Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Polaganje za skuter :D

193 pregleda · 6 odgovora · otvorena 13.07.2011. u 23:06

Pozdrav gammeri !

Interesuje me koliko kosta polaganje za skuter 50ccm?

Hvala !
Moras imati najmanje 16 godina da nebi imao problema s policijom ,,, moze se to i neregularno voziti do 50 ccm3 ,,, ali za regularu trebas poloziti testove i kad polozis dat ce ti papir da poznajes znakove izlazak je oko 70-80 banki nisam siguran meni je bio 100 za b i c ,, ako imas vise polaganje za A komplet kategortiju je oko 900 glava ,,a A1 to do 150 ccm3 te izadje oko 350 km al za ove dvije opcije moras imati 18 godina i vise etcc...
je napisao/la:
Kakvih crnih 500, 900KM jeste vi idioti

za 50ccm ti treba okruglo 50KM tj. odes u autoskolu gdje trebas odslusat 10casova po 5KM i on ti napravi potvrdu PSZ gdje pise da si odslusao casove, da poznajes saobracajne znakove i da si polagao test kod njih (test uopste ne polazes nego ti on to napise)

nikad problema sa policijom neces imati

a ovo ti se sve odnosi na kanton sarajevo jer samo kod nas zakon u tom pogledu nije regulisan, tek kad se sve sredi onda ce se trebat polagati i to se nece polagati po kubikazi nego ces morati imati polozeno za sve na motorni pogon sto ide preko 50km/h

pusti se mahalskih prica
Jesi siguran brate? Ako je 'vako odoh ja sutra odma da do auto skole :D
Da bi položio za skuter (50-125 ccm3), potrebno je imati 16 godina i položiti testove. Za ljekarski nisam siguran, a iskreno mislim da ne treba. Sate da bi odslušao ti treba 50KM ja mislim i isto toliko za uplatu za polaganje testova .

Ovo što sam naveo znam iz pouzdanih izvora, tako da me nemojte ispraljvati da za sve iznad 50 kubika, treba 18 godina i A1.
Dakle sve do 125ccm3 možeš polagati kao i za 50.
Nadam se da je bar nešto jasnije

Post dobio aplauz od KillaOR

aQuArIuS_B4_b0j4N je napisao/la:
Da bi položio za skuter (50-125 ccm3), potrebno je imati 16 godina i položiti testove. Za ljekarski nisam siguran, a iskreno mislim da ne treba. Sate da bi odslušao ti treba 50KM ja mislim i isto toliko za uplatu za polaganje testova ;) .

Ovo što sam naveo znam iz pouzdanih izvora, tako da me nemojte ispraljvati da za sve iznad 50 kubika, treba 18 godina i A1.
Dakle sve do 125ccm3 možeš polagati kao i za 50.
Nadam se da je bar nešto jasnije ;)
Hvala brate !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.