Za izlaskom Patch-a 1.15 Blizzard je napravio novi sistem pronalaska protivnika na laderu u igri Warcraft III. Prijasnji sistem je isao po sistemu lvl-a ... mogao si se samo susresti sa levelom vecim odnostno manjim za 6. Takav sistem je cesto nalazio protivnike preslabe za HighSkill players .. ili za LowSkills Playere prejake ljude .. jer ako ste vi (ili vas max lvl) 8lvl bogami je prejako lvl 14 .. o.O. ili ako je vas najveci lvl 15 a dodje vam lvl 9 ... odmah mu mozete reci LoL .. gg .. no .. re .. tnx .. o.x 
Jos jedan razlog zbog velikih promijena u sistemu jesu Smurferi ..
mnogi od nas su osjetili njih .. kao npr .. ja ...
dodje mi PLayer lvl .. 5 .. scoor 12-0 .. o.O ... ubije me tako .. da je meni muka ... igrati wc3 taj citav dan ... . ..
U svrhu poboljsanja .. ladera i sistema .. blizzard je napravio nekoliko vecih promijena na sistemu .. nalazenja igraca ..
- Level 1 igraci koji imaju iskustva i skila nalazice se sa igracima istih statistika .. odnosno istog skilla i iskustva .. samo nako odigranih par mecheva ..
- Visoko rankirani playeri bice u mogucnosti naci lakse igru ... posto se sada mogu susresti sa igracem slicnog skilla bez obzira da li je njegov protivnik u visini njegovog lvl'a odnostno 6 iznad ili 6 ispod.
- Kada skilisani .. iskusni igraci Kreiraju novi team .. na Arranged Team Ladder -u. Battle.net ih nece smatrati kao lvl 1 team .. umijesto toga .. oni ce igrati sa temom koji je skilisan odnosno .. koji ima isto iskustvo kao oni ..
Sve u svemu GG smurferi ..
Barbarian .. c c c kako li ces sada nabijati acc .. nema vise AT-a
hehe sala mala naravno ..

Jos jedan razlog zbog velikih promijena u sistemu jesu Smurferi ..
mnogi od nas su osjetili njih .. kao npr .. ja ...
dodje mi PLayer lvl .. 5 .. scoor 12-0 .. o.O ... ubije me tako .. da je meni muka ... igrati wc3 taj citav dan ... . ..U svrhu poboljsanja .. ladera i sistema .. blizzard je napravio nekoliko vecih promijena na sistemu .. nalazenja igraca ..
- Level 1 igraci koji imaju iskustva i skila nalazice se sa igracima istih statistika .. odnosno istog skilla i iskustva .. samo nako odigranih par mecheva ..
- Visoko rankirani playeri bice u mogucnosti naci lakse igru ... posto se sada mogu susresti sa igracem slicnog skilla bez obzira da li je njegov protivnik u visini njegovog lvl'a odnostno 6 iznad ili 6 ispod.
- Kada skilisani .. iskusni igraci Kreiraju novi team .. na Arranged Team Ladder -u. Battle.net ih nece smatrati kao lvl 1 team .. umijesto toga .. oni ce igrati sa temom koji je skilisan odnosno .. koji ima isto iskustvo kao oni ..
Sve u svemu GG smurferi ..
Barbarian .. c c c kako li ces sada nabijati acc .. nema vise AT-a
hehe sala mala naravno ..