Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

PAYPAL vs Moneybookers

241 pregled · 4 odgovora · otvorena 04.06.2011. u 12:53

Pozdrav svima.

-Pošto će mi u budućnosti trebati nešto za transfer novca imam dilemu oko ova dva. DIleme ne bi bilo da PAYPAL nije omogućio primanje novca u Bih.

-Znam da nisam našao baš najidealnije mjesto da postam ovakvu temu, ali znam da ima dosta momaka ovdje koji se služe sa ova dva servisa.

-Znači imam tu neku dilemu između PayPal-a i Moneybookers-a. Zanimaju me slijedeće stvari:

[color=deepskyblue]~Šta mi je sve potrebno za registraciju(osim debitne), i šta sve treba uradit da se registruješ? I jednostavno koji je lakši i brži?

~Da li HYPO Banka ovo podržava pošto tamo imam debitnu.

~Koliko se čeka za transfer novca, i u kojim valutama mogu podići novac sa debitne i šta trebam uradit da podignem?[/color]

Eto to su neka pitanja za ove servise, naravno odgovorite za onaj koji vi koristite i smatrate boljim, još bolje ako ste oba koristili ili još uvijek koristite. I molim da mi to detaljnjije pojasnite jer sam možda nešto i izostavio.

I molio bi da se ne javlja balavurdrija koja nezna ni šta je ovo.
Moneybookers odmah mozes prebaciti novac na karticu, za PayPal moras cekati mjesec dana.

Paypal uzme oko 6% sebi, moneybookers oko 8%.

Sto se tice registracije, u biti oba je na isti fazon, mada ce ti paypal biti lakse jer mozes raditi sve do 500$, al haman pa isto.

Treba ti debitna VISA kartica, ne moze master card.

Post dobio aplauz od KillaOR

~Šta mi je sve potrebno za registraciju(osim debitne), i šta sve treba uradit da se registruješ?

Nakon sto se registrujes na paypal(ja preporucujem da napravis novi mail koji ces koristiti samo u te svrhe tj. za registraciju na paypal, moneybookers...) verifikujes nalog pomocu kartice, nakon par dana odes u banku i trazis izvod, na izvodu ce ti pisati kod za potvrdu paypal-a... taj kod prepises na paypal-u u odgovarajuce polje.

~Da li HYPO Banka ovo podržava pošto tamo imam debitnu.

Mislim da podrzava, ja korsitim debitnu karticu Raiffeisen banke.

~Koliko se čeka za transfer novca, i u kojim valutama mogu podići novac sa debitne i šta trebam uradit da podignem?

Novac sa debitne podizes tako sto odes u banku na bankomat, ubacis karicu, ukucas pin code i pisace ti sve na bankomatu dalje sta treba da radis...mozes da biras hoces da vidis stanje racuna ili isplatu.

Ovako paypal je puno bolji po mnogim stvarima, licno koristim oba jer mi trebaju za placanje online servisa.

Da bi se registrovao na paypal potrebno je da si 18+, ako nisi regaj na staru bilo koga, i moras imati Kreditnu Karticu koju ces spojiti preko Paypala da radi, trenutno ziro racun koliko znam u Bosni ne primaju na PayPal tako da samo kreditne kartice.

Preporucujem ti paypal jer u skali njega 80% ljudi koristi a moneybookers 20% i to pretezno samo firme.

Naravno paypal moras verifikovati tako sto ce ti skinuti odredjen iznos sa kartice koji ces ti tamo upisati i tako verifikovati 

53m1r je napisao/la:
Ovako paypal je puno bolji po mnogim stvarima, licno koristim oba jer mi trebaju za placanje online servisa.

Da bi se registrovao na paypal potrebno je da si 18+, ako nisi regaj na staru bilo koga, i moras imati Kreditnu Karticu koju ces spojiti preko Paypala da radi, trenutno ziro racun koliko znam u Bosni ne primaju na PayPal tako da samo kreditne kartice.

Preporucujem ti paypal jer u skali njega 80% ljudi koristi a moneybookers 20% i to pretezno samo firme.

Naravno paypal moras verifikovati tako sto ce ti skinuti odredjen iznos sa kartice koji ces ti tamo upisati i tako verifikovati
Prvo hvala svima na informacijama.

@Semir
Imam debitnu sa 16+

Ako je kako Emir kaže da se čeka po mjesec da digneš sa PAYPALA odma se registriram na MB, jer ko će to

@Violen Puno mi je čekat mjesec dana, ako ne bude ništa više odlučujem se za MB, provizija je tu negdje znači to je sitno, ovo za registraciju i to 500KM nisam skontao, a što se tiče Debitne nju imam

@mladjox

Znam dignut lovu sa bankomata haha

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.