Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Ne prepoznaje USB stick

201 pregled · 14 odgovora · otvorena 13.07.2011. u 22:38

Ne prepoznaje USB stick, zna li neko do cega bi moglo da bude.
Objasni bolje problem ?

@edit: Probaj u drugu rupu uključiti tj. nazad.
pa kad ga ukljucim nece da ga prepozna znaci nista ne pokazuje kao da nisam nista ukljucio.
Probaj na nekom drugom USB Portu ako to vec nisi uradio.
Probaj u drugi utor ga ukljuciti.
Probaj kod nekog drugog ukljuciti, ako ne moze onda je crko nacisto 
420 je napisao/la:
Probaj u drugi utor ga ukljuciti.
Probaj kod nekog drugog ukljuciti, ako ne moze onda je crko nacisto ;)
kupio sam ga jucer, ukljucivao i sprijeda i od pozadi samo sto ka jos u uticnicu nisam stavio.
Pa kazem ti, probaj kod nekog drugog ga ukljuciti!
Ja sam imo isti problem sa mobitelom .

kad hoću da uključim u kompjuter mobitel tj. da preko USB-a prebacim nešto nije htjelo da ga prnađe , kasnije mi je neki lik reko da su ušli virusi u mobiteli i da su neki fajlovi nestali .

Problem nisam mogao riješit kupio sam novi mobitel .
Jeli na drugim radi normalno, na tvom nece? Rjesenje problema je jednostavno  

Jednostavno ako imas jos jedan stick istog ili nekog drugog proizvođaca probaj, dakle neki drugi stick i vidi da li njega sam prepoznaje i otvara bez problema.... Ako nece da niti jedan stick prepozna i otvori, malo pripazi kompjuter napravi defragment, skeniraj ..
Onda ga ugasi (NE RESET) vec ugasi full iz struje, utisnice i daj mu malo lufta i startaj opet te probaj ustekat drugi stick za kojeg znaz da je prije radio na kompu pa tek onda taj problematicni...

I nek ovo bude lekcija svima da koriste malu zelenu strelicu/ikonicu u desnom kutu monitora iliti safely remove .

Najgori su likovi koji ISCUPAJU stick pa placu po gamersu i drugim forumima kazu da ima nekii virus i sl. jer im ga ne komp odma ne pripoznaje..

Teski idoli 
Probaj ovako, mislim da je nekim ljudima pomagalo..

Desni klik na My Computer - Manage - Device Manager - desni klik na Universal Serial Bus Controllers - Update driver
@holyshit
drugi mogu ali ovaj nece

@KillaOR
nece, ipak hvala
Pokusaj sa nekim drugim racunarom pa vidi da li ti radi, ako ne onda je fabricka greska sa stickom, imao sam isti problem sa svojim i sto se tice stickova opcenito zna se desiti da im se potkrade koji stick sa fabrickom greskom.
Mozee biti do fabricke greske ! Probaj kod nekoga drugoga upaliti !
Nema vise od tog hljeba vec sam ga vratio.

EDIT:
Zamijenio sam ga bila je sigurno fabricka greska, sada ovaj moze.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.