Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Specifican problem sa gasenjem racunara

98 pregleda · 10 odgovora · otvorena 24.03.2011. u 03:03

pozdrav svima...

ovako... imam jako cudan problem sa gasenjem racunara... ukoliko sam na netu ili nesto slicno svrljam zna se ugasiti u 10 minuta 2 puta ili jednom u sat vremena ili jednom u 2-3 sata... međutim ukoliko igram neku od igrica to se nikad nije desilo... da odmah kazem da sam promijenio pastu ocistio cooler takode ispuhao prasinu sa graficke... izmjerio temperature koje su oko 40 C... da li postoji mogucnost da je do napojne jer me zbunjuje jako ovo da kad igram bilo koju igricu ( COD, PES, NBA; NFS.. ..) nemam problema...
hvala
Pogledaj HDD.vidi ako ima cudan zvuk.ako koristis mozzilu i ona moze bit problem.
Koliko uređaja imas spojenih na tu napojnu ? Kolio wati ima napojna ? Vrlo moguće da su se kondesatori napuhali pa da ne radi kako treba , ja sam imo slično nešto tom problemu , pa samo pokusavam da uporedim.

Dakle - napušu se kondezatori , ne dobija procesor dovoljno napona i gasi se.
HDD ok... nikakav extreman zvuk... probao sam i sa google chrome isto je...
napojna 550 ( bar tako pise :D ) MSI... sta mi je tu najbolje ciniti onda ? :r
barry je napisao/la:
HDD ok... nikakav extreman zvuk... probao sam i sa google chrome isto je...
napojna 550 ( bar tako pise  ) MSI... sta mi je tu najbolje ciniti onda ? 
Imam isti problem 2-3 mjeseca ..Dok igram CS , LoL i tako te igrice , ne gasi se nikako .. Cim udjem u Mozillu i otvorim 3-4 taba , izbaci plavi ekran i ugasi se komp .. Kad imam npr, na Mozilli otvoren samo g.ba ne gasi se nikako komp , kad otvorim ( gba , yt , sk-gaming .. ) u isto vrijeme komp se ugasi .. Cistio komp od prasine , vadio kuler cistio , temp. ne prelazi 40 stepeni ... Otvarao sam vise puta temu na g.ba ali nisam uspio rijesiti problem .. Jedni su govorili da je premalo rama ( 1 plocica od 1 GB ) , drugi da je do napojne , ostali do HDD , itd.
wxn je napisao/la:
Imam isti problem 2-3 mjeseca ..Dok igram CS , LoL i tako te igrice , ne gasi se nikako .. Cim udjem u Mozillu i otvorim 3-4 taba , izbaci plavi ekran i ugasi se komp .. Kad imam npr, na Mozilli otvoren samo g.ba ne gasi se nikako komp , kad otvorim ( gba , yt , sk-gaming .. ) u isto vrijeme komp se ugasi .. Cistio komp od prasine , vadio kuler cistio , temp. ne prelazi 40 stepeni ... Otvarao sam vise puta temu na g.ba ali nisam uspio rijesiti problem .. Jedni su govorili da je premalo rama ( 1 plocica od 1 GB ) , drugi da je do napojne , ostali do HDD , itd.
vidis ista stvar detaljno objasnjena.... apsolutno isto... evo od jutros 3 sata radi ok... bez gasenja... kontam opet da nije do koje softwerske greske pa onda opet radi evo 3 sata i opet se vratim na nulu :D u principu znaci tesko ce se udesit :D
Pa ukljucis Kanter, minimiziras (i onako malo zauzima memorije i procesora) i radis normala :D
wxn je napisao/la:
Vidis otisao ti RAM ima gresku u nekom kolu i kada naleti na nju izbacuje plavi ekran .. klasicni primer lose RAM memorije
StrikerHAVEN je napisao/la:
Vidis otisao ti RAM ima gresku u nekom kolu i kada naleti na nju izbacuje plavi ekran .. klasicni primer lose RAM memorije
Postoji li neki program za ocitavanje ram "kola" , kao sto postoji za HDD 
wxn je napisao/la:
Postoji li neki program za ocitavanje ram "kola" , kao sto postoji za HDD :D
da postoji ja sam koristio Memtest86+ najbolji ti je da ga ostavis da odradi par krugova ne samo jedan

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.