Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

K1NAA

507 pregleda · 20 odgovora · otvorena 14.06.2011. u 20:37

Večer radni narode
Evo mene opet s novom anketom.

Pitanje glasi :
Koliko dnevno provedete vremena za računalom?

- sve što tražim je iskrenost
- kako ga provodite
- po vašem mišljenu puno ili malo
- utječe li to na vaše odnose s prijeteljima,djevojkom/dečkom

Bio bi vam zahvalan da odgovorite u velikom broju jer mi je gušt dignuti ovakve teme koje služe za upoznavanje članova.

Hvala
3-4h, nekad više,nekad manje, zavisi od slobodnog vremena. Mislim da je to neki prosjek u današnjem svijetu, ni puno,ni malo. Ne, to ne utječe na moje međuljudske odnose.
ljeti sam za comp. 4-7h
dok zimi budem od 10-14h

dosta vremena provodim gledajuci filmove i serije....
malo se vremena izdvoji za igrice, fb, g.ba ofc. :D
Prvenstveno sve zavisi od slobodnog vremena.
Uglavnom provodim po 3 - 4 sata dnevno, iako to zavisi od obaveza koje imam.

To je po mom mišljenju ono kako bi se reklo "taman" ni previše, a sve uspijem odraditi ...

A uvijek se ima vremena za ostalo
7-8 sati.
- kako ga provodite: provodim ga na g.ba, facebook i msn i google. znaci no lajfam.
- po vašem mišljenu puno ili malo: iskreno ; puno.
- utječe li to na vaše odnose s prijeteljima ,djevojkom /dečkom: utjece. stalno sam u kontaktu sa familijom, djevojkom itd.

~ DA NEMA INTERNETA NE BI BILO ZIVOTA ~
3 do 4 sata iskreno, znači svaki dan pre škole, spremim se nabrzaka i rolaj u školu.
Za mene je previše jer zbog blejanja po kompu, ću ić na popravni.
Što se odnosa sa ortacima tiče ne odnosi se, a za ribe sam manget.
Krivo mi je zbog škole, al' jebiga.
Sad' će ljeto, bazeni, ribe, izlazci, nema kraja brate.
Danas sam proveo za compom od 10 do sad ( 21:00 ), što je 11 sati Kad je škola malo manje
Eo iskreno :
11-12 h dnevno
1.kako ga provodite ?
-Provodim uglavnom igrajuci CS ili na poslu
2.po vašem mišljenu puno ili malo.
-Pre pre vise.losa navika,bas kao cigare...stetno,ali bez prevelike volje za prestankom
3.utječe li to na vaše odnose s prijeteljima,djevojkom/dečkom
-Normalno da utice,barem na ove starije prijatelje.Ali imam puno novih koji no-lajfaju bas kao i ja :P.A sto se tice situacije sa mojim "deckom" tu nemam nikakvih problema :D.
3-4h sve zavisi, mada mi roditelji najmanje zele da budem ovisnik, al ja sam takav, treba mi bar 1h dnevno da se zadovoljim, sreca pa mi je racunar slab i ne mogu ga izdrzati koliko zuji, pa brzo izgubim apetit :D ovo veoma utice na moje odnose sa prijateljima, jer sve sam manje vani..sve u svemu zelio bih ipak da vise "no lajfam", iako je to stetno, kako kazu ;)
5-6h, nekada cak i vise
ranije me ledja nisu boljela, ali u zadnje vrijeme haos!
Provodim 3-4 sata, ponekad i vise.
Dobro to rasporedim, pola vremena za internetom pola igranje, pocesto gledam i filmove.
NIKOLAAAa je napisao/la:
5-6h, nekada cak i vise
ranije me ledja nisu boljela, ali u zadnje vrijeme haos!

Ti si bar 20 sati online
TARDUNG3 je napisao/la:

Ti si bar 20 sati online
no freaking way, u skoli sam do 1
Iskreno :

- Provodim ga ugl na fb, cs, cod4..
- Nekad' puno, nekad' malo, zavisi
- Ne utjece

Kada idem u skolu, za racunarom provedem minimalno 9h a maximalno nekih 12h. Dakle ustajanje u 9 i odma za racunar. Provjerim fb( poruke, slike prijatelja ), livescore, g.ba, nba ( pregledam recap za neke timove ), ss.ba procitam o fudbalu i malo na forumu postove i na kraju neki info portal gdje procitam malo vijesti. Nakon toga chatam sa prijateljima, mozda odigram koju partiju dote i/ili csa.

U skolu odem u pola 2, vratim se prosjecno oko 7. Cim dodjem kuci odma za racunar i do 2 ujutru, nikad ranije ne legnem. Kad idem u teretanu, oduzme mi 90 minuta.

Eh na raspustu, tj kada radim je drugacije. Posao mi pocinje u 7h i od tog trenutka sam do 18h za kompom. Odbij od tog 1h pauzu i mozda jos 1h hodanje i prica po officima. To je 9h. Dodjem sa posla, jedem, teretana ( ili neka druga aktivnost ) i cca oko 8 sam za racunarom pa sve do 12h. Ukupno 13h dnevno.
Stim sto sad nikako ne igram igrice, samo chatam sa prijateljima, fb, g.ba, vijesti i naravno na poslu poslovno : )

Ne mislim da puno provodim, jer ne osjetim da mi steti na bilo koji nacin. Redovno se bavim fizickim aktivnostima, redovno izlazim sa prijateljima napolje, dok sam imao curu naravno da je prosjek vremena provedenim za racunarom bio manji ( cura na prvom mjestu, pa skola, pa sve ostalo ), ali posto je trenutno nemam ....

Uvijek sam sebi slobodno vrijeme planirao tako da mi ne skodi psihicki i fizicki.

Pozdrav : )
Odabrao sam 9-10 sati jer tol'ko provodim kad imam 90% slobodnog vremena u toku jednog dana (mrtvi no lajfer). Kad imam malo više obaveza onda 3-4 sata, a kad je napolju neko usrano vrijeme onda znam bit i po 12 sati (od zore do sumraka).

To mi konkretno ne utiče na odnos sa prijateljima jer imam dosta njih koji dijele hobi sa mnom.
3-4h

FB i tako te stranice..
Igram nekad NBA odigram 1 match..
i nekad al slabo, uletim na neki server od GTA SA malo zajebajem se.
- 3 do 4 sata najviše provedem za compom , kad je škola onda manje ... Najviše vremena provedem za igricama , a ovaj ostatak uglavom vježbam na PS'u ili nešto istražujem po netu , uglavom ne svodi mi se sve na igrice .

Bez obzira što sam toliko vremena za compom , opet nađem vremena za društvo , tako da mi comp nikad' nije utjecao na društvo ili na odonse među ljudima ...

bb. =)
9~10 h dnevno .
zavisi , nekad kad sam u poslu , i vise od 12 h dnevno

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.