Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Kastriranje mačka?

356 pregleda · 13 odgovora · otvorena 25.02.2011. u 20:19

Pozdrav,

znam da ima milion foruma i tih sranja o kastriranju macka, i citao sam i preporuke ljudi i veterinara i nisam siguran da je to pravi izbor. ima prednosti ali i nedostataka. zanima me je li neko od vas imao ovakvo "iskustvo" i sta je uradio? koliko je pametnije spasiti zivot macku od ulice, ostalih macaka etc. da bi mu ugrozio zelju za parenjem, ganjanjem drugih macaka...
?

molim da se jave samo oni koji su bili u ovakvoj situaciji. nemojte mi linkova, googla i ostalih sranja..

hvala unaprijed 
kaspeL je napisao/la:
Kako bi tebi bilo!? :r:S
hahha..dobro ti rece...pusti je nek obavlja svoje dok je ne udari auto il je neko ne udomi ;)
rijadinho je napisao/la:
hahha..dobro ti rece...pusti je nek obavlja svoje dok je ne udari auto il je neko ne udomi ;)
udari auto hahaha :D:D
Aj zamisli da tebe neko kastrira kako bi se osjecao.....?  :S
nisam kastrirao macka jer nije bilo potrebno , ionako kad obavi svoje , ne dovede macku tebi na vrata , djete od 17 godina napravi gresku pa dovede curu na vrata - malo sale 

koliko sam cuo prijateljicu sto je kastrirala macka... taj macak ko izgubio volju za svijetom , povukao se u sebe i tako jos neke nedostatke znaci kastriranjem vise gubi nego sto dobiva.. tako da mislim da nije potrebno da se kastriraju zivotinje
Imam dvije macke , kastrirane.

Vise manje , spasi te mnogo problema.

Da ces mu naudit , neces ni sekunde, cak ces mu pomoci.
Samo da pitam, jel' kastrirati znači odrezati čuq ili zdrobit' muda mačku ?

;D
Brate ima 2 macke :D citav zivot ih ima :D i vjeruj mi da je to najbolje sto mozes uraditi! i ja sam se dugo pitao da li to treba raditi ili ne i siguran sam 100% da treba! A pogotovo muzijake zato sto one mogu se i dalje pariti :D A i spasit ces buduce macice koji bi inace ostali na ulici, a i cesto se desi kao sto se i meni desilo da macak odluta za zenkama i ne vrati se nikad (vjerovatno ga auto ili cuke uhvate) prema tome obavezno bih svima preporucio kastraciju :D
Kod mene tetka ima mačka, kastriranog. Mnoooooogo je bolji kastriran :D Sjećam se dok nije bio kastriran - ne možeš ga držati u stanu :D (jbg zamisli sebe da ga ne bacaš :P). Još neka rasa, povelik mačak baš pa ti zamisli kad imaš tako nervoznu životinju :D

Sad je normalan (koliko toliko :D, rekoh da je poveći.. može ti ruku odgristi :D )
Seksanna je napisao/la:
Samo da pitam, jel' kastrirati znači odrezati čuq ili zdrobit' muda mačku ?

;D
izvadit mu jaja 
ja mu ih nebi vadio, ljudi to su bolovi , a zamislite vas na njegovom mjestu .

Jarane nemoj mi ih vaditi ako Boga znas . molim te. kad sam ja procito vise je mene zaboljelo. :*
Moje misljenje je da odes do najbliže Veterinarske stanice pa da upitas strucne osobe.

Ja da sam na tvom mjestu ne bi ga nikada kastrirao,jer nekako mi je žao životinje, i samo se stavi na njeno mjesto i upitaj se kako bi ti bilo bez ..... znas cega.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.