Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 50 bodova

League of legends Launcher problem.

246 pregleda · 18 odgovora · otvorena 29.06.2011. u 22:34

Dakle problem je sljedeci , na ovoj slici , kada pokrenem lol sve sam patcheve isntaliro downlodo je ceko 1 dan , eh desi se ovo . Molim da mi pomogdnete kako ovo da rjesim imam acc imam sve.

A nisam siguran da li je povezano,ali u zadnjh par dana bas prave sranje tesko sa LoL serverima...Evo kod mene citav dana busy ili offline.Cuo sam da se i puno druge raje zali na ovo...
Meni se cini da nisi instaliro sve patcheve Launcher sada izgleda drugaciji a i dole pise updating

Skini sa njihove stranice i to je to
Ovih dana često prave nešto oko servera, pa se dosta ljudi žali, pa RIOT, tj. kompanija koja radi na League of Legendsu je dala određen broj riot poena oko 500 čini mi se za koje možeš kupovati skinove, champione etc.

Sad, postoji niz mogućnosti koje mogu, ali i ne moraju biti uzrok tvom problemu :

Da nisi skinuo sve patcheve, jer je to beta verzija kod tebe, što to i dokazuje, dok kad skineš sve patcheve, launcher je potpuno drugačiji i izgleda ovako :

Kao što vidiš i sam, server je nedostupan tako da moraš čekati ...

Potencijalni razlozi tvog problema su :

Da si skinuo drugačiji verziju League of Legendsa, a zapravo si trebao ovo samo kliknuti, mada sam uvjeren da si to odradio kako treba :

Zatim probaj izbrisati sve ponovo, te isključiti antivirus, download launcher, pokrenuti, te pustiti da ti samo patchuje od prvog do zadnjeg ...

Postoji mogućnost da trebaš obnoviti IE, ili da moraš čak instalirati noviju verziju netframeworka ...

EDIT :
Ako ništa od ovog navedenog gore ne bude moguća solucija tvome riješenju probaj instalirati Adobe Air, googlaj malo za link, zatim probaj instalirati directx, drivere od grafičke karte, promijeniti tj. staviti drugi browser kao glavni etc.

GL u riješavanju problema
Rješenje
To sto si ti skino to ti je stara verzija LoLa , moras skinuti sa starnice novi lol da ga downladujes tako je i meni bilo isto ...
C:UsersBrewerDesktopLegendsLOL.Air_p napravi folder zvan 'baseline' ...trebalo bi početi sljedeci pout kad pokrenes LOL :-]

open your "lol-cb3.game" file with the word pad.
change the line that says "perform copy 1" to "perform copy 0"
then change the line "current version 86" to 87 if its not like that.
change the "inprogress FALSE" line into "TRUE" if necessary.

Try to change the line where it says "<perform copy 1>" to "<perform copy 0>", it worked for me

Probaj i ovo ....nesto od ovo troje MORA raditi !!!
nime je napisao/la:
C:UsersBrewerDesktopLegendsLOL.Air_p napravi folder zvan 'baseline' ...trebalo bi početi sljedeci pout kad pokrenes LOL :-]

open your "lol-cb3.game" file with the word pad.
change the line that says "perform copy 1" to "perform copy 0"
then change the line "current version 86" to 87 if its not like that.
change the "inprogress FALSE" line into "TRUE" if necessary.

Try to change the line where it says "<perform copy 1>" to "<perform copy 0>", it worked for me

Probaj i ovo ....nesto od ovo troje MORA raditi !!!
ma jok ne radi .
nime je napisao/la:
Install NET framework 3.5 i radit ce !!!
To sam mu i ja rekao davno već, da instalira noviji network, te da to može biti moguća solucija, tj. riješenje njegovog problema ...

Da li je to pokušao, ne znam, al' eto, nek' proba, ništa ga ne košta ...
Ako ti se ovo pojavljuje više puta, onda nisi skinuo lijepo patch tako da ćeš morati reinstalirat lol.
pise ti na njihovoj stranici za eu servere da pokusavaju da smanje broj ljudi u que tako da ako ih je previse pojavi im se busy dok neko ne izadje..
prave valjda podjelu eu servera eu east west itd..
Evo sta je Pisalo na oficijalnoj stranici: "Our Ops team is currently restarting our system after making some changes to the backend of our platform.

We are currently expecting the servers to be online again in 40 minutes." Nadam se da ce do sutra proraditi.
KiLLeR66 je napisao/la:
Evo sta je Pisalo na oficijalnoj stranici: "Our Ops team is currently restarting our system after making some changes to the backend of our platform.

We are currently expecting the servers to be online again in 40 minutes." Nadam se da ce do sutra proraditi.
Hoće, rade "popravak" zbog učestalih problema koji su se dešavali na EU serverima, ubrzo će ja mislim to završiti, iako nije sigurno, jer ne znam jesi li čitao, ali sada će EU serveri biti podijeljeni nešto na EU EAST i EU WEST, da bi se spriječilo preveliko čekanje u quake-u i tako te stvari ...

Bit' će glupo, al' tako ti je to.
Pokusaj da udjes "D:Riot GamesLeague of Legends" folder i pokrenes "lol.launcher.admin" I meni se to isto desava ako pokrenem preko "Desktop launch ikone"

Naravno ako ti je mrsko u folder opt ulaziti samo ides "Send to: Desktop" (Nemoj da bi Copy/paste..nece ti opt funkcionisat)

Onda bi trebalo sve biti u redu...a ako ti je server: unavailable to je do njih

Znaci pokreni "lol.launcher.admin" ikonu...preko nje bi sve trebalo biti u dure :D
imas u folderu gdje si instal lol panda media buster tako nesto to moras izbrisati i imas panda media buster na kompu instaliran moras izbrisati mom jaranu je to pomoglo sretno
Spomenuli ste podjelu servera, pa evo da pojasnim:

Po našem vremenu, već oko 5-6 (navečer) kada se ulogujete upadate u queue i čekate nekada i do 30 minuta da uđete u igru. Oko 7-8 (navečer) nema šanse da uđete jer su serveri Busy. Da bi preventovali eventualno odlaženje igrača koji se iznerviraju, naljute i slično, umjesto jednog europskog servera oni će taj isti podijeliti na:

EU West i EU Nordic & East,

gdje će igrači moći igrati na serverima u čijoj se zoni nalaze. Kao i novčić, i ovo ima dobru i lošu stranu. Dobra je što više vjerovatno neće biti queue-a, jer će kapacitet jednog servera (npr. EU West) biti jednak kapacitetu sadašnjeg servera što će biti SUPPPEEERR. U drugu ruku, ako imate neke prijatelje iz drugih zemalja više nećete moći sa njima da igrate. U Riotu su i ovo riješili tako što će valjda obezbjediti jedan besplatni transfer sa jednog servera na drugi.

Po mojem mišljenju, ovo je glupa ideja. Bolje bi bilo da su napravili tri servera, npr. ALPHA, BETA i GAMMA, te da igrači pri logovanju mogu ući u bilo koji od ta tri. (također, ovdje važi ono za kapacitet; da je kapacitet svakog od ova tri servera jednak kapacitetu sadašnjeg servera).

Usput, razlog zašto je trenutno server UNAVAILABLE su popravke koje će trajati do 12:00, a počeli su raditi od 6:00.

Uživajte!
megamix je napisao/la:
Spomenuli ste podjelu servera, pa evo da pojasnim:

Po našem vremenu, već oko 5-6 (navečer) kada se ulogujete upadate u queue i čekate nekada i do 30 minuta da uđete u igru. Oko 7-8 (navečer) nema šanse da uđete jer su serveri Busy. Da bi preventovali eventualno odlaženje igrača koji se iznerviraju, naljute i slično, umjesto jednog europskog servera oni će taj isti podijeliti na:

EU West i EU Nordic & East,

gdje će igrači moći igrati na serverima u čijoj se zoni nalaze. Kao i novčić, i ovo ima dobru i lošu stranu. Dobra je što više vjerovatno neće biti queue-a, jer će kapacitet jednog servera (npr. EU West) biti jednak kapacitetu sadašnjeg servera što će biti SUPPPEEERR. U drugu ruku, ako imate neke prijatelje iz drugih zemalja više nećete moći sa njima da igrate. U Riotu su i ovo riješili tako što će valjda obezbjediti jedan besplatni transfer sa jednog servera na drugi.

Po mojem mišljenju, ovo je glupa ideja. Bolje bi bilo da su napravili tri servera, npr. ALPHA, BETA i GAMMA, te da igrači pri logovanju mogu ući u bilo koji od ta tri. (također, ovdje važi ono za kapacitet; da je kapacitet svakog od ova tri servera jednak kapacitetu sadašnjeg servera).

Usput, razlog zašto je trenutno server UNAVAILABLE su popravke koje će trajati do 12:00, a počeli su raditi od 6:00.

Uživajte!
Alpha,beta i gamma? Nije najbolja solucija rastavljanje EU-a ali ovako kad je po državama ( za razliku od tvoje ideje) bar ćeš moći igrati s ljudima iz svoje zemlje.I kratko vrijeme nakon što se ovo realizira moći će se besplatno prebaciti na suprotni server ( nakon toga će se plaćati RP-om).
Karta podjele
Eh,sada pretpostavke su:
1.Naša strana: EU Nordic + East će biti puna ovih šveđana,poljaka,grka i svega.
Pozitivna strana je toga što bi queue trebao biti puno manji a negativna strana što će vjerovatno svatko početi pričati svoj jezik.
2.Druga strana: EU West ima manje država ali su države puno veće.
Tu bi queue trebao biti puno veći i vjerovatno će im RIOT pružati puno više pažnje ( usporedba NA i EU). Sada mnogo ljudi pretpostavlja da će svi oni Top ELO playeri preći na tu stranu i da će za njima otići "fanboys"
Iskljuci antivirus i ponovo skini igru, i instaliraj je, kad ti se sve update, upali anti virus i to je to
Welahavle je napisao/la:
To sto si ti skino to ti je stara verzija LoLa , moras skinuti sa starnice novi lol da ga downladujes tako je i meni bilo isto ...
Pomogao lik poz tjao.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.