Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje U kanti Poništeno pitanje 30 bodova

Prijedlog, OS

138 pregleda · 12 odgovora · otvorena 09.07.2011. u 22:06

Pozdrav gameri, potrebna mi je vasa pomoc po ko zna koji put, dali mozete da mi predlozite operativni sistem na kojem bi vise vremena provodio na csu i sta ja znam neki sitni programi nista prejako!

Do sada sam imao win xp sp2 i imao sam ovu konfiguraciju
Procesor 2.2 AMD Sempron (Ako sam pogrijesio u kucanju zanemarite )
Grafa GEForce 6100 (Mislim)
RAM : 1gb (Bas danas kupio jos 2gb rama pa hocu da ugradim kad se vratim kuci)

Eh sada vi meni predlozite koji bi meni os najbolje lezio, hvala unaprijed i evo bobe za onog ko mi najbolje objasni
XP sp3 sa redovnim update-om i to je to.....

Da imas jaci racunar onda w7 ali ovako nista :/
NexT_T1 je napisao/la:
XP sp3 sa redovnim update-om i to je to.....

Da imas jaci racunar onda w7 ali ovako nista :/
lol u klubu losija konfiguracija rade sa win 7, tako da ne pricaj ako ne znas molim te...

@ Hvala ostalim na odgovorima, ali probavao sam win 7 prije, samo sam imao problema zbog rama pa sada imam 3gb nece valjda bit problem, probat cu ako ne bude fine upgradeovat cu ga jos
EN1SSS je napisao/la:
lol u klubu losija konfiguracija rade sa win 7, tako da ne pricaj ako ne znas molim te...

@ Hvala ostalim na odgovorima, ali probavao sam win 7 prije, samo sam imao problema zbog rama pa sada imam 3gb nece valjda bit problem, probat cu ako ne bude fine upgradeovat cu ga jos
Digni Windows 7 Buraz pusti njih kakav xp windows 7 radi i na slabijim konfiguracijama da nece na tvojoj uzivaj
Windows XP SP 2

Najlakši za korištenje, malo zauzima, i za tvoju konfiguraciju je najbolja solucija. Pored sistema instaliras Tune up i neki dobar antivirus ( Avira, Kaspersky ) radi održavanja OS. Redovan update i optimizacija TuneUp-a i bit ćeš prezadovoljan.
Kada sam otvorio temu prvo sam odma pomislio da ti ponudim Windows 7, jer je to dosta korišten OS iako pojedincima ne odgovara.

S' obzirom na konfiguraciju koju ti imaš, i uz koju windows 7 ne bi mogao lagano i tečno ići, najbolja opcija ti je xp 3.

Windows 7 :

U slučaju da se odlučih za ovaj operativni sistem iako napominjem da vjerovatno ne bi lagano i tečno išao sa takvom konfiguracijom, radi se o jednom kvalitetnom OS-u Microsofta, koji se meni lično svidio nizom određenih dodataka koji su dodali etc.

Ako, ali ako se odlučih na varijantu Windows 7, uzmi 32 bitni sistem, jer o 64 bitnom nema govora, zbog visokog njegovog standarda koji zahtijeva minimum 4 GB rama.

Negdje sam čuo da određene aplikacije, igre ili slično ne rade uspješno na Windows 7, a ponajviše na Windows 7 64 bit.

To nije istina, tako da se nemaš razloga bojati ako igrom slučaja odlučiš prijeći na ovaj operativni sistem.

S' druge strane, ako si već imao xp2, nema potrebe da ga opet instaliraš, nego ti jednostavno ako si voljan pređi na xp3, nema tu puno razlike, drugačije teme ovo ono, uglavnom isti princip, uzmeš 32 bitni i rahat si tako da ne bi trebao imati problema sa ovim OS.

Uglavnom, koji god OS da izabereš sretno .
Zasto molim vas da stavi windows 7 ? On sad ima konfiguraciju koja moze podrzati win7 i samo zbog toga bi ga trebao staviti ... kako logicno jbte isto koda on ima 100 KM i ima izbor izmedzu bijele lopte koja kosta 50 KM i roze lopte koja kosta 100 km i vi bi mu preporucili rozu samo zato sto je moze uzeti omg

Slusaj... vista znaci ne dolazi u obzir..

Windows 7 nemoj uzimati osim ako se nesto ne furas i ako ti nije nesto stalo do brzine i do igrica itd.... ako zelis ono facebook, youtube, photshop,sony vegas itd eh onda ti je Windows 7 idealan jer ljepse izgleda i to je jedina stvar

Ja imam trenutno Windows XP black edition... to ti je kao OS koji su neki likovi proizveli ali to microsoft ne priznaje ipak ti uzmi xp spk3 i napravi si da si administrator,

znaci XP ti je jedino ako si neki zestoki gamer koji trazi brzinu i fps zz
~ Windows XP SP3. Ako zelis link od nekog (imam linkove od onih obicnih do onih full napucanih) javi se na gb.

EDIT DA OBJASNIM: Znaci koristim XP od kad je tek izasao znaci od onog sp1. Do sada nikakvih veci problema nisam imao, a i za one manje i vece probleme uvijek mozes naci rjesenje na google. Dok za win7 JOS nije slucaj.
~ Imas slab procesor koji moze da podrzi win7 ali samo ako ces slusati muziku, gledati filmove i koristiti internet.
Igricu neku da stavis (srednje jaku) nema sanse jer ce ti stopati drama.
Znaci mogao bi kantera plafon igrati.
~ Bolje da si stavio neki jaci procesor nego sto su kupio jos rama.

~ To je moje misljenje nemojte me pogresno shvatiti.
EN1SSS je napisao/la:

WTF ?

Ja imam jacu konf. pa mi nekad zastopa windows 7 !

Nemoj se praviti pametan kad nisi, i sta imaju w7...ajd pokreni nesto zahtjevnije i minimiziraj radi nesto vidjeces kako ide normalno :S

I da znas da ti ram ne znaci puno kad imas slab procesor ;(

meni licno ide isto i sa 2GB i sa 4GB, i igre i sve isto ide kao da nikad nisam ni stavljao dodatnih 2 GB.

Meni si nasao pametovati, ajd bezi bre ne'am zivaca se natezati....
hmm, operativni sistem ?
Pa imao bi tri mogucnosti windows7,vista, Linux.

Linux:
Dosta dobar za programere ali po meni ne i za neke slabije programe i igrice. Koristio sam i Linux i nije mi se previse svidio.Njegov izgled, organizacija sadrzaj. Sve mi je bilo nekako pretrpano, prezauzeto.

Vista
Windows Vista je linija grafičkih operativnih sustava napravljenih za PC, uključujući obiteljske (kućne), poslovne verzije, Tablet PC verzije, i verzije za Media Center računala namijenjen je svim "računarskim rasama" od djece istraživača preko gejmera,no lajfera pa sve do programera.Jako je lahak za koristit' jedan je od gotivnih OS zbog njegovog izgleda i urednosti.

Windows 7 Ultimate
Verzije:
Windows 7 Starter omogućuje jednostavnije korištenje netbook ali nije za prave gejmere.

Windows 7 Home Premium Namijenjen onima koji provode vrijeme u gledanju filmova, posljednjih episoda španskih serija itd, tkdje nije za gejmere.

Ono što bih ti lično ja preporučio da koristiš je jedan od ova dva
Windows 7Professional-kompaktibilnost,jednostavnost,urednost
nije loš u gejmingu.
Windows7 Ultimate definitivno po meni do sada najbolji OS izmišljen Posjeduje sve odlike starijih Windows7 i Viste.
Ja ga koristim već neko vrijeme i nemam za šta da se požalim.
Na njemu sam igrao sve CODove, San Andreas, BBC i odlično me služio zbog 64 & 32bitnog sistema..:)

Toliko od mene, nadam se da sam pomogao.

~Cya
Ovaj gore sto kaze "kakav xp". Po meni xp najstabilniji nekako i najjednostavniji. Imam pc evo vec 5 godina, koristim xp i necu ga ni mijenjati nikada .

Ja bi ti preporucio XP, ali eto ti biras
Prije svega, postove koji su sadržavali naziv operativnog sistema bez ikakvog opisa sam obrisao, jer takve postove smatram spamerskim (nabijanje postova). Ovo se odnosi i na slične teme (nemora biti u pitanju OS)

@gamer_exq : Win 7 x64 zahtijeva 2GB rama (u normalnom radu)

@Freaker: Warez zabranjen

@NexT_T1: windows 7 ce raditi bez ikakvih problema na njegovoj konfiguraciji zbog dodatne memorije koje je stavio, procesor mu je slab, OS neće moći maximalno iskoristiti, ali će opet moci raditi na njemu

@ostali: promjenite više operativnih sistema pa onda pričajte koji je najbolji OS, jer nemožete tvrditi da je nešto bolje od nečega ako to niste probali. Pišete kilometarske postove misleći da ćete dobiti aplauz, a ništa konkretno niste napisali (čitaj kvalitetno), nemože tako.

@Enis : zašto stavljaš bodove i otvaraš temu ako si se već odlučio i znaš u čemu je problem. Sljedeći put za sličnu situaciju slijedi kazna.

kanta

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.