Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje U kanti Poništeno pitanje 50 bodova

Problem sa router-om.

175 pregleda · 8 odgovora · otvorena 15.06.2011. u 00:35

E ovako imam problem. Kupljen je laptop i sada dobio sam cd sa uputama kako da spojim router sa compom i laptom ,i sve prikljucim po uputama. Ima neta na obicnom racunalu ,al ga na laptopu trazi i nemoze da prepozna,tj. nema wifi spajanja. Moze li mi netko sto krace u par koraka objasniti kako da podesim. hvala

cisco je router

Modem od zid, laptop u vatru radi 100% ja provjerio...

Post dobio šamar od skile

jel imas WLAN na laptopu ili si kupio karticu za njega ?
Brate, toplo ti preporučujem da odeš tamo gdje si kupio router da ti oni to urade. I ja sam imao isti problem.
Nikad ne možeš to sam preko uputa, batali se toga.
Postoji neka IP adresa koju ukucaš na http:// bar i otvori ti sve postavke tvog routera. Ima dosta postavki koje se moraju namjestiti, tako da ti je najbolje da ti to sam ne pokušavaš, jer ćeš uzalud potrošiti dosta vremena, a nećeš ništa uspjeti napraviti.
_chicharito_ je napisao/la:
Brate, toplo ti preporučujem da odeš tamo gdje si kupio router da ti oni to urade. I ja sam imao isti problem.
Nikad ne možeš to sam preko uputa, batali se toga.
Postoji neka IP adresa koju ukucaš na http:// bar i otvori ti sve postavke tvog routera. Ima dosta postavki koje se moraju namjestiti, tako da ti je najbolje da ti to sam ne pokušavaš, jer ćeš uzalud potrošiti dosta vremena, a nećeš ništa uspjeti napraviti.
Nije toliko komplikovano, namjestao sam 300puta, a ljudi iz te firme uzimaju previse para, mom drugu uzeli 50km samo sto su skopcali.
Skopcas modem, otvoris 192.168.1.1 u svom browseru, najbrzi i najlaksi nacin ti je da ides preko nekog quick setup-a. Postavis stalnu konekciju na modem ( da se ne moras poslije rucno konektovat) i proletis kroz taj setup, sve to mozes uraditi bez icije pomoci ako znas iole engleski.
I da kad ukucas 192.168.1.1 password i username su ti "admin",
100kaa je napisao/la:
Nije toliko komplikovano, namjestao sam 300puta, a ljudi iz te firme uzimaju previse para, mom drugu uzeli 50km samo sto su skopcali.
Skopcas modem, otvoris 192.168.1.1 u svom browseru, najbrzi i najlaksi nacin ti je da ides preko nekog quick setup-a. Postavis stalnu konekciju na modem ( da se ne moras poslije rucno konektovat) i proletis kroz taj setup, sve to mozes uraditi bez icije pomoci ako znas iole engleski.
I da kad ukucas 192.168.1.1 password i username su ti "admin",
Meni su to besplatno uradili bili.
Kod mene nije bio quick setup, nego sve pojedinačno. I uvijek nešto preskočim i ne mogu se konektovati.
Otišao kod njih i sad rahat.
Ja sam sebi skopčao skoro bilionov, postavio PSK-WPA2 zaštitu, radi net i na laptopu i na deskopt računaru.

Ako hoces javi se na MSN: [email uklonjen] pa cu ti pomoc da to sredis.
Sve raskopćaj ,sa routerom si dobio Cd uputstva stavi ga i radi redom setup .... Ako na kraju nema neta u routeru , a ima u modem-u,onda restartuj modem,takošto ćeš išiekati adapter iz struje brojati da 10 i ponovo vratiti u struju .... A što se tiče laptopa večina njih ima prekidač ON/OFF wireless ,provjeri to ... i provjeri desni donji kut ... Ako neznaš odnesi nekom laptop ko ima wireless ....

Ubaci CD,i onda prati upute,samo će ti se sve otvoriti,morat ćeš ukucat username i password,staviti zaštitu,tj enkripciju,i nakon toga restartaj pc,izgasi totalka iz struje.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.