Diskusija
- Forum
723 pregleda · 28 odgovora · otvorena 05.07.2011. u 14:35
Ova se je tema čekala da ljudi skontaju šta je logo svaka čast smoki na tvom trudu i snažnom zalaganju u FanArt ovo će svima poslužiti!
Odlicno! Procitao sam vecinom sve i mogu reci samo: "to je to".. Dosta sam trazio neke primjere, definicije istih i slicno, medjutim evo ova tema svima moze pomoci, prvom meni... Svaka cast
- Procitao sve, sve iskliko i pitam se gdje ti je mod?
- Covjeka treba nagraditi za ovoliki trud.
Odlično, pravo je glupo sto si se odrekao pozicije moderatora :/
KillaFromManilla je napisao/la:
- Sve si ti procitao, i siguran sam da postoji razlog zasto vise nije moderator.
KillaFromManilla je napisao/la:
to cipsy
... najvrijedniji mod, mada ni sam ne znam sto vise nisi mod :S .. al eto
a za ove sto pisu "procitao sam", ja cu dodati "...i sutra cu se opet smijati istoj prici"
... najvrijedniji mod, mada ni sam ne znam sto vise nisi mod :S .. al etoa za ove sto pisu "procitao sam", ja cu dodati "...i sutra cu se opet smijati istoj prici"
Smoki je u zasluženoj penziji 
Svaka čast mada neki od nas ovo znaju, odlična stvar za gamers.ba, jer ima dosta njih koji ne znaju šta je logo, i šta je rip logoa.
Najs

Svaka čast mada neki od nas ovo znaju, odlična stvar za gamers.ba, jer ima dosta njih koji ne znaju šta je logo, i šta je rip logoa.
Najs
Los primer 4ever logo-a
ono sto je meni najzanimljivije kod logoa jeste da obicno pocetnici naprave pre komplikovan logo odnosno dodaju milion svakakvih efekata a naprimjer neki profesionalni photoshoperi naprave tako jednostavan logo, da ga ja mogu preslikat za 2 minute ali ipak ga naprave na neki poseban nacin da izgleda nevjerovatno dobro i unikatno e to je ono
o0pS je napisao/la:
Los primer 4ever logo-a
Jedino 1886 je greska, ali eto od 1990 isti logo je ispred kompanije. Vidis li da je isti shape (isti pisani oblik) na svakom primjeru.Jedino se mjenja (sto je normalno) labels, odnosno slike na bocama. Logo je uvjek ostaje isti. Nauci razlikovati slike i logo.......
btw. Malo sam prosirio rubriku.
Post dobio aplauz od KajotY
A dusa draga sto se ono udebljalo
--->
♥
Svidja mi se tema (prilicio sam i sam napisati nesto bliskog sadrzaja, al sam too much lazy). *__*
No gle, ovo ce svi PS-eri procitati, istina, al pazi jednu stvar, ovdje licno na g.ba i opcenito kod mladje raje simple stvar ne funkcionise.
Zasto?
Iz tog razloga sto je mladjima zanimljivije vidjeti nesto sto je sareno, puno efekata, nesto kicasto, krace receno komplikovanije.
Oni vole to da analiziraju na neki svoj nacin. No kad se radi logotip za firme, ozbiljnije kompanije onda ova tema dolazi u obzir.
Dizajnerima je iz dana u dan sve teze i teze potrefiti klijentov ukus iz tog razloga sto je toliko diferentnih stilova, vec iskoristenih, tesko je biti unikatan koliko god ti bio i dobar s PS-om, Illustratorom etc.
Uvijek sam govorio: Mozes biti jak u poznavanju ps-a ali nije to to, poznavanje programa ti daje samo 20% uspjeha u tvom rezultatu dok ideja, kreativnost, stoji na 80%.
Stoga ja licno kad radim logotip volim da mi klijent kaze tocno stil kakav zeli, ili jos bolje sta on ustvari ima osmisljeno u glavi, jer je mnogo lakse raditi na taj nacin.
Inspiracija je jako cudna i mocna stvar, stoga ne moze svaki dizajner biti istog kova i kvalitete.
Koliko-toliko.
--->
♥Svidja mi se tema (prilicio sam i sam napisati nesto bliskog sadrzaja, al sam too much lazy). *__*
No gle, ovo ce svi PS-eri procitati, istina, al pazi jednu stvar, ovdje licno na g.ba i opcenito kod mladje raje simple stvar ne funkcionise.
Zasto?
Iz tog razloga sto je mladjima zanimljivije vidjeti nesto sto je sareno, puno efekata, nesto kicasto, krace receno komplikovanije.
Oni vole to da analiziraju na neki svoj nacin. No kad se radi logotip za firme, ozbiljnije kompanije onda ova tema dolazi u obzir.
Dizajnerima je iz dana u dan sve teze i teze potrefiti klijentov ukus iz tog razloga sto je toliko diferentnih stilova, vec iskoristenih, tesko je biti unikatan koliko god ti bio i dobar s PS-om, Illustratorom etc.
Uvijek sam govorio: Mozes biti jak u poznavanju ps-a ali nije to to, poznavanje programa ti daje samo 20% uspjeha u tvom rezultatu dok ideja, kreativnost, stoji na 80%.
Stoga ja licno kad radim logotip volim da mi klijent kaze tocno stil kakav zeli, ili jos bolje sta on ustvari ima osmisljeno u glavi, jer je mnogo lakse raditi na taj nacin.
Inspiracija je jako cudna i mocna stvar, stoga ne moze svaki dizajner biti istog kova i kvalitete.
Koliko-toliko.
smoki je napisao/la:
Ne, nisi postigao nista sa slikom. Da li si sve procitao ?
Jedino 1886 je greska, ali eto od 1990 isti logo je ispred kompanije. Vidis li da je isti shape (isti pisani oblik) na svakom primjeru.Jedino se mjenja (sto je normalno) labels, odnosno slike na bocama. Logo je uvjek ostaje isti. Nauci razlikovati slike i logo.......

Ukucaj na google
1960
1969
1980
2003
2007
i izacice ti logo-i kao na slici

Nemoj se ti brinut i coca cola mjenja svoj logo ...
I mislim da sam mnogo toga postigao sa slikom.
I nisam ja postovao sliku kako bi mi ti napisao dali ja trebam naucit da razlikujem slike od logo-a.
I to da jedan logo treba biti 4ever je tvoja teorija.Nigdje to nisam procitao
o0pS je napisao/la:

Ukucaj na google
1960
1969
1980
2003
2007

I nisam ja postovao sliku kako bi mi ti napisao dali ja trebam naucit da razlikujem slike od logo-a.
A da, i to sto kazes da nisi procitao da logo treba da bude 4ever, bas sam citao neki advice sto sam nasao na Google od profesionalnog logo dizajnera, bas pise to isto.
No hate
o0pS je napisao/la:

Ukucaj na google
1960
1969
1980
2003
2007

sto se coca cola logoa tice, prilicno je slican od samog pocetka pa do kraja, dok je kod pepsija prvi i poslijednji - nebo i zemlja (mislim da je to smoki htio da istakne)
o0pS je napisao/la:
Neznam sto ste se ufatili prepirati oko primjera / slike koju sam postavio. Tema predstavlja mnogo vise, a dole su komentari o coca coli.==============
oOps poenta je kad si se vec ufatio Coca Cole i Pepsi/a:
Ovo znaci timeless. Vec sam gore napisao nauci razlikovati slike i logo.

Po tvom razmisljanju onda i ne postoje timeless logo/i. Jer u timeless logo radove se ubrajaju nike, apple, fedex.. a npr. nike i apple imaju takodjer manje promjene, dok je glavna ideja/fazon isti.

Apple:
Fina tema, svaka cast smoki
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.