Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] - rasoN -

323 pregleda · 19 odgovora · otvorena 19.05.2011. u 21:49

Pozdrav cijenjeni ,postovani , uvazeni , dobri ljudi ,je***i, GAMERI

:D

Evo nisam dugo postavio teme , pa evo malo sigova zasad.
Praktikujem novi stil radjenja sigova   .I samo da kazem da ne koristim brusheve i C4D u ovim sigovima (osim zadnjeg).

Radovi :

1. Tevez (nikad cuo za njeg ali dobar mi render bio  )

2. Vegeta

3. Herman Li (malo jednostavniji sig)

4. Happy after all

-OCJENE:

Tevez je prodana dusa!

Svidja mi se rad pod brojem 3

Nije mi po ukusu 
Vec drugi put stavljas sigove koje si stavio u prosloj pic temi. :S
iMZ je napisao/la:

Nije mi po ukusu 
Vec drugi put stavljas sigove koje si stavio u prosloj pic temi. :S
Stavljam da ne bude premalo ,da izgleda kako treba  . ok ako ti nije po ukusu ,svako ima svoj ukus postujem to ae 
- Ocjena :

Radovi solidni , osobito mi se svidio 3. rad .
1. rad mi se posebno sviđa nekako je poseban
2. rad i 4. rad su mi nekako na isti fazon
3. rad nije los

P.S. ja se ne razumijem u photoshop samo volim malo profilozofirati o radovima

Radovi su solidni ali 2 mi se naj vise svida
;)

Ima jos tu dosta posla, ali si na dobrom putu.

Trebas vise obratiti paznju na fontu, tj. koji bi font najbolje isao uz sig (dafont). Takodjer trebas paziti i gdje ces staviti tekst, recimo u prvom nisi trebao stavljati tekst tu gdje je svjetlo jer se vidi samo tev... Poradi na izvoru svjetlosti i savjetovao bi ti da ubuduce za pozadinu koristis neki stock.

Boje su dobro uskladjene.

I molio bi membere da ubuduce koriste sistem za ocjenjiva i da ne daju 5 zvjezdica ako nisu FA VIP ili ce dobiti samar.

;)
1. mi se svidja najvise
2. i 4. sam gledao u drugim temama kolko se sjecam dobri su mi
3. solidan

samo nastavi i jos cekam onog Naruta 

ShOoRtY je napisao/la:
1. mi se svidja najvise
2. i 4. sam gledao u drugim temama kolko se sjecam dobri su mi
3. solidan

samo nastavi i jos cekam onog Naruta 

Nisi drugi nigdje vidio,maloprije ga napravio 

Prvi mi se posebno sviđa, ostalo solidno.

1. i 4. rad su mi odlicni.
3. mi se nesto ne svidja.
2. solidan =)

Sve u svemu, vrlodobar (4). 

Dosta dobro uradjeno 
KajotY je napisao/la:

Trebas vise obratiti paznju na fontu, tj. koji bi font najbolje isao uz sig (dafont). Takodjer trebas paziti i gdje ces staviti tekst, recimo u prvom nisi trebao stavljati tekst tu gdje je svjetlo jer se vidi samo tev... Poradi na izvoru svjetlosti i savjetovao bi ti da ubuduce za pozadinu koristis neki stock.

I molio bi membere da ubuduce koriste sistem za ocjenjiva i da ne daju 5 zvjezdica ako nisu FA VIP ili ce dobiti samar.

;)
Ima jos puno posla.

= Realna ocjena, da znas gdje si u ukupnom znaju

Ja sam malo ostar po pitanju sigova, pa cu reci odma sta mislim o radovima.
Sigovi se ne trebaju olako shvatiti, na njima se treba dosta raditi, na detaljima, izvorima svjetlosti, pozadini & specificnosti i unikatkosti same pozadine, tekstu (njegovoj prilagodbi kompletnoj kompoziciji, takodjer unikatnosti i efektima na njemu, o stocku/.renderu da i ne pricam, potrebno je da je render vidljiv da u i izvoru svjetlosti, da je uocljiv i da ne odudara od ostatka rada. Kod tebe je to sve obrnuto.....Previse nabacanih efekata, zapostavljen render/stock, previse boja, prazan prostor, previse toga nabacanog jedno preko drugog, a boje su katastrofa, losa i nabacana pozadina, okviri su fula.
Los izbor fonta, losa pozicija fonta, losi efekti na fontu, tekst bolje da nisi ni stavljao.

Znaci sve treba biti uskladjeno, da bi dobili jedno remek djelo ko sto bi se reklo.

Primjetio sam da ovdje neki, (ne ti) kazu kada prave sigove, ^tako ja volim, tako sam ja zamislio^, ne mozete izmisljati nesto sto je izmisljeno, to je isto kao npr. ovaj MasterChef na Novoj Tv, njih ocjenjivaju kuhari koji su zavrsili skole, koji znaju cemu jelo treba teziti, pogledajte kako prolaze oni koji rade jelo po svom, mjesaju zacine koji se ne smiju mjesati itd.

Sigovima kojima treba teziti su ovog tipa:

To je umjetnost....

Pojedinacan dojam za svaki sig nisam dao jer gornji komentar je vezan skoro za svaki sig, a nema niti jednog siga koji se istice po kvaliteti. Ako te zanima Signature kategorija, pocni uciti, citatu tutove, nadam se da ce slijedeci put biti bolji sigovi za klasu xD. Chears..

Post dobio aplauz od KajotY

Samo nastavi nije lose mislim odlicno  
KajotY je napisao/la:

;)
A kako postati FA VIP, imam li ja sanse da to postanem ??

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.