Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Preporuka dokumentarca

343 pregleda · 20 odgovora · otvorena 05.07.2011. u 00:30

Dobra veče/dan (kako kome) .

Ako neko ima da preporuci neki dobar dokumentarac o :
-Vanzemaljcima
ili nekim misterijama u svijetu samo nek rekne naslov .

Hvala unaprijed! (sto prije to bolje)

@ edit, gledo Zeitgeist
Acient aliens imas 1 i 2 sezonu ( mozda je i 3 izasla )
U svakoj sezoni po 10 epizoda po 45 min ,
Imas svasta :D
Ako nisi gledao, prvo pogledaj Zeitgeist 1, 2 i 3 pa onda dalje :)

Po meni najbolji dokumentarci ikad, najgledaniji nekomercijalni filmovi :)
Znam ja emisiju nije dokumentarac ali eto emisija je .

Zanimljivo skroz zove se X - Factor o misterijama .

Prikaže nor. 6 slučaja i sada 3 su istinita a 3 nisu i sad pokušaješ pogodit šta je laž a šta ne .

Stvarno zanimljivo ima stvarno par stvari koje ne možeš vjerovat da su istinite .
The Arrivals - mistike nema vece
sNiiz je napisao/la:
Meni je ovo glupost.

Dosta vise me zanima i mislim da ima puno istine u gore navedenom dokumetarcu na History / Ancient vanzemaljci. Imaju dokumetarci u serijama i oni za sadasnje vrijeme (unazad mozda 50 godina, tema vladini sluzbe SAD, nasa, i vlade drugih drzava), veoma zanimljivo za gledanje.
smoki je napisao/la:
Meni je ovo glupost.

Dosta vise me zanima i mislim da ima puno istine u gore navedenom dokumetarcu na History / Ancient vanzemaljci. Imaju dokumetarci u serijama i oni za sadasnje vrijeme (unazad mozda 50 godina, tema vladini sluzbe SAD, nasa, i vlade drugih drzava), veoma zanimljivo za gledanje.
I meni je u jednu ruku glupost .

Mozes postavljati pitanja u nedogled al nikad nema odgovora. (ima al ne pravog odgovora)

Evo jedno pitanje,nek sam i glup i retardiran i sve.

Kad pricamo o Bogu (Ima ona:Nije rodio,i nije rodjen)
E to mi u glavusu ne ide nikako .

Kako to
nemoze biti Bog ima i tacka .

eto to me pitanje muci vec odavno,niko me ne shvaca ozbiljno .

Eto toliko od mene .
sNiiz je napisao/la:
kakve veze arrivals ima sa vanzemaljcima

@tema: v - visitors (tako nekako)
smoki je napisao/la:
Meni je ovo glupost.

Pogledacu to vjerovatno,volim Arrivalse jer su nekako najrealniji iako nisu totalno realni,alienima se manje zamaram jer mislim da su laz,ali vjerovatno cu pogledati
Hmmm x factor nije dokumentarac nego serija u kojoj se najmanje govori o vanzemaljcima, bolje receno nikako jer se tu pretezno rade o duhovima itd ....

Nezz meni se licno de svidzaju takve vrste dokumentaraca.

Ja ti vise ono sportsko / ratno / prirodno

Evo da ti preporucim seriju ako ti se da skidati sa neta

Band of Brothers ( nominiran za sve moguce oskare)

Rade se o WW2 odnosno prica od pocetka rata pa do kraja.Mnogo toga ces nauciti i vjeruj mi nikad bolje u zivotu nisam vidio a da je istinito pozz
Smokii pisao ima finih dokumentaraca.

Neznam jesi gledao ono na viasat explorer AREA 51...nesto o vanzemaljcima,neki lik bio tamo fol radio..nesta oni drzali kao hostagea jednog alliena i ispitivanja vrsili...WTF...
Are You Fucking Kidding Me?

EDIT :
Mislim da se "emisija" zove
Alien Autopsy: The True Story

EDIT 2 :
Valja sad stisnut damu pa otici dole u kuhinu kakav sendvic napravi..
sNiiz je napisao/la:
Pogledacu to vjerovatno,volim Arrivalse jer su nekako najrealniji iako nisu totalno realni,alienima se manje zamaram jer mislim da su laz,ali vjerovatno cu pogledati
Ako cemo se voditi Darwinovom teorijom evolucije, zasto se ne bi moglo na nekom drugom planetu desiti isto kao i na nasem?

Jos ako je "stariji" planet evoluirali su vise od nas i time su razvijeniji, pametniji itd.
BR1cK je napisao/la:
I meni je u jednu ruku glupost :) .

Mozes postavljati pitanja u nedogled al nikad nema odgovora. (ima al ne pravog odgovora)

Kad pricamo o Bogu (Ima ona:Nije rodio,i nije rodjen) ???
E to mi u glavusu ne ide nikako :r .

Kako to???
nemoze biti Bog ima i tacka :r .

eto to me pitanje muci vec odavno,niko me ne shvaca ozbiljno :( .

Eto toliko od mene :) .
Jbg i meni dosta stvari ne ide u glavu sto se tice "toga"... Ali sto vise razmisljam o tome, to se vise sjebem...

Zato je najbolje o tome ne razmisljat, i ne pokusavati shvatiti to...
Treba samo iskreno vjerovati ;)

A sto se tice tih serijala... Arrivals je meni najbolji i preporucujem ti ga ako nisi gledao ;) !
BR1cK je napisao/la:
I meni je u jednu ruku glupost :) .

Kad pricamo o Bogu (Ima ona:Nije rodio,i nije rodjen) ???
E to mi u glavusu ne ide nikako :r .

Kako to???
nemoze biti Bog ima i tacka :r .

eto to me pitanje muci vec odavno,niko me ne shvaca ozbiljno :( .

Eto toliko od mene :) .
Dobro, sad to nije pitanje za forumske polemike, uvjek ima onih koje misle drugo. (osjetljive su ove teme)

Tema je dokumetarac o NLO/u ?
Sad se mogu osim ovog sto sam posto ranije, sjecam se i onih sa krugovima u zitu, takodjer veoma zanimljivo, ali noviji od onih prvi. Pozornost se okrece i na one likove koji prave svoje krugove, pa se uporedljuju sa nekim velikim.

Nadjo dobar vic>
CHUCK NORRIS i Bog su stvarali svijet , sedmi dan su se posvađali i poslije toga nitko nije vidio Boga
Misterija Bermudskog trokuta portazi na yt odlican dokumentarac kako avioni nestaju kad ulete tu i sad oni otkrivaju ovo ono ;)

a vi gore sto pricate nesto za The Arrivals to je dokumentarac o illuminatima i masonima a i prilicno je dobar sto se mene tice 9-)
TRL je napisao/la:
kakve veze arrivals ima sa vanzemaljcima

@tema: v - visitors (tako nekako)
Nije rekao samo vanzemaljce .

Ako neko ima da preporuci neki dobar dokumentarac o :
-Vanzemaljcima
ili nekim misterijama u svijetu samo nek rekne naslov

Uglavnom,najbolje ti je da pregledaš The Arrivals iznenadit ćeš se u kakvom svijetu ziviš
Prijatelju, da ti kažem, ne zamaraj se previše tim sranjima oko teorija zavjere ili čega već, ja sam jednu godinu na tom ostavio i šta sam dobio? Ništa, samo sam ulazio iz pitanja u pitanje. Uglavnom, ništa ti to ne donosi xd
Postoji film, iako nije dokumentarac, baziran je na istinitoj priči.

Naime, zove se "The Fourth Kind". Usput, film je nekog lajt-horor žanra. Ako te već interesuju ti dokumentarci pogledaj i ovo jer se u filmu vrte amaterski snimci paralelno sa "odglumljenim". Kad gledaš što su ljudi snimili sa glumcima nije toliko strašno, ali kad pogledaš čovjeka u kojeg je nešto ušlo i koji je ubio svoje dijete, ženu pa onda sebe na mile oči... Ovo je jedini film koji me je BAŠ prepao!

Pregledaj, ako ti se da gledati.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.