Svaki proizvodjac ima nesto svoje, ovi gore sto su napisali imaju svoj ukus (svako ima svoj)
Sto se tice grafickih kartica, sve marke su slicne, sa nekom jakom Ati (sadasnji AMD) kartom nista bolje ne mozes igrati sa nekom Nvidia kartom istog ranga, e sad postoji mnogo proizvodjaca koji koriste AMD ili Nvidia cip, a po izgledu se potpuno razlikuju i prave jednu te istu kartu u drugim izvedbama, npr. Asus, Gigabyte, EVGA, MSI, itd. ima ih puno...svaki od ovih proizvodjaca je izvanredan...
Dalje, procesori, Intel i AMD, svaki ima nesto svoje, trenutno je Intel sa Sandy Bridge procesorima vodeci u svijetu...tako da moj glas ide Intelu.
Sto se tice maticnih ploca, sve ove marke gore proizvode i maticne ploce, koju god da uzmes od njih neces se pokajati, naravno za svoju cijenu...
E sad HDD, i njih ima podosta, WD, Seagate, Hitachi su najbolje marke po meni, mada nesto mi se smucio Seagate, dva diska su mi riknula...moja nesreca.
Sad imaju ovi SSD diskovi koji su ekstremno skupi, 64GB je preko 200KM, ali sa performansama neces ostati ravnodusan...ima ih par odlicnih, Intel (ovi su prejaki), OCZ, Kingston, Corsair...
RAM memorija, medju najboljim su Kingstone, Corsair, G-skill, OCZ, Mushkin, Apacer.
Monitori, najbolji po meni je Samsung, ali ima ih jos dobrih, AOC, LG, Benq, Asus...
Periferija, mis, tastatura, slusalice, zvucnici, najkvalitetniji su Logitech i Microsoft a imas ove sminkerske, Razer, SteelSeries
Kucista i napajanje, najbolji su: Cooler Master, ThermalTake, Silverstone, Antec, isto se tice i napojnih jedinica...
A sad ima dosta losih napajanja, koje treba izbjegavati, MS industrial, Codagen i ATX...
Post dobio aplauz od skile