Cho'gath je tank i ne treba ga nikako drugačije igrati, jer će te failati. Definitivno je jači tank od Malphitea i Mordekaisera, jer osim što ima 6000 HP i viši je od Bosmala, ima ulti koji radi 800+ true dmga.

Najjači ultimate u igrici po meni. Jedite minione do 6 stackova da bi dobili više hp-a, a zatim ubijate heroje sa njim.Rune:
9x
9x
3x
6x
3x
Masteries:

Summoner Skills:
Skill Order:

Item order:
Započinjete sa
zatim štedite za
finishate
Zatim uzimate
i farmate za
ili
Na kraju dolazimo do
i
Ako ipak skupite sve ove iteme i još uvijek igra traje, onda kupite još jedan
Early Game:
Stalno budite u laneu, farmajte minione i uradite barem 2-3 feasta i nemojte umirati, jer gubite feastove i previše vremena treba da ih vratite. Nemojte gankati, ako niste 100% sigurni da će se gank završiti killom sa vaše strane.
Mid Game:
Dosad imate Warmog, Bootse i 6 feastova vjerovatno i spremni ste za gankanje. Povremeno izlazite sa lanea da bi ste pomogli svojim suigračima, ali još uvijek farmajte, jer nemate dovoljno resista niti HP-a da biste nešto učinili. Možda imate već 5-6 killova i neprijatelj vas se već boji i blizu ste uništenju Turreta. Zapamtite Warmogs Armor dobija bonus od killanja minniona od kad ga kupite. Zato ih morate ubijati da bi dobili +450 HP i +15 HP Regena
Late Game:
Imate skoro sve iteme i sada su počeli masivni team fightovi. Vi ste initator jer ste stijena i lako zapadnete za oko. Nemoguće vas je ubiti i da bude situacija 1v5. Imate tonu hpa i previše resista da bi ste pali za manje od 20 sekundi. Neke igre sam ja dobijao tako što bi se jednostavno zaletio na njihove castere koji bi se onda fokusirali na mene i ja bi ih uspješno feastao. Tada bi se neprijateljski tim razbježao i pobili bi ih bez problema. Size does matter

Nemoguće je objasniti Early, mid i late game jer je svaki game specifičan i vi morate naučiti kako da se ponašate

by RISKCocaCola

Cho'Gath POWAH!
.