Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pomoć pri odabiru bicikla

135 pregleda · 16 odgovora · otvorena 25.07.2011. u 12:16

Seljak poput mene je sišao sa brda u grad, iz opanaka u cipele, i želi sebi kupit' bajk da se može vozat'.

Treba mi preporuka, ili štaviše, prijedlog koje tačno biciklo da uzmem, ne bih dao više od 70-80km, sinoć mi je ponuđeno ovo biciklo za 70km, kaže čovjek da je očuvan, i da je sve ispravno.

http://www.pik.ba/artikal/1562711/bicikl-mountbike-gume-24-ke-sa-brzinama-ocuvan-malo-vozen/

Mogu prijedlozi bicikala za te pare, a i direktne sugestije putem linkova na piku.

Thanks, in advance, Seljak.
Ne valja ti ono biciklo sto ti je ponudio...
asteroID je napisao/la:
Ne valja ti ono biciklo sto ti je ponudio...
Po čemu?
Seksanna je napisao/la:
Po čemu?
Meni se cini da je ovo djecije biciklo.
U svakom slucaju izgleda malo.
Seksanna je napisao/la:
Po čemu?
Zato sto je retardirano,vidis i sam..nije ugodno
Buzzer je napisao/la:
Bolje ti je ovo od tog tvog izbora s' obzirom da je jeftinije...
Jest' da je aukcija ali ...Nije skupa cijena sadasnja !

http://www.pik.ba/artikal/1574562/biciklo-komda/

Mada nema nesto puno izbora do 80km jer sva bickla sto su dobra i skuplja su
Brate ovom otišo zadnji ležaj, ja to nit znam šta je nit bih znao promijenit ^^
Seksanna je napisao/la:
Po čemu?
neka bezveze marka , uopce ovo ne vrijedi toliko
Nisam vidio,
Ne znam kako to ktb msm oni sto popravljaju bicikla oni mozda i prodaju, najbolje njih pitaj za izbor...
Imaju i neki sto dovoze polovna sa strane i preprodaju.
Na piku sam ja bash gledao prije jedno desetak dana, nema izbora a da je dobar i jeftin...
Seksanna je napisao/la:
Brate ovom otišo zadnji ležaj, ja to nit znam šta je nit bih znao promijenit ^^
Ma druze ne mozes nista kupit da valja za 80km, ta dva sto si postavio to ces jedino i dobiti ni bolje ni losije... i imaju po 10-20kila pa se znatno umoris dok okrenes dva puta pedale
a i razjebace se brzo nagazi na nekoliko rupa felga ce se iskriviti ..
bolje da sacuvas te pare il kupi ona starinska sa tankim gumama
iNFY je napisao/la:
Ma druze ne mozes nista kupit da valja za 80km, ta dva sto si postavio to ces jedino i dobiti ni bolje ni losije... i imaju po 10-20kila pa se znatno umoris dok okrenes dva puta pedale :)
a i razjebace se brzo nagazi na nekoliko rupa felga ce se iskriviti ..
bolje da sacuvas te pare il kupi ona starinska sa tankim gumama :r
Potpis.
Bolje uzet' neko za 150-200km i navozat' se godina i godina...
Ako kupish to neko od 70-80km kad se pokvari jedan dio onda ce drugi i sve tak'. Znam po sebi :D Svake nedelje ide na popravke al' vec mu je istek'o i vijek trajanja ;)
Ne valja ti ono biciklo gore. Skupi jos para pa kupi neku masinu jer nemozes ti uzet nesto dobro za 80 KM.
ReaT je napisao/la:
Ne valja ti ono biciklo gore. Skupi jos para pa kupi neku masinu jer nemozes ti uzet nesto dobro za 80 KM.
Skontali smo da ne valja, covjek trazi primjere bicikala a ne primjedbe ... Seksanna evo sacu ti poslati josh neke na pm od 100-150km onako cisto da vidish o cemu prichamo ;)
Buzzer je napisao/la:
Skontali smo da ne valja, covjek trazi primjere bicikala a ne primjedbe ... Seksanna evo sacu ti poslati josh neke na pm od 100-150km onako cisto da vidish o cemu prichamo
Obriso inbox.
Definitivno ne valja taj bicikl koji ti je ponuđen.

Prva stvar, kineska roba - 100%, i vjeruj mi da ćeš u narednih 3 mjeseca vozanja dati još toliko love za servis, popravke, nove dijelove koji 'odu' - provjereno. To je samo bajk koji 'dobro izgleda' naoko (iako je i to vrlo upitno), kvalitet nula.

A za te pare ne očekuj da možeš uzeti ni solidan bajk. Bolje ti je strpi se i skupi još toliko love i onda možda možeš naći nešto pristojno što će ti služiti. Ovo je čisto bacanje para.

Ja lično nikad ne bih uzeo neki ovakav 'nebrendirani' bajk, iz mnogo razloga. U najgorem slučaju neka to bude neki Unis ili Capriolo, ako uganjaš nekog Polara odlično.
A ovi Huffy, Classe i slično su jednostavno smeće.
Sve ovo sto ti je ponuđeno, odu ležajevi na točkovima i srednji pogon, pa ti gledaj...
za jedno 100-150 ovdje u Brckom mozes kupiti jako dobro (brendirano) biciklo, naravno polovno ali u odlicnom stanju...
Moj prijatelj to uvozi i servisira...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.