Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Konfiguracija

112 pregleda · 12 odgovora · otvorena 11.03.2011. u 16:35

sta kazete dali valja ova moja konfiguracija

i ima graficku ati hd 5470 512mb posto gore nije navedeno

recite da li valja i da li ce podrzavat ove novije igrice??
Ovo se za kante ubilo.

Da
Eto ti k'o ne znaš 'oćel ti moć ove nove igre. Doš'o se k**čit sa računarom.
brt laptop je uzet juce i pati me ovo 2gb jos sto je usable jel to do 32bitnog sistem? posto sam cito pa da bez nedizem 64, i graficka da li je slaba
Sleepyxx je napisao/la:
brt laptop je uzet juce i pati me ovo 2gb jos sto je usable jel to do 32bitnog sistem? posto sam cito pa da bez nedizem 64, i graficka da li je slaba
Da.

Windows 7 Ultimate x32 = max usage 2.99GB of RAM.
Windows 7 Ultimate x64 = usage of RAM 4GB+ mislim da podrzava do 192GB of RAM.

Ali nije samo u tome razlika izmedju x32 i x64:

"The benefits are most apparent when you have a large amount of random access memory (RAM) installed on your computer, typically 4 GB of RAM or more. In such cases, because a 64-bit operating system can handle large amounts of memory more efficiently than a 32-bit operating system can, a 64-bit system can be more responsive when running several programs at the same time and switching between them frequently. "
_domaci_rap_ je napisao/la:
Da.

Windows 7 Ultimate x32 = max usage 2.99GB of RAM.
Windows 7 Ultimate x64 = usage of RAM 4GB+ mislim da podrzava do 192GB of RAM.

Ali nije samo u tome razlika izmedju x32 i x64:

"The benefits are most apparent when you have a large amount of random access memory (RAM) installed on your computer, typically 4 GB of RAM or more. In such cases, because a 64-bit operating system can handle large amounts of memory more efficiently than a 32-bit operating system can, a 64-bit system can be more responsive when running several programs at the same time and switching between them frequently. "
brt hvala puno na objasnjenu samo mi reci ovo moze biti puno osjetljivij kad se otvori vise programa jel se to misli da losije radi ili bolje i hvala puno admin moze lock
Sleepyxx je napisao/la:
brt hvala puno na objasnjenu samo mi reci ovo moze biti puno osjetljivij kad se otvori vise programa jel se to misli da losije radi ili bolje i hvala puno ;) admin moze lock ;)
npr. ako pokrenes neki process koji je 32bitni sa OS koji je x64 raditi ce sporije nego sto bih radio na 32.. :*
_domaci_rap_ je napisao/la:
npr. ako pokrenes neki process koji je 32bitni sa OS koji je x64 raditi ce sporije nego sto bih radio na 32.. :*
nemoze se pokrenut 32 bitni procesor na 64 bitni sistem

Cudo BR1CK nije odgovorio na temu
Kralj_niko je napisao/la:

Ko to kaze ?
Kralj_niko je napisao/la:

"Running some 32 bit applications on a 64 bit OS could actually be slower. "

"Most programs designed for a computer running a 32-bit version of Windows will work on a computer running 64-bit versions of Windows."

Izvor: sa microsoftove stranice!

Sleepyxx je napisao/la:
Ja kad sam imao 4GB RAM-a na 32 bit sistemu pisalo je (3.4GB Usable) a tebi to sto pise neam pojma.

Solidan Laptop, moci ces igrati novije igre :D, al ti za CRYSIS 2 ne garantujem.

Install Win7 Ultimate 64 bit SP1,

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.