Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Social Engine Pitanje

171 pregled · 13 odgovora · otvorena 20.07.2011. u 17:21

Znachi pitanje je sledece :

Posto hocu da otvorim neki site onako radi zabave, zanima me kad uzmem Social Engine crackovanu verziju dal' oni meni mogu nekad ukinuti sajt posto koristim crack umjesto premium verzije ?
Ne mogu koliko sam ja upucen, al bolje iskodiraj sam, ili instaliraj drupal pa vezbaj sa tim drupal je fin CMS
da da, drupal owna brate. Laka stvar
Mah kodiranje zahtijeva puno vremena i truda a ne mislim sad nesto ozbiljno bash praviti.
Radio sam vec sa Drupal-om i nije losh ali et' hocu da se oprobam u SE jer govore da ima previshe dobrih mogucnosti .
Da bi ti bilo zanimljivo site se mora dobro plasirati. Da bi se plasirao site mora biti unikatan, sta mislis koliko ljudi pored tebe koristi SE vec? Na duge staze uspijevaju samo sajtovi unikatni tipa fb, twitter i slicna sranja drustvena.
Mogu te iskljuciti,nece odma al vremenom ce te okupirati spameri (njihovi botovi od SE) onda ce ti to dodijati i neces docekati da ti ga oni ugase izbrisaces ga sam Ista stvar kao sa vbulletinom
Imas danas mnogo SE OS scripti, no problem je sto su uglavnom pisane pomocu frameworkova/OOP-a sto *ebeno otezava posao ako si noob u php-u...
Social Engine ovakav kakav je ne može nikad, ali nikad ne može zaživit' niti se preko njega može napraviti neki sajt. Eto, pogledaj Dernek.ba, nema nikakve sličnosti sa SE a nećeš vjerovati kada bih ti rek'o da je derneku SE bio podloga cijelog kodiranja.

Dalje, ako ti je scripta nullovana, pomiri se sa tim da će kad-tad biti ugašena, da l' od provajdera, da l' od autora scripte.

Bilo gdje da nađeš krekovanu SE scriptu doći će ti blank, tj. bez plugina. Onda se ti moraš peglat' za svaki plugin moraš naći nullovanu verziju, pa ga instalirati. Plugina ima mali milion, a isto toliko u bugova na nekim verzijama.

Dakle, šta smo zaključili? Ako sajt praviš "samo onako", "radi zabave" Social Engine nije za tebe.

Evo ti jedan sajt koji je rađen sa Social Engine. Postoji 2,5 godine. Pogledaj koliko ima članova - 197 :O, ne isplati se ...

Drupal k'o drupal....ako si početnik dok se snađeš s njim popizdiš, to je za hardcore webmastere.

Zato ti fino Joomlu, JomSocial pa vidi nešto..
squiz je napisao/la:
Social Engine ovakav kakav je ne može nikad, ali nikad ne može zaživit' niti se preko njega može napraviti neki sajt. Eto, pogledaj Dernek.ba, nema nikakve sličnosti sa SE a nećeš vjerovati kada bih ti rek'o da je derneku SE bio podloga cijelog kodiranja.

Dalje, ako ti je scripta nullovana, pomiri se sa tim da će kad-tad biti ugašena, da l' od provajdera, da l' od autora scripte.

Bilo gdje da nađeš krekovanu SE scriptu doći će ti blank, tj. bez plugina. Onda se ti moraš peglat' za svaki plugin moraš naći nullovanu verziju, pa ga instalirati. Plugina ima mali milion, a isto toliko u bugova na nekim verzijama.

Dakle, šta smo zaključili? Ako sajt praviš "samo onako", "radi zabave" Social Engine nije za tebe.

Evo ti jedan sajt koji je rađen sa Social Engine. Postoji 2,5 godine. Pogledaj koliko ima članova - 197 :O, ne isplati se ...

Drupal k'o drupal....ako si početnik dok se snađeš s njim popizdiš, to je za hardcore webmastere.

Zato ti fino Joomlu, JomSocial pa vidi nešto..
Pa nisam bash bukvalno mislio radi zabave nego nesto kao svjeze vijesti, zanimacije, forum razne specifikacije i tak' ...
Sad polako bugovi se mogu ispraviti jest' da treba strpljenja ali sve se moze radom uraditi .

Drupal - Mozda jest' tako ali mora se oprobat' da bi se nesto znalo ;)
Joomlu sam radio nesto preko free hosta beze i nikako mi se ne svidza :S

Tako da ako budem pravio ili Drupal ili Social Engine ali ne bih sad nesto da napravim i da kojim cudom to nekako uspije i da mi ugase :S Mislim onda ne bi sjeo vishe za racunar ...
Buzzer je napisao/la:
Pa nisam bash bukvalno mislio radi zabave nego nesto kao svjeze vijesti, zanimacije, forum razne specifikacije i tak' ...
Sad polako bugovi se mogu ispraviti jest' da treba strpljenja ali sve se moze radom uraditi .

Drupal - Mozda jest' tako ali mora se oprobat' da bi se nesto znalo ;)
Joomlu sam radio nesto preko free hosta beze i nikako mi se ne svidza :S

Tako da ako budem pravio ili Drupal ili Social Engine ali ne bih sad nesto da napravim i da kojim cudom to nekako uspije i da mi ugase :S Mislim onda ne bi sjeo vishe za racunar ...
1. Ne, te bugove ti ne možeš riješiti.

2. Joomla. ...... da ja nisam možda spomenuo JomSocial komponentu? Opa, vidi, jesam -.-. Proguglaj malo, svidjeće ti se i lagana je za početnike.

3. Kada kažeš "uspije", misliš na 50 članova ili 10k članova? Nije isto ..
Bas sad guglam i ajde mi na pm ili guestbook lijepo malo pojasni da dzabe ne spammamo ovdje...
Evo bash sad gledam jomsocial, nije loshe ovak' po izgledu...
Samo mi reci specifikacije i tako to...
Kad kazem 'uspije' mislim na 4-5k clanova xD :D
Buzzer je napisao/la:
Bas sad guglam i ajde mi na pm ili guestbook lijepo malo pojasni da dzabe ne spammamo ovdje...
Evo bash sad gledam jomsocial, nije loshe ovak' po izgledu...
Samo mi reci specifikacije i tako to...
Kad kazem 'uspije' mislim na 4-5k clanova xD
Opa ciljas na visoko ... 4-5 k clanova huh, sto nebi platio nekome da ti iskodira sajt pa ti popravis bugove?

Evo ovaj administrator Nermin sa gamers.ba zna dosta stvari pa se mozes dogovoriti sa njim ako ima vremena.

A prvo i osnovno da bih imao toliko clanova moras biti malo ozbiljniji i prevenstveno znati sta zelis sa sajta, izbaci te silne smajlije iz texta

Nemoj se sta ljutiti, pozitivna kritika
vLexinho je napisao/la:
Opa ciljas na visoko ... 4-5 k clanova huh, sto nebi platio nekome da ti iskodira sajt pa ti popravis bugove?

Evo ovaj administrator Nermin sa gamers.ba zna dosta stvari pa se mozes dogovoriti sa njim ako ima vremena.

A prvo i osnovno da bih imao toliko clanova moras biti malo ozbiljniji i prevenstveno znati sta zelis sa sajta, izbaci te silne smajlije iz texta

Nemoj se sta ljutiti, pozitivna kritika :)
Iskodira sajt ? :) Pa nije to html tipa, znas sta treba sve da se iskodira cms sa fireworkom i pozadinom to jeste administracijom? :) Da je tek onako normalan site i da ima dobru funkciju najmanje 100tinjak tabela u sqlu treba.. gdje su ostale zajebancije :) Mislim, sigurno nije spreman dati toliki novac, uzalud :)
vLexinho je napisao/la:

Nemoj se sta ljutiti, pozitivna kritika :)
Pa platio bih ja ali da ima neko sa normalnom cijenom .
Sacu ga pitat' na pm, ma vec imam par stvari sto znam i sto bi bilo dobro za sajt. Oke

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.