Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Gledanje filmova sa kompjutera preko tv-a

164 pregleda · 5 odgovora · otvorena 10.04.2011. u 10:20

Treba mi znaci naziv kabla kako bih povezao kompjuter i tv (plazmu), da gledam filmove koje sam skinuo sa torrenta. I moze li se kupiti u Robotu novom (sarajevo)....
HDMI to ...

ovo ... je u zavisnosti koju graficku imas , tj. kakav izlaz

HDMI - samo za LCD TV , valjda je isto i za plazmu , al ne vidim sto ljudi prave razliku izmedju LCD-a i plazme .. isti q***
Prvo vidi ima li tv VGA prikljucak, znaci onaj ko na monitoru, iskljuci iz monitora ukljuci u TV. Ako nema vidi ima li TV HDMI prikljucak, imas u plusu 3M 14KM
Zavisi kakve utore iimas na grafi i tv-u......
Ako je novija grafa i imas lcd/plazmu(a to 2je ima velikih razlika) onda ti treba HDMI kabal.....a ako ti je starija grafa kao kod mene treba ti S-video kabal 

Ja sam gledao prije mozda mjesec dana,cini mi se da ima u Robotu u Rajlovcu,ako je bilo tamo ima i u drugim 

Ako nema vidi u nekoj drugoj radnjji........
Soviet je napisao/la:
Prvo vidi ima li tv VGA prikljucak, znaci onaj ko na monitoru, iskljuci iz monitora ukljuci u TV. Ako nema vidi ima li TV HDMI prikljucak, imas u plusu 3M 14KM
VGA kabl mi je prekratak, ne moze doci do tv-a 
Vjerovatno cu i uzeti HDMI, to sam mislio i na pocetku samo nisam bio siguran

edit: LOCK temu, hvala svima
MarioMaxy je napisao/la:
HDMI to ...

ovo ... je u zavisnosti koju graficku imas , tj. kakav izlaz

HDMI - samo za LCD TV , valjda je isto i za plazmu , al ne vidim sto ljudi prave razliku izmedju LCD-a i plazme .. isti q***
Nije isti ku**c, plazmino staklo je "filovano" plinom, i najmanji kvar - mo'š je bacit komotno, dok je LCD osjetljiviji..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.