Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Umrežavanje dva kompa

85 pregleda · 8 odgovora · otvorena 08.04.2011. u 14:50

Pozz ljudi. Izvinjavam se na drugoj temi, ali na prvoj nisam dobio željeni odg. jer sam pisao brzopleto pa me mnogi nisu ni skontali ...nevažno.

Znači želim da umrežim dva kompa (računar i LAPTOP).Najveći problem (ili možda nije) je u tome što na MODEMU (ADSL 2/2 +RUTER) imam onaj USB (kakav je na modemima valjda razumijete) priključak (4 prkiljcuka) dok na LAPTOPu, nemam takav priključak već imam onaj TELEFONSKI obični ...

Pitankje je slijedeće .. DA LI JE MOGUĆE UMREŽITI DVA RAČUNARA AKO JEDAN IMA USB PRIKLJUČAK ,A DRUGI IMA OBIČNI TELEFONSKI PRIKLJUČAK I AKO JE MOGUĆE KAKO TO NAPRAVITI ?

KO POMOGNE DAJEM 10 BODOVA/BOBA!:S
uzmi ruter ! :) on ce ti pomoc
aman covjece moguce je.Prikaci oba kompa na modem nebitno sa kojim kablom,onda napravi obicnu broad konekciju na laptopu ukucaj isto username i pw i konektuj se.Ako nebude moglo,nazovi bhtelekom da ti puste neku simulantu (tako nesto :S ) konekciju,kad oni to urade bit ces obavjesten.Onda se na laptopu konektujes preko konekcije koju si prethodno napravio.
GL
: *
dexx_ je napisao/la:
aman covjece moguce je.Prikaci oba kompa na modem nebitno sa kojim kablom,onda napravi obicnu broad konekciju na laptopu ukucaj isto username i pw i konektuj se.Ako nebude moglo,nazovi bhtelekom da ti puste neku simulantu (tako nesto :S ) konekciju,kad oni to urade bit ces obavjesten.Onda se na laptopu konektujes preko konekcije koju si prethodno napravio.
GL
: *
Vidis ,kako ne kontas, uopce nemogu spojit laptop na modem jer je na laptopu onaj prkljucak telefonski:( pa me zanima jel ima negdje se kupit prikljucak koji sa jedne strane ima uSB prkljuckak a sa druge ima onaj telefonski:o
nime je napisao/la:
Vidis ,kako ne kontas, uopce nemogu spojit laptop na modem jer je na laptopu onaj prkljucak telefonski:( pa me zanima jel ima negdje se kupit prikljucak koji sa jedne strane ima uSB prkljuckak a sa druge ima onaj telefonski:o
to si trebo onda kratko jasno napisati.
A evo ti kratak jasan odgovor: Nema !
Jedino sto mozes da uradis jest da kupis lan kartu za laptop i gotovo.
Negdje sam pročitao da se može nešto preko wLANA napravit bez ikakvih kablova ?
kako to bolan na laptopu od telefona prikljucak molim te ? ae slikaj pa postavi sliku da vidimo mozda ti pomognemo poz (:
Aldinn1 je napisao/la:
kako to bolan na laptopu od telefona prikljucak molim te ? ae slikaj pa postavi sliku da vidimo mozda ti pomognemo poz (:
Ovo je malo starija tipa laptopa IBM THINK PAD

Ovakav je, i ima tel. prkljucak nego imal neki "dodatni prikljucak" koji se može uštekat u taj telefosnki ukljucak da se dobije usb prikljucak *??
:D
mislim da ti ništa drugo ne preostaje nego da uradis wireles :( jedino riješenje.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.