Nego da počnem
Prije svega, kad uđeš najpametnije bi ti bilo odigrati tuturioal. Nakon njega, polahko počni igrati custom game, te trazi 5 vs bot ili tako nešto slično, pa isprobavaj razne champione .
Svake sedmice se rotiraju championi, što znači da svake sedmice imas 10ak novih free 2 play championa .
Kao svaki početnik, nakon što skupiš dovoljno Infuence points " IP Poena " najbolje bi ti bilo da kupiš Master Yi . To ćeš uraditi tako što je mali narandžansti znak u vrhu gore, click, i imaš champions .
Championi se kreću po cijenama od 450, koji su uglavnom za početnike i oni najslabiji mada ne mora značiti, 3150 IP i 6300 .
Jedino je tu champion TRUNDLE koji je 4800 IP poena .
Dakle, kada uđeš u samu igru, znači odabereš svog championa, lockaš i izabereš naravno spell a preporučujem ti "Ghost i Heal" za ubrzano trčanje i naravno da se nahilaš u slučaju da ti je HP pri kraju .
Postoji sam passiv, kod svakog championa, te spellovi koje "nadograđuješ tijekom igre" Maximum lvl u igri, je 18, dok kao summoner max. je 30 . Znači, kada uđeš u igru, imaš tzv. "brush" koji služe za sakrivanje i najčešće iznenadno napadanje protivnika . tj. gank .
Postoji FB što znači First Blood, dakle onaj koji prvi ubije protivnika dobija 400 golda za kill . Tu možeš kupovati razne iteme, ali pošto si početnik radije sastavljaj recomended .
Slobodno me dodaj Bombass, objasniti ću ti još neke stvari, jer sad ne znam šta bi mi još palo na pamet .
i btw. tu se nalazi oko 70 championa, ispravite me ako griješim, ali to nije sve, jer svake 3 sedmice, ja mislim dolazi novi champion