Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

UTorrent speed ??? :D

255 pregleda · 20 odgovora · otvorena 19.05.2011. u 19:01

Otvaram temu jer mi je dosadno pa et....

Interesuje me kolika vam je download brzina na torrentu i koji internet imate I da li ste nasli neki nacin da ubrzate download ?

Meni je BHTelecom 2 mbps a download brzina
max. 160 kbps

A Vama
Meni leti,minimalac 450Kb/s maksimalna do 1000Kb/s
Al ovo kad 20 seedera priključim sebi,a sa direct linka sa premiumom(krekovanim),jučer mi se vrtjelo oko 1200Kb/s
Nekad se pojavi koja 4ka ili 5ica

Naravno mbps
Meni 200 kb/s 220 u vrh glave ADSL
Kod mene je TxTv Tuzla paket od 1 Mbps a prosjecna brzina skidanja mi je negdje oko 130 kbps.
Nije to vazno koji net i koliko brz paket imas, samo je vazno da ima sto vise seeds-a a sto manje leechs-a. Upravo radi toga su dobri privatni torrenti koji su sto se tice toga znatno bolji od ostalih.
Ne zavisi ti torrent download od brzine interneta, mislim naravno da ti neće skidati više nego što je mogućnost interneta, ali ne znači da će ti uvijek skidati maximalno.

Zavisi od toga šta skidaš i koliko seedera i leechera ima. Može ti skidati bukvalno minimalno kbps.. Ja sam čak našao nešto, što mi treba i neće nikako da krene da ga skida, bukvalno stoji 0% i ne pomjera se. Zato pokušavam da nabavim rs.

Tako da ti torrent download brzine ne znači ništa od inteneta, ali ako nađeš torrent sa mnogo seedera i leechera, skidat će ti onolikom brzinom kolika ti je predviđena internet paketom.

Btw meni standardna download brzina je oko 450 kb/s, ali ipak zavisi kako kad, nekad ujutro oko 4-5 zna i više, a često i po danu zna biti znatno manje od toga. Naravno ima i većih paketa, ali meni za 35+ KM dovoljno.
AZA je napisao/la:
Ne zavisi ti torrent download od brzine interneta, mislim naravno da ti neće skidati više nego što je mogućnost interneta, ali ne znači da će ti uvijek skidati maximalno.

Zavisi od toga šta skidaš i koliko seedera i leechera ima. Može ti skidati bukvalno minimalno kbps.. Ja sam čak našao nešto, što mi treba i neće nikako da krene da ga skida, bukvalno stoji 0% i ne pomjera se. Zato pokušavam da nabavim rs. :(

Tako da ti torrent download brzine ne znači ništa od inteneta, ali ako nađeš torrent sa mnogo seedera i leechera, skidat će ti onolikom brzinom kolika ti je predviđena internet paketom. ;D

Btw meni standardna download brzina je oko 450 kb/s, ali ipak zavisi kako kad, nekad ujutro oko 4-5 zna i više, a često i po danu zna biti znatno manje od toga. Naravno ima i većih paketa, ali meni za 35+ KM dovoljno.
Ne bih se slozio sa tobom u vezi seedersa jer sam skidao nesto i imao je oko 1000+ seedera i opet download u vrh kape 150 kbps :( :( :(
2 Mbita download, torrent skoro uvijek stoji na ~250 kb/s
ADSL Net Flat 2 ide max do 250/260kbps meni dosta.
Sarajevo

Zenica
stavi upload speed na 1 jer ako ti je npr 32(max)ti uploudujes i samnjuje ti se brzina ali brzina zavi od seedera i ako je glavni seeder online
Hs full 3 paket.

Torrent max brzina 620 kbs.
220 kb/s najviše ...

Moja Tv , gori od onog ADSL NET FLAT 2 paketa
ADSL Net Flat 2 ,a brzina prsjecna brzina mi je od 70 - 90 kb/s
T-com Max ADSL (Hrvatska) download speed 480 kb/s
.....meni dovoljno :)
Logosoft xDSL ß 6144/386 Kbps Flat

Skidam oko 750KBps u najboljem slučaju.

Da se nadovežem na komentare koji su djelomično tačni. Dakle, brzina torrenta direktno zavisi od odnosa seed-a i leech-a. Što više seeda (korisnici koji "daju" sadržaj), a što manje leecha(korisnici poput MIXIa koji samo skidaju, a nedaju ništa).

Upload nemože uticati na download kao što je MIXI objasnio, nepisano pravilo torrenta je onoliko koliko uzmeš toliko i trebaš dati, samo što to današnja omladina nekonta i čim skinu neki torrent odma ga brišu sa liste što je pogrešno. Dosta puta ste došli u situaciju kada nemožete nešto skinuti, jer djeca poput vas su skinuli torrent sa liste ili su limitirali UL brzinu. Omogućite ostalim sadržaj koji ste predhodno skinuli i pružite im brzinu. To je poenta torrenta (p2p).
Konekcija HSNET 4096/384 kbps
utorent izmedju 450 i 520 kbps :| varira kako kad
HS onaj prvi najjeftiniji paket 2/0.24 mbs
zna navece ici i do 270 al maxa
bicno oko 220-240
skile je napisao/la:
Logosoft xDSL ß 6144/386 Kbps Flat

Skidam oko 750KBps u najboljem slučaju.

Da se nadovežem na komentare koji su djelomično tačni. Dakle, brzina torrenta direktno zavisi od odnosa seed-a i leech-a. Što više seeda (korisnici koji "daju" sadržaj), a što manje leecha(korisnici poput MIXIa koji samo skidaju, a nedaju ništa).

Upload nemože uticati na download kao što je MIXI objasnio, nepisano pravilo torrenta je onoliko koliko uzmeš toliko i trebaš dati, samo što to današnja omladina nekonta i čim skinu neki torrent odma ga brišu sa liste što je pogrešno. Dosta puta ste došli u situaciju kada nemožete nešto skinuti, jer djeca poput vas su skinuli torrent sa liste ili su limitirali UL brzinu. Omogućite ostalim sadržaj koji ste predhodno skinuli i pružite im brzinu. To je poenta torrenta (p2p).
Da, ključna stvar je imati što više seedera i leechera, ali opet ti brzina zavisi od brzine koju ti ISP dozvoljava. Za filmove torrent je zakon, ali za manje fajlove daleko isplatnije je skidati sa Fileservea ili Filesonica, ili ipak Megauploada i Uploadstationa. Posebno ako uzmeš u obzir da postoje 4 leecher stranice preko kojih skidaš sve s maximalnom brzinom. Drugim riječima možeš imati 5 paralelnih downloada sa iste file-upload stranice (4 sa određenog leeching sajta + 1 direktno sa te file-upload str.)

Ali opet, DVDRiPove filmove sam uvijek skidao i skidat ću sa torrenata

A što se našeg seedinga tiče, vjerujem da samo oko 10% korisnika torrenata ne razumije šta je peer-to-peer. Ja uvijek ostavljam uključene fajlove, pa i ako pomognem nekome da dobije za 10 kb/s veću brzinu, 'alal mu

Post dobio aplauz od skile

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.