Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Franšize koje jednostavno treba ubiti

178 pregleda · 11 odgovora · otvorena 19.05.2011. u 11:16

Franšize koje jednostavno treba ubiti.

Svjedoci smo toga da svake godine (nekad čak i manje od toga) izlaze noviji nastavci pojedinih igara. Igre poput CoD-a, SIMS-a, PoP-a, Tomb Raidera te još dosta njih svake godine po mnogim ljudima sve više tonu i tonu, pojedini fanatici nastave igrati ali ipak...

Te već kultne igre imaju po 5-6 nastavaka, Sims te PoP čak i više te bezbroj dodataka.

Još pritom dodajmo da je Activison zakupio callofdutyfuturewarfare.com i moramo se zapitati gdje to ide? Koliko nas još CoD-ova čeka?

Jednostavno obrazložite koje bi vi franšize "ubili"?
nijedan, nek se ljudi igraju
SIMS...postaje glup...sada izlazi ovaj Sims medieval...glupost kao neka tamo proslost vitezovi itd..
Sims Medieval bas spica
Ma brate ja kad izadje Battlefield 3 necu izlazit iz kuce
Brate, pusti ljude da igraju sta oce

100 ljudi, 100 cudi, 100 zena, 200 sisa
U gaming se petljaju pforiteri, od tbc'a world of warcraft samo uzima pare, rupa koaj nema dna.
CoD svake godine jedno te isto ...

Ljudi ga igraju radi naslova " COD ", a sad, jedino što grafika sa novim CoD - om se povećava, dok sve ostalo se ne mijenja ...

Sims sam jednom igrao, rek'o sebi da neću više nikad
Ne bih ubijao nemas razloga ako ljudi dobivaju pare za to sto da ne?

Napravi i ti igricu pa zaradzuj
A jeste vala npr evo CoD koji igram od kad je izasao su ga skroz zgadili, znaci igrao sam cod 1,cod2,cod4 i cod5 za pc ... eh sada sve do cod4 je bilo sasvmim normalno sasvim odlicno jer cod1 i cod2 su izasli u kratkom roku jedan iza drugog sto je i normalno jer je igra dobila na popularnoscu eh onda je izasao cod3 za ps2... predobra igra.. onda cod4 i sada ga isto igram MP of course... onda je izasla cod5 aaaa pa ajde inekako jer vratili su se na WW2 sto nije losa ideja SP svima preporucujem a MP mozes se bacit... svi ostali cod dijelovi su jednostavno cisto smece i ja bi preporucio treyachu infinitivwardu da prestaju praviti nastavke jer sve nize i nize padaju kako se i moze primijetiti u broju kupljenih igara poslije cod4 znaci to je jedna od igri

Evo sada neke starije koje mozda vi neznate jer ste samo PC gameri npr

Crash bandicoot sam prije igrao na ps1... naravno odlicna... eh onda su uradili nesto cudno / dobio je novi nastavak na PS2 i nekim cudom bila je bolja nego na ps1 ali samo zato jer je ista kompanija pravila igricu .... ehhh onda je activision kupio kompaniju i pocela praviti nove nastavke sa potpunim promjenama ... znaci sve su izmjenili i rezultat je pad igre odnosno niko je vise ne kupuje.. i sami su priznali da crash vise ne postoji i bojkotovali su kompaniju i srusili je tacka

Spyro : samo na ps1 je bila senzacija ali onda dolaze nastavci za ps2... activision ponovo zasere ... nova prica.novi likovi,sve izmenili samo da bi dokazali da mogu ali KAD CE VISE RAZUMJETI DA IGRU AKO VEC ZELE NASTAVAK DA NAPRAVE, DA JE NE MIJENJAJU. DA JOOJ PRICU NE MIJENJAJU...... i on je isto propao

Nezz svijet propada i u ovom segmentu

Post dobio aplauz od KilluminAti

ej pusti izdavace nek izdaju dok ne propadnu
Jedva cekam da Eidos propadne izdo 10000000000000 tomb raidera

Kad sam imo 3 igro sam rtomb raider3(dobbro samo leto po kuci)i prije godinu dana skino sve tomb raidere da uporedim kad ono
1)nije losa ipak prva je
2)odlicna
3)best of best
4)pocela se kvariti
ostao nis nevalja pogotovo nova cak ni nema imena tomb raider vec samo lara i u nove nemeres zumirat na privaTANI POSJED
Kao sto si naveo za taj future call of duty,pa brate oni samo zele da profitiraju i dok god je gamera uvijek ce izdavati nove nastavke jer to im donosi veliku zaradu,isto ti je ko sa filmovima rocky 1 uspijesan odmah rocky 2,3,4,5,6...tako i sa mnogim drugim jednostavno ne mogu da shvatim kako ljudima vise ne dosadi da igraju jednu te istu igru samo unaprijedjenu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.