Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Komp usporio nakon gasenja

127 pregleda · 5 odgovora · otvorena 09.04.2011. u 23:29

Maloprije komp mi se ugasi iz cista mira.Ja nisam nista dirao (nisam ni bio blizu kompjutera) niti je bilo nesto sto bi uzrokovalo to iskljucivanje.
I ja ga ponovo ukljucim i prvo sto mu je trebalo koja min da "dodje sebi" tj da se podigne sistem onda kad se ukljucio pise mi nesto kao zelite li da promjenite color scheme to win 7 basic ili ne i nezz sta je tacno pisalo al bilo je nesto vezano za brzinu kompjutera tu.Ono kao komp je usporio itd...
Trenutno je ok,pokrenuo sam antivirus evo cekam da se zavrsi skeniranje a i komp se vratio na normalnu brzinu al kompjuter je nov dobio sam ga prije 5-6 dana i svaki kvar me zabrinjava.
Do cega to moze biti i ako se bude ponavljalo kako rijesiti ? Hvala unaprijed
Moze biti da imas spyware na racunaru pa da ti neka treca osoba gasi racunar. Ili ti je slaba struja u stanu/kuci, posjedujes li UPS?
Ako ti se problem bude desavao poslije skeniranja, uradi format i nemoj nikakve fajlove .exe prebacivati na novi sistem jer su mozda zarazeni.
do struje i napajanja nije ...
na proslom kompjuteru nikad mi se tako nesto nije desilo a evo sacekacu da se zavrsi skeniranje (koristim aviru) ..
kako da provjerim te spyware znas li ?
Mission je napisao/la:
do struje i napajanja nije ...
na proslom kompjuteru nikad mi se tako nesto nije desilo a evo sacekacu da se zavrsi skeniranje (koristim aviru) ..
kako da provjerim te spyware znas li ?
Vidi za sigurno nikada ne mozes znati imas li spyware ili neko drugo cudo na pc'u jer ako je spyware nije provaljen od antivirusnih tvrtki i nema update za njeg on je fully undetectable to znaci da ga antivirus ne moze provalit :) .. Zato uradi format i miran.
aha evo zavrsen je scan nije nista pronaso antivirus..
ponovo sam iskljucio i ukljucio komp i sada je sve ok sve radi ko i prije cudno fakat

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.