Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Sta uraditi s kompjuterom

145 pregleda · 6 odgovora · otvorena 24.07.2011. u 16:31

... osim da ga bacim :D
Znaci imam par problema prilicno sitnih : google chrome mi ne otvara stranice vec moram upisat njihov link i tako otic na njih,firewall mi ne radi i nece da se ukljuci,pojavio mi se wga i ne mogu ga iskljucit,nervira me win7 jer se svako malo nesto pokvari...
Znaci ja bih najvise volio da mi je XP al nit imam onog CDa a preko interneta da skidam i to,malo mi je je***a a hocu da sto prije ovo rijesim da mogu normalno koristit komp pa mi se ne da ic kupovat disk po gradu ...
Formatiranje diska ? bil to pomoglo da se rijese ovi problemi ?
Puno sam puta otvarao teme al jbg ovi problemi koje ja imam su vise neg cudni niko ne zna sta bi moglo bit i kako rijesit a ako neko nesto predlozi,to mi ne uspije.
Znaci interesuje me bilo kakva metoda osim obaranja sistema i instalacije xpa sada trenutno jer nemam taj k...
Nemam bas iskustva s tim,ono,izbjegavam obarati sistem i sl. radio sam to 1-2 puta al sam imo CD i pratio one gluposti i tad je ok bilo al sad nemam pojma sta ni kako
Ma qme sta ces drugo nego oboriti tj formatirati sistem ? Imas virusa drama, pogotovo netttroya, wormova etc. To su sve jake stvari, to moras format udariti i na warezu ili negdje nadji activation key za xp da ti bude genuine i eto ga  Nemoj da ti bude mrsko, digni guzove i haya gotovo
Jarane moj ti knjigu napisa,mogao si ovo skratiti na nekoliko recenica ok!!
Da se vratimo temi odi kupi sebi CD win Formatiraj i rjesen problem tesko se to moze popraviti bez dizanja sistema ima mnogo toga pozz
Skeniraj komp od virusa? Defragmentuj ga? Imaš toliko tutorijala kako da osposobiš svoj kompjuter ponovo -.-'

BTW. TuneUpUtilities - najbolje rješenje.
Vjeruj mi da ćeš se manje ispatiti sa formatiranjem računara, nego da pokušaš očistit i napravit sve to, da ti računar ponovo bude funkcionalan, zamoli nekog da ti dobaci dvd da formatiraš, nadam se da znaš kako se to radi, ako ne nekog zovni da ti to riješi, mora/valjda imaš nekog od prijatelja ko to zna odradit. Nemoj da ti je mrsko, uštedit ćeš i živaca i sačuvat ćeš sebe, poredih tih 3KM za dvd ništa ti više neće ni otić', jednostavno formatiraš računar za par sati, nego da par sati pokušavaš nešto popravit, i na kraju će ti se vjerovatno opet pojebat nešto. Podigneš sebi XP, i uživaš.

Obaranje/Dizanje sistema fakat nije teško, mislim da imaš i tutorijal na gamersu, ako nema, pronaći ćemo neki pa nauči pa formatiraj. Al' ako imaš ikakvo/minimalno znanje engleskog jezika ne bi ti trebao bit' problem, samo pokreneš i započneš formatiranje, čitaš i logički odgovaraš i ne bi trebalo bit' problema. To neka ti bude zadnja varijanta, ako nemaš nijednog prijatelja koji bi ti to mogao odradit. Dakle, logičko razmišljanje i poznavanje engleskog jezika, minimalno poznavanje i DVD ( preporučujem ti da kupiš XP Black Edition, poslije podizanja sistema, izabereš i programe koje ćeš instalirat, ja nikad nisam imao problema sa njim, to ti je moja preporuka. )

@
Ne znam gdje bi mogao kupiti taj cd/dvd jer ja nisam iz Sarajeva, al' vjerujem da u svakom normalnijem internet klubu, gdje snjimaju igrice, snjimaju ti i to. Pa eto, podsjeti najbliži sebi.

Post dobio aplauz od skile

sa tuneup sam probao ... on primjeti problem al ne moze ga otklonit (javlja mi da je iskljucen firewall al ne moze ga ukljucit :) )
ciscenje kompjutera,kad bih znao kako i cime da pokusam rijesiti te probleme bez formatiranja odvojio bih vremena nije problem.
a atif4 i ja mislim da je to najbolje,znas li gdje mogu nac u sarajevu taj cd da ne bude problema ?
aj add cu te u prijatelje il na msn da mi malo pomognes ako ti nije problem
R3START je napisao/la:
Jarane moj ti knjigu napisa,mogao si ovo skratiti na nekoliko recenica ok!!
Da se vratimo temi odi kupi sebi CD win Formatiraj i rjesen problem tesko se to moze popraviti bez dizanja sistema ima mnogo toga pozz
Lik nece da skine sa neta xp, ko ce to skidat :( mrsko mu otic u grad da kupi cd :S najbolje da ostavi adresu pa da mu neko to uradi umjesto njega :*

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.