" Dosadile su mi vise te teme , hajmo malo na sretnije uspomene.Hajmo na ovu temu da vidimo to sto vi nikad necete zaboraviti s g.ba znaci to sto ce te "pamtiti cjeli vas zivot" Nek svako napise po par recenica sto nikad nece zaboraviti ,a koje je proveo na g.ba i nek napise kad je bio najsretniji na g.ba

Evo moje :

Davno je to bilo bili smo jos klinci ludi smo za cs i za g.ba.Spamali smo da bi postali popularniji starijoj raji. Kad bi bili pr0 na g.ba to bi bilo bas super i onda bi bio glavni u raji.Lijepo je bilo imati bodova pa prebaciti svom drugu koji ti zatrazi daj mi 50 bodova da kupim sebi nesto u shop-u.Bila su to bas lijepa vremena kad se hodalo po cs turnirma.Merak ti je bilo gledati eu4i-u kako igra (a ne sad ova "djeca" nemaju nimalo postovanja prema old school igracima) Uglavnom da ne duzim meni je najljepse na g.ba bilo kad mi je "SkYller" dao svoj pw od moderatora. To je bilo davno prije mozda 4,5 godina.Tad sam sam sebi davao bodove bio sam jednostavno presretan Isto nikad necu zaboraviti kad smo imali password od "softtortuals"(neznam kako se pise) tad smo po jednom refresh-u sebi po 10 bodova dali znaci za manje od minut-u 1000bodova na acc lijepo uhhh. Isto tako necu zaboraviti kad sam bio GlobalModerator (ovom prilikom se zahvaljujem FataL-u sto mi je ukazao povjerenje.) GlobalModerator-a nisam izgubio sto sam nesto pogrijesio nego jednostavno ti dojadi da radis nesto ulazes svoj trud i svoje vrijeme za nekog ko to ne cijeni. Kakav god bio nace se neko ko ce reci stela ovo ono ma kakav on ljudi ne moze se svima ugoditi.Uglavnom sve u svemu meni je prelijepo bilo na g.ba i nadam se da ce i tako ostati )

Pardon na gramatickim greskama ne mogu ja glumiti da sam sad neki gramaticar kad nisam :*
umeneudedekuracdogredepa nista vise haruNe ne treba da se kaze

Edit :

Evo da post bude citav

Meni je jedna situacija ostala urezana u secanje samo tako, evo sta se desilo, dodao sam recenziju na softtutorials i nabijao sebi bodove imao oko 2200 ~ bodova i skontao me LizzarD koji mi je odbio bodove i dan pre nego sto ce se gamers prebacivati u finalnu verziju smk postavi s mog profila temu da requesta pesmu, posle toga mi je obrisan account
A nikad neću zaboravit takmičenje Pogodi Igru i kad sam spY-a morio da pregledaje temu non-stop. "Nikad neću zaboravit" kad sam otvorio rezultate takmičenja i kad sam vidio da sam prvi. Znači to je to.
ja nisam bas neki stari clan (pogotovo na ovom profilu sa kojeg pisem),imao sam raznih profila :D na nekima sam zaboravio pasvord,negdje banovan,neke sam samo koristio od jarana itd... uglavnom,za g.ba sam cuo prije oko 3 godine kad sam nesto ganjao oko neke igrice i neko mi je rekao na msnu "ma pitaj na gamers.ba dobices odgovor u roku od 3 minute" i ja sam stvarno otisao i registrovao se,pitao i dobio brzo odgovor (cak sam gledao koliko ce im trebati da mi odgovore :D) i onda sam otvarao za svaku sitnicu koja mi zatreba temu (nisam ni sad plaho bolji) i kad mi neko nesto kaze ja mu opsujem ili se krenem nekako svadjati u temi i dobijem ban,i ne mogu da cekam da istekne vec posudim ili napravim novi akaunt.
a harune to sto pricas o old school igracima i "djeci koja ih ne postuju" pa ti govoris isto ko da je to o cemu ti pricas bilo prije 20 godina pa ono "kakva su to vremena bila",nije to bilo tako davno a nemas ni ti sad nesto puno godina da nekom ko je 2-3 god. mladji kazes da je dijete,nemoj ovo shvatit kao provokaciju il nesto slicno vec samo ti kazem,malo si cudno napisao pa reklo bi se da je to Boga pitaj kad bilo :) pozz
vLexinho je napisao/la:
umeneudedekuracdogredepa nista vise haruNe ne treba da se kaze :)

Edit :

Evo da post bude citav :)

Meni je jedna situacija ostala urezana u secanje samo tako, evo sta se desilo, dodao sam recenziju na softtutorials i nabijao sebi bodove imao oko 2200 ~ bodova i skontao me LizzarD koji mi je odbio bodove i dan pre nego sto ce se gamers prebacivati u finalnu verziju smk postavi s mog profila temu da requesta pesmu, posle toga mi je obrisan account :(
Ja mislim da nikad neces zaboravit traumu kada dodjes u Sarajevo!
ADzI
nikad necu zaboravit kad smo ja i jos neki ddosali g.ba i nije mogao da se otvori citav dan odusevljenost u ts sobi ko da smo osvojili svjetsko prvenstvo.
vLexinho je napisao/la:

Edit :

Evo da post bude citav

Meni je jedna situacija ostala urezana u secanje samo tako, evo sta se desilo, dodao sam recenziju na softtutorials i nabijao sebi bodove imao oko 2200 ~ bodova i skontao me LizzarD koji mi je odbio bodove i dan pre nego sto ce se gamers prebacivati u finalnu verziju smk postavi s mog profila temu da requesta pesmu, posle toga mi je obrisan account
Kaze se ovako:

umogdedekurcinadogrededaganijestidprobio bi zid .

@ topic,nemam uspomena na G.BA!!!
Mission je napisao/la:
ja nisam bas neki stari clan (pogotovo na ovom profilu sa kojeg pisem),imao sam raznih profila na nekima sam zaboravio pasvord,negdje banovan,neke sam samo koristio od jarana itd... uglavnom,za g.ba sam cuo prije oko 3 godine kad sam nesto ganjao oko neke igrice i neko mi je rekao na msnu "ma pitaj na gamers.ba dobices odgovor u roku od 3 minute" i ja sam stvarno otisao i registrovao se,pitao i dobio brzo odgovor (cak sam gledao koliko ce im trebati da mi odgovore ) i onda sam otvarao za svaku sitnicu koja mi zatreba temu (nisam ni sad plaho bolji) i kad mi neko nesto kaze ja mu opsujem ili se krenem nekako svadjati u temi i dobijem ban,i ne mogu da cekam da istekne vec posudim ili napravim novi akaunt.
a harune to sto pricas o old school igracima i "djeci koja ih ne postuju" pa ti govoris isto ko da je to o cemu ti pricas bilo prije 20 godina pa ono "kakva su to vremena bila",nije to bilo tako davno a nemas ni ti sad nesto puno godina da nekom ko je 2-3 god. mladji kazes da je dijete,nemoj ovo shvatit kao provokaciju il nesto slicno vec samo ti kazem,malo si cudno napisao pa reklo bi se da je to Boga pitaj kad bilo pozz
heh al stavio sam pod navodnicima "djeca" neznam jesili obracao paznju

Isto tako bih da dodam jos jednu situaciju , odjednom se je pojavio "allsvenskan" kao admin i mi smo bili ljubomorni kao vidi lik ni od kud a admin ovo ono i nama je bas bilo krivo pa smo odlucili da preko "softtortula" dodajemo njemu bodove da ispadne da covjek sam sebi daje bodove... jaoo to su scene bile
Diskusija sa Schulzom oko bana, prije neke 3/4 godine .
risk je napisao/la:
nikad necu zaboravit kad smo ja i jos neki ddosali g.ba i nije mogao da se otvori citav dan odusevljenost u ts sobi ko da smo osvojili svjetsko prvenstvo.
Ko li je bio ? Jel smem da kažem ?
Seksanna je napisao/la:
Ko li je bio ? Jel smem da kažem ?
slobodno, ja sam zbog vaseg imidza sakrio imena
je napisao/la:
Evo ja sam u Sarajevu pa dodji mene prebij :r
Dobio si te 2 medalje pa bi u guzu dao za vlahkovskog
risk je napisao/la:
slobodno, ja sam zbog vaseg imidza sakrio imena
Ovako, bili: ****, ********, *****, ****, ***, **** i ne znam još ko.
@ADzI Joj jesi zajeban (al sto jest jest imas najgluplji nick na cijelom g.ba)

Nazalost samo sam 2 godine na forumu (prvu godinu ulazio rijetko kad imam neki problem ) a druga godina , tada se vec ovisnost stvorila.

Najdraza mi je uspomena npr kada sam napravio logo za balkan league ili ono kad sam bio banovan pa smarao sa "scout " acca da mi se unban jer sam bio greskom banovan (nije neka vesela uspomena ali eto )

Onda kada sam pisao onaj faq photoshop 2 , nisam odmah znao da se treba dobiti 200 boba ko uradi i kasnije procitam smaram smokija za bobe

Onda prva pic tema sa uzasnim krkanskim radovima (dobijao sam komentare tipa "jesu li te zvali za ulogu u jurassic parku" ) To su bili moji pocetci na g.ba

Volio bih da znam koji mi je prvi post i tema al jbg ne mogu , ocu da se posteno ismijem nekada kad to budem citao (ako nadjem )

Iskreno svaki dan na g.ba ima nesto dobro i neku dobru uspomenu
vLexinho je napisao/la:

Edit :

Evo da post bude citav

Iskrenost cijenimo jako naš admine

@tema

Pa najviše u sjećanju će mi ostati skupljanje boba, pa pisanje mojih vijesti pa razne teme i ostalo.
Na Gamers sam se registrovao jednog finog dana. Kako?
Stalno sam bio kod Jacky-a , posto je on imao racinar prvi u mahali igrali smo Madagaskara nafurali se drama. A poslije kad je vec on uzeo bolji komp i kad sam ja dobio komp kad god odem kod njega nesto pravi , radi , pokusava , zamislja se kako samara po tom tad meni nepoznatom Gamersu. I malo po malo i ja se upetljam u to. Registrujem se zarazim.. Sad je sve isto jedino sto Jacky samara i aplaudira a ja zamisljam! HAHAHAHA

Na Gamersku sam oko 1,5 - 2 godine . Al imacu uspomena i trenutaka kojih kad se sjetim nasmijem se.

- Recimo kad sam otvorio temu i vidio da sam prvi na contestu . Koja je to sreca bila.

- Pamtit cu Gamers.ba tocak, to dok sam živ.

- Onaj je****i osjecaj kad sam prvi put otvorio temu pa sam posto lud. HAHAHAHA

- Kad je stara otisla negdje a telefon zaboravila. Pa ja po premiumima poceo udarat. HAHAHA

Ako se sjetim jos necega bit ce edit.
Na g.ba sam se registrovao da bi reklamirao jedan CS server. Kao i vecina danasnje raje, nisam citao pravila, jednostavno sam cuo negdje za ovaj portal i odlucio sam da reklamiram.
Naravno odmah su poceli sa komentarima zabranjeni non steam serveri i ostale dosade i tema je naravno zavrsila u kanti.

I ne mogu bas da se sjetim zasto sam nastavio poslije toga da redovno posjecujem portal ali me je nesto privuklo.
I upocetku sam redovno dobijao samare jer sam se pravio mangup i skupio sam negdje oko -50 bodova.
I hajde jednom prilikom sam napisao neku vijest, te mi se javio "riddle" i rekao da sam imao gramatickih gresaka, da je ispravio i prihvatio vijest. Tada sam usao u neku diskusiju sa njim, te mi je dao jos 30 bodova da izadjem iz minusa. I od tada sam prestao sa pisanjem glupih postova, poceo sam pisati vijesti i pomagati drugima. I eto mislim da sam za ove 2,5 godine stekao donekle neku reputaciju na site-u

Eto to je moja uspomena sa g.ba i zelim ovom prilikom da se zahvalim riddle-u kojeg vise nema medju aktivnim clanovima na toj pomoci jer mozda bi i prestao biti aktivan clan ili bi bio banovan da sam nastavio sa glupostima
Necu nikad zaboravit kad znam po citav dan citati postove old school clanova, npr Vilenjaka i divit se liku. Nazalost to debilizirane generacije danasnjice nikad nece razumjeti a kamoli cijeniti.
Ma bilo je situacija bas strasnih
Silne zable tipa "LAMER" "lamer problem" "opet lamer" po 5 6 na dan

imate pusicu :*

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.