Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Kupovina mobitela

287 pregleda · 18 odgovora · otvorena 30.04.2011. u 16:46

Dobar dan.

Dakle hocu da kupim mobitel, trenutno postoji jako puno dobrih mobitela ali sam jako neodlucan pa se obracam vama za pomoc.

Imam nekih 450 KM na raspolaganju i trazim neki dobar Android smartphone, da ima 5 MP kameru (moze i vise ) wireless,bluetooth... standardne stvari.
Nekako mi je najbitnije da touchscreen fino radi, tj. da ne kasni za dodirom da ima lijepe efekte itd. Sto je vise moguce memorije, po mogucnosti memory card...

Eto, ako neko ima neki prijedlog dobro bi mi doslo, btw. treba mi nov mobitel nista polovno, u nekom shopu planiram kupiti nista online, pik itd.

Hvala.
Tesko da ces za te pare naći dobar android telefon... Minimalno 600 KM ti treba za takvo nesto.
HTC wildfire 
Samsung S8500 Wave
475KM (imamex.ba) mob je sve,samo sto nije Android.
http://www.gsmarena.com/samsung_s8500_wave-3146.php
http://www.imamex.ba/?page_id=3889

2GB interna + MicroSD memory card.
Procesor radi na 1GHz tako da nema problema sa touchem.(ne kasni i to)
iPhone 3g 16gb za nekih 450km ! Znaci mob grmi , touchscreen grmi , kamera jest malo slabija al et zato mogucnosti na telefonu su :o

Ili skupi nekih 550 / 600 km i uzmes iPhone 3gs 32gb , samo cu reci da tel jede malu djecu :D
probaj skupiti jos oko 100km, i kupiti Sony Ericsson X10
Display 4incha, camera 8mpx, snima u HD rezoluciji....
Jeste da nema 5mp kameru, ali iPhone je masina za ove ostale mobitele, to jeste imas iPhone 4 je 5mp kamera, ali on je preko 1k , imas ove 3g i 3gs probaj naci za te pare.
KingstoN1 je napisao/la:
Jeste da nema 5mp kameru, ali iPhone je masina za ove ostale mobitele, to jeste imas iPhone 4 je 5mp kamera, ali on je preko 1k , imas ove 3g i 3gs probaj naci za te pare.
mozda je 3 mp na iphonu ali oni imaju visoku rezoluciju slike dako da mozes ih porediti s nekim sto imaju 5 mp
Vidi ako mozes naci polovan HTC ( novija verzija ) .
Boljeg mobitela jos nisam vidio .Po meni bolji je od i phona .
HTC desire mozes nac za oko 500 maraka polovnog
al ako ga uzmes neces se pokajat :)
skupi pa ga uzmi

a HTC wildfire je tu negdje oko 450

al desire ima veci ekran i brzi je isve
Znam da je iPhone najboji mobitel ali koliko znam 3g se vise ne proizvodi tako da se potpuno nov ne moze kupiti, a spomenuo sam da preko pika ili sl. ne zelim kupovati tako da ta opcija otpada.

Mislim da je ovaj Samsung S8500 Wave odlican mobitel koliko sam mogao pogledati na netu, dobre specifikacije, cijena je ok i najvjerovatnije da cu kupiti ovo.

Hvala svima, ako neko misli da se moze naci nesto bolje neka stavi 
HTC desire mozes nac za oko 500 maraka polovnog
al ako ga uzmes neces se pokajat :)
skupi pa ga uzmi

a HTC wildfire je tu negdje oko 450

al desire ima veci ekran i brzi je isve
Drzi se HTC-a, samo cu ti to reci. HTC Desire mozes naci polovan za taj novac, samo ne znam koliko je pametno kupovati polovan takav telefon. Ja sam svojim prezadovoljan, necu ga mijenjati sigurno u narednih godinu dana 
ma druze taj wave je shit telefon,i nije ti to Android uopce 
malo pogledaj sta trazis a i vi sto pisete malo pogledajte sta covjek trazi,mada vidim pojma nema ni on,da mu je za 450KM nov android sa 5 MP i da je extra
jarane samsung galaxy S kupi ako vec hoces android
mozes ga naci za 500KM sigurno,a ovo ostalo je sve smeće,meni je cak i taj galaxy loš jer volim iOS na iphonu jednostavno
ali od androida taj ti je najbolji,xperia x10 je shit takodje ne slusaj balavce,probao sam i galaxy i x10 i iphone pa cak i glupi wave
ANDROID= samsung i9000 galaxy S
ako hoces polovno a dobro(i da nije android) onda iPhone 3gs mozes za 500-550KM extra ocuvan uzet
brick je napisao/la:
Samsung S8500 Wave
475KM (imamex.ba) mob je sve,samo sto nije Android.
http://www.gsmarena.com/samsung_s8500_wave-3146.php
http://www.imamex.ba/?page_id=3889

2GB interna + MicroSD memory card.
Procesor radi na 1GHz tako da nema problema sa touchem.(ne kasni i to)
brate ja imam ovaj telefon vec skoro 1 god. , znaci tad sam ga platio novog 650 KM , a sad ga novog mozes uzeti za 450 KM sto je po mom misljenju djaba za ovakav tel. Uglavnom da malo objasnim o kakvom se telefonu radi.. Meni je najbitnije tad bilo da nije spor, cak sto vise ovaj je i prebrz  Znaci ima procesor od 1.0 GHz, sto je slucaj ko i kod iPhone 4.. Takodjer ima 512 MB RAM, te podrzava MicroSD kartice do 32 GB. A sto mi se najvise dopale na njemu je SuperAMOLED ekran, koji daje 10x ljepsu sliku nego na obicnim TFT ekranima. Ima kameru od 5 MPX sa blicom , te snima video klipove u Full HD formatima. Softwer mu Bada 1.2 koji je jos uvijek u usponu, ali ako posjetite http://www.samsungapps.com vidjecete da ima bezbroj aplikacija.. Dimenzije su mi savrsene, znaci nije prevelik a nije ni premal a ima Samsung Wave II koji je velik koliko i sam iPhone 4 ali to je po mom ukusu preveliko i nije ugodno za dzepa.. Sve u svemu, telefon je beton za te pare, i zaboravio sam reci za bateriju, ona mi obicno traje ako previse ne cackam telefon oko 5-6 dana, a ako sam non-stop na WiFi ili ako igram neke zahtjevne igre onda traje 1 dan  Znaci, ovaj telefon toplo preporucujem, jer za te pare ne mozes bolje 
Lockerz je napisao/la:
brate ja imam ovaj telefon vec skoro 1 god. , znaci tad sam ga platio novog 650 KM , a sad ga novog mozes uzeti za 450 KM sto je po mom misljenju djaba za ovakav tel. Uglavnom da malo objasnim o kakvom se telefonu radi.. Meni je najbitnije tad bilo da nije spor, cak sto vise ovaj je i prebrz  Znaci ima procesor od 1.0 GHz, sto je slucaj ko i kod iPhone 4.. Takodjer ima 512 MB RAM, te podrzava MicroSD kartice do 32 GB. A sto mi se najvise dopale na njemu je SuperAMOLED ekran, koji daje 10x ljepsu sliku nego na obicnim TFT ekranima. Ima kameru od 5 MPX sa blicom , te snima video klipove u Full HD formatima. Softwer mu Bada 1.2 koji je jos uvijek u usponu, ali ako posjetite http://www.samsungapps.com vidjecete da ima bezbroj aplikacija.. Dimenzije su mi savrsene, znaci nije prevelik a nije ni premal a ima Samsung Wave II koji je velik koliko i sam iPhone 4 ali to je po mom ukusu preveliko i nije ugodno za dzepa.. Sve u svemu, telefon je beton za te pare, i zaboravio sam reci za bateriju, ona mi obicno traje ako previse ne cackam telefon oko 5-6 dana, a ako sam non-stop na WiFi ili ako igram neke zahtjevne igre onda traje 1 dan  Znaci, ovaj telefon toplo preporucujem, jer za te pare ne mozes bolje 
Nemoj lagat lika, ne snima u FullHD 1080p, nego 720p HD.
KRY1337 je napisao/la:
Nemoj lagat lika, ne snima u FullHD 1080p, nego 720p HD.
pa ako je 1280 X 720 to onda eto... posto se ne reazumijem bas u te rez...
eldindesign je napisao/la:
Znam da je iPhone najboji mobitel ali koliko znam 3g se vise ne proizvodi tako da se potpuno nov ne moze kupiti, a spomenuo sam da preko pika ili sl. ne zelim kupovati tako da ta opcija otpada.

Mislim da je ovaj Samsung S8500 Wave odlican mobitel koliko sam mogao pogledati na netu, dobre specifikacije, cijena je ok i najvjerovatnije da cu kupiti ovo.

Hvala svima, ako neko misli da se moze naci nesto bolje neka stavi :)
Xperia Mini,u Bihacu sam je kupio preko puta RB-a u centru.Pogledaj mobi-shop u prekounju, bh telecom, eronet.Imas na oz1 poslije clia kafica trgovina 5-6 vrsta ANDROIDA ;

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.