Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 50 bodova

League Of Legends

263 pregleda · 8 odgovora · otvorena 12.02.2011. u 21:47

Dobro večer !

Danas sam snimio LoL,treba mi neko da mi objasni igricu i suštinu igrice sve do najmanjeg detalja,nikad prije nisam igrao,ko najbolje objasni et ovih 50 skromnih boba =)
najbolje otidi na tutorial sve ce ti objasniti
Igrica ti je na fazon Warcraft 3 TFT DotA.
Imaš svog heroja kojeg odabereš,svake sedmice imaš 10 novih heroja , kada pobjediš tj izgubiš dobiješ IP(influence points) kojima kupuješ Heroje ,Skinove,Rune itd .

IN GAME:

Imaš 3 lanea ako igraš 5v5 ili 3v3 :)
Kada odabiraš heroja biraš i summoning spellove i namještaš talente .
Ulaziš u igru odabireš stranu obicno to bude 2 upper lane
1 mid lane
2 down lane

Dizes spellove pomocu plusica koji se nalaze iznad skill-a
Skillovi su ti bindani Q,W,E,R,D,F
Ako hoces dizati skillove Ctrl + Q , Ctrl +W itd

Fazon ti je srusiti glavu kulu ( Ili nexus tako nešta)
Da bih došao do te "glavne kule" moraš srušiti 3 Deffensivna turreta i 1 spawning point .

Ubijaš heroje kupuješ iteme koji se nalaze u Shopu tj imaš recommended iteme koje ces mu kupiti a mozes i imati svoj poseban item build .

Za više info o herojima procitaj ove tutove što igraci prave na http://www.gamers.ba .

8-)
Rješenje
Nego da počnem

Prije svega, kad uđeš najpametnije bi ti bilo odigrati tuturioal. Nakon njega, polahko počni igrati custom game, te trazi 5 vs bot ili tako nešto slično, pa isprobavaj razne champione .

Svake sedmice se rotiraju championi, što znači da svake sedmice imas 10ak novih free 2 play championa .

Kao svaki početnik, nakon što skupiš dovoljno Infuence points " IP Poena " najbolje bi ti bilo da kupiš Master Yi . To ćeš uraditi tako što je mali narandžansti znak u vrhu gore, click, i imaš champions .

Championi se kreću po cijenama od 450, koji su uglavnom za početnike i oni najslabiji mada ne mora značiti, 3150 IP i 6300 .
Jedino je tu champion TRUNDLE koji je 4800 IP poena .

Dakle, kada uđeš u samu igru, znači odabereš svog championa, lockaš i izabereš naravno spell a preporučujem ti "Ghost i Heal" za ubrzano trčanje i naravno da se nahilaš u slučaju da ti je HP pri kraju .

Postoji sam passiv, kod svakog championa, te spellovi koje "nadograđuješ tijekom igre" Maximum lvl u igri, je 18, dok kao summoner max. je 30 . Znači, kada uđeš u igru, imaš tzv. "brush" koji služe za sakrivanje i najčešće iznenadno napadanje protivnika . tj. gank .

Postoji FB što znači First Blood, dakle onaj koji prvi ubije protivnika dobija 400 golda za kill . Tu možeš kupovati razne iteme, ali pošto si početnik radije sastavljaj recomended .

Slobodno me dodaj Bombass, objasniti ću ti još neke stvari, jer sad ne znam šta bi mi još palo na pamet .

i btw. tu se nalazi oko 70 championa, ispravite me ako griješim, ali to nije sve, jer svake 3 sedmice, ja mislim dolazi novi champion
gamer_exq je napisao/la:
Nego da počnem :D

Prije svega, kad uđeš najpametnije bi ti bilo odigrati tuturioal. Nakon njega, polahko počni igrati custom game, te trazi 5 vs bot ili tako nešto slično, pa isprobavaj razne champione .

Svake sedmice se rotiraju championi, što znači da svake sedmice imas 10ak novih free 2 play championa .

Kao svaki početnik, nakon što skupiš dovoljno Infuence points " IP Poena " najbolje bi ti bilo da kupiš Master Yi . To ćeš uraditi tako što je mali narandžansti znak u vrhu gore, click, i imaš champions .

Championi se kreću po cijenama od 450, koji su uglavnom za početnike i oni najslabiji mada ne mora značiti, 3150 IP i 6300 .
Jedino je tu champion TRUNDLE koji je 4800 IP poena .

Dakle, kada uđeš u samu igru, znači odabereš svog championa, lockaš i izabereš naravno spell a preporučujem ti "Ghost i Heal" za ubrzano trčanje i naravno da se nahilaš u slučaju da ti je HP pri kraju .

Postoji sam passiv, kod svakog championa, te spellovi koje "nadograđuješ tijekom igre" Maximum lvl u igri, je 18, dok kao summoner max. je 30 . Znači, kada uđeš u igru, imaš tzv. "brush" koji služe za sakrivanje i najčešće iznenadno napadanje protivnika . tj. gank .

Postoji FB što znači First Blood, dakle onaj koji prvi ubije protivnika dobija 400 golda za kill . Tu možeš kupovati razne iteme, ali pošto si početnik radije sastavljaj recomended .

Slobodno me dodaj Bombass, objasniti ću ti još neke stvari, jer sad ne znam šta bi mi još palo na pamet .

i btw. tu se nalazi oko 70 championa, ispravite me ako griješim, ali to nije sve, jer svake 3 sedmice, ja mislim dolazi novi champion ;)
hvala

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.