Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Whole Train (2006)

208 pregleda · 19 odgovora · otvorena 27.05.2011. u 21:16

Whole Train

"Whole Train" je prvi njemački film u kojem je glavna tema graffiti.
U kina je došao 5. 10. 2006. godine, te je stekao jako veliki publicitet. Ukratko, radi se o urbanoj drami KSB grupe koja su činila 4 crtača, boreći se za poštovanje i slavu.

Nagrade

- Urbanworld Vibe Film Festival New York - Best Feature Film
- Cologne Conference - Best Feature Film
- Sarajevo Film Festival - Best Youth Film
- Exground Film Festival Wiesbaden - Best Youth Film
- Berlin International Film Festival - Special Mention "ialogue en perspective"
- Molodist - Best feature film (2007), Audience Award (2007)
- Adolf Grimme Award - Fiction (2009)

[

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=oNKTp3Ta_Oc

Moj lični utisak

8/10

- Uskoro će biti još filmova.
Ako si već sve to pisao, trebao si staviti imdb link, da ljudi mogu vidjeti ko sve glumi, ko je "režirao" i sl.

Btw ne razumijem šta bi ovo trebalo predstavljati? Mislim ako je ovo nešto novo na gamersu, ja ću dizati 30 tema na dan, nema veze što je 3 maximalno.

Btw trebao si urlat' link ovako mi mrsko kopirati, hahahaha. I stvarno ne vidim da li je potrebno da me neko citira radi nečeg onako ... nebitnog.
http://www.gamers.ba/forum/10/127321/filmovi-prijedlozi-misljenja-kritike/¸

Turni ga ovdje. :D
Čovjek predstavlja film, da je forum normalan, barem u granicama sada bi mi svi trebali diskutovati o filmu o mogućim zeljama za gledanjem, recenzirati film itd...

S obzirom da forum nije normalan i se da na ovakva temu u moru "što mi ne radi cs", "ne znam na google" i sl. pitamo zašto je postavljana, onda me ne čudi...

EDIT: Vala se i OP teme namučio u opisivanju filma, svaka čast...
AZA je napisao/la:
Ako si već sve to pisao, trebao si staviti imdb link, da ljudi mogu vidjeti ko sve glumi, ko je "režirao" i sl.

Btw ne razumijem šta bi ovo trebalo predstavljati? Mislim ako je ovo nešto novo na gamersu, ja ću dizati 30 tema na dan, nema veze što je 3 maximalno. :D

Btw trebao si urlat' link ovako mi mrsko kopirati, hahahaha. I stvarno ne vidim da li je potrebno da me neko citira radi nečeg onako ... nebitnog.
nije rezisirao nego rezirao :)
Biggie_PK je napisao/la:
Čovjek predstavlja film, da je forum normalan, barem u granicama sada bi mi svi trebali diskutovati o filmu o mogućim zeljama za gledanjem, recenzirati film itd...

S obzirom da forum nije normalan i se da na ovakva temu u moru "što mi ne radi cs", "ne znam na google" i sl. pitamo zašto je postavljana, onda me ne čudi...

EDIT: Vala se i OP teme namučio u opisivanju filma, svaka čast...
Nikad ne pišem ovakve komentare, ali....

+1
Pošto sam ljubitelj te vrste umjetnosti a nisam ga gledao, evo stavljam da se skida
tema za filmove vec postoji, nalazi se u coffeshopu pod sticky temama, tamo bi mozda bio i nagradjen za ovo al eto ...
btw pogledaj banksey, takodjer film o graffitima. mada mi nekako naziv "whole train" govori da je tu rijec o bombanju, dok u banksey-u je rijec vise o umjetnosti, uber slikama, idejama i na kraju izlozbama ( legalnim ) od kojih su profitirali ti streetart umjetnici =D
Priča filma je neorginalna, gluma (što sam vidio u traileru) je veoma loša, vizualno se čini solidan, režiser i glumci i Bogu nepoznati, ali što se tiče same njemačke produkcije, film nije loš ...

Možda ga nekad u narednom periodu skinem i pogledam pošto sam se sad "naložio" na ove manje poznate filmove (non-hollywood fuckin' production) ...

6.5/10 od mene (nešto slično imdb ratingu)
film je u mojoj listi top 10 besten filme aller zeiten :D
100kaast1 je napisao/la:
tema za filmove vec postoji, nalazi se u coffeshopu pod sticky temama, tamo bi mozda bio i nagradjen za ovo al eto ...
btw pogledaj banksey, takodjer film o graffitima. mada mi nekako naziv "whole train" govori da je tu rijec o bombanju, dok u banksey-u je rijec vise o umjetnosti, uber slikama, idejama i na kraju izlozbama ( legalnim ) od kojih su profitirali ti streetart umjetnici =D
Mogao si napisati da se film zove Exit Through the Gift Shop

Satra` se dok sam naso film.

@topic

Cini mi se dobar film, samo ne mogu naci torrent nigdje.
iMZ je napisao/la:
Mogao si napisati da se film zove Exit Through the Gift Shop

Satra` se dok sam naso film.

@topic

Cini mi se dobar film, samo ne mogu naci torrent nigdje.
Ma banksy je samo takav film, dokumentarac inace al na mjestu =D
Najjaci film ubjedljivo!

Samo je tuzan kraj, sto je Tino umro..

Al najjaca scena kad rade vozove one, pa bjezu od drotova..

Ko god se bavi ovim "sportom" zna sta je film, i kako adrenalin puca dok ides ulicom i biras mjesto za novi piece, bombu, ili ipak tag

BTW.

JUPOL MASTER !
Hvala što si sa nama podijelio ovaj film.

Skinut ću ovaj tvoj Whole Train, i ovaj što je 100kasti ponudio.
Al ne mogu njemackih filmova prvenstveno me jezik nervira..
100kaast1 je napisao/la:
Ma banksy je samo takav film, dokumentarac inace al na mjestu =D
Pogledao, predobar film.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.