Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Izabir bicikla

226 pregleda · 8 odgovora · otvorena 07.06.2011. u 17:41

Eh momci .. znam da ova tema i nije baš za gamersa, ali vidio sam dosta iskusnih što se tiče bicikala .. 

Znači zanima ne sljedeće :

1. Cijena i tip jednog solidnog gradskog bicikla, da nije previše skup, ali da nije ni neko smeće. Naravno, ako se može potkrijepiti gdje se ima kupiti

2. Cijena i tip jednog više manje, brdskog bicikla, koje može poslužiti za malo zahtjevnije staze.

3. I za kraj, budući da sam potpuni laik što se tiče biciklizma i svega toga, koji su mi najbolji brendovi ovdje u Bosnia a da im je cijena razumna ?

;D
CIKLO CENTAR - CENGIC VILA , LUŽANI

Biciklo: 350 KM - GT AGGRESSOR - biciklo da valja !

BREDNOVI: GT , CAPRIOLO , SCOTT .....
1. CAPRIOLO prodavnice wilsonowo setaliste il Cengic Vila :) modeli: adrenalin i cobra, mozda ima i jeftinijih
cijene oko 350 km [iz licnog iskustva ]
odnos cijene i kvaliteta sasvim zadovoljavajuci.

2. Ciklo centar 100% najpouzdaniji :) razni modeli GT i Specialized
cijene otprilike oko 600, 700 km, malo bolji 800 km.... a ukoliko ti bas treba bijesan bajk onda trebas izdvojiti i do 1000 1500 :)

3. modele sam ti vec naveo, a opet sve to ti zavisi od odabira terena po kojem ces voziti i naravno od kondicije i spremnosti za neke jace ture :)

nadam se da sam pomogao :)

Post dobio aplauz od KillaOR

1. `Gradsko biciklo` da nije krntija a da nije ni preskupo. Ja bih ti preporucio Unis-ova bicikla koja kostaju oko 250 km. Njihova prednja suspenzija, masinice shimano turnej, vbreak obicni ali sasvim solidno biciklo za gradsku voznju. (Racunaj da je nasa gradska voznja uzasna i da nemas pravih biciklistickih staza).

2. Vise manje biciklo za MTB definitivno nije gt agresor pa ni oputpust. Ako hoces brdsko biciklo, specializer hardroch ili gt 2.0. To ti je po mojoj preporuci najjeftinija opcija. Naravno ukoliko imas kesh ovakva bicikla se polovna mogu naci po 500 KM. Sve ispod ce ti nakon `par` brdskih voznji poceti da skirpi.

3. Kod nas su trenutno najveci brendovi GT i Specialized ali postoji jos dosta dobrih bicikala kao sto su : Trek, Schwin, Mongooso (valjda se ovako pise), Scot, Capriolo...

Nemora ti niko nista previse pisati... Manje vise ti je : Koliko para, toliko muzike.

Sretno.

Samo ni slucajno ne uzimaj one bike-ove iz robot-a sto imaju mali milion nekih govana i suspenzija.....ono qrcu nevalja, nek' je 500 KM opet ne valja i tacka....

TREK-ovi skupi u pm, GT-evi su cool bikeovi(ovi tipa avalanche i agressor se mogu polovni naci za ne tako veliku sumu novca), scott i specialized sve rijeci suvisne.....
Nack12 je napisao/la:
Ne kaže se "izabir", nego "odabir" 
došao si na temu samo da bi mi to rekao ?

hvala velika .. 

hvala svima gore .. pomoglo je dosta 
1. Capriolo Adrenalin ~350 KM, Unis
2. Specialized Hardrock/Rockhopper GT Avalanche 3.0/2.0
3. Specialized, GT, Mongoose[tesko ces naci novog, ciklocentar vise ne dobavlja], Scott - ispod 1000KM ne vrijedi kupovati, Trek

Nemoj se zalijetati na disk kocnice, jer bolje je dobar v-brake sa dobrim paknama [Avid/Kool-Stop/Ashima] nego neki mehanicki diskovi. Jeftinije i lakse odrzavati v-brake nego diskove.

Radnje : http://www.mtb.ba/?cat=16

Biraj ; Polar , GT , Scott , Capriolo , Unis , Atala .... =D Imas raznih cijena 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.