Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 70 bodova

-

210 pregleda · 7 odgovora · otvorena 28.04.2011. u 19:06

Loša slika brate ja ništa ne vidim..
Imam ja slican problem na starom kompu, pukla plastika i sad onu jednu kuku sto ide preko hladnjaka nemam za sta da zakacim , mozes upaliti, ako bude radio znaci da ne skodi, a ako ne bude stimalo gasice se komp poslije par sekundi ugl. necu mu nista biti probaj upaliti 

Ne odgovaram za posljedice, ova situacija je na mom kompu 
U tom slucaju saraf ne sluzi kao nikakav provodnik, tj mozes ga i zalijepiti ili necim privezat nezz kak da ti objasnim, a sto se kompa tice nece ti nista biti ako hladnjak radi 
Rješenje
Mozes slobodno da upalis komp.
Vecih posljedica nece i nemoze da bude,ako bude problema komp ce ti ledit nakon par minuta rada jer ce se procesor zagrijavati.
Znaci upali komp slobodno,ako bude zaledio (a vjerujem da nece) ti ga ugasi i zalemi utor od sarafa.
: *
Smijes da upalis komp,al kuciste "fiksiraj" na određeno mjesto na kome nebi bilo pomjeranja.

-Da zalemis? Ja ti to ne preporucujem,moja ti je preporuka kupi Stock polovan hladnjak za 20KM + Termalnu pastu 5KM.
Fino ocisti CPU alkoholom pa nanesi tanak sloj paste (Ne visi od zrna rize)
Fino poklopi i to je to.
brick je napisao/la:
Smijes da upalis komp,al kuciste "fiksiraj" na određeno mjesto na kome nebi bilo pomjeranja.

-Da zalemis? Ja ti to ne preporucujem,moja ti je preporuka kupi Stock polovan hladnjak za 20KM + Termalnu pastu 5KM.
Fino ocisti CPU alkoholom pa nanesi tanak sloj paste (Ne visi od zrna rize)
Fino poklopi i to je to.
Zasto bih kupovao drugi hladnjak? Kad je ovaj sasvim OK. Ja sam u temi fino objasnio da je problem samo do utora za saraf na maticnoj ploci, tj nema ama bas nikakve veze sa hladnjakom, i da novi kupim opet isti problem,ne mogu "fino" poklopiti sto kazes, tj. ne mogu ga pricvrstit sa jedne strane. A termalnu pastu cu svakako kupiti.
Sykes je napisao/la:
Zasto bih kupovao drugi hladnjak? Kad je ovaj sasvim OK. Ja sam u temi fino objasnio da je problem samo do utora za saraf na maticnoj ploci, tj nema ama bas nikakve veze sa hladnjakom, i da novi kupim opet isti problem,ne mogu "fino" poklopiti sto kazes, tj. ne mogu ga pricvrstit sa jedne strane. A termalnu pastu cu svakako kupiti.
ti svakako smijes upalit komp ; )

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.