Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Kapacitet SMS poruke [ Nokia 6303i classic ]

120 pregleda · 7 odgovora · otvorena 04.02.2011. u 12:27

Pozdrav svima.

Ako netko ima ovaj mobitel i zna odgovor na pitanje bio bi zahvalan... Znači riječ je o kapacitetu SMS poruke. Trenutno mogu u jednu poruku staviti samo 160 znakova. Kada pređem 160 znakova ulazi mi u drugu poruku. A stariji model ima kapacitet od 600-700, nisam siguran. Zanima me ima li postavka da povećam i na ovom mobitelu kapacitet poruke. Sve sam pretražio ali ništa nisam našo, pa ako vi znate recite...
Ni jedan mobitel nema kapacitet 600-700 poruka! [ mozda ti je bio stari model pa te nije upozoravavao ]

- i moj može samo 160 znakova a stavio sam ga na max
Ovako probaj.

1. Nacin
Settings>Text message>Character support i probaj staviti "Full" ili "Reduced" i onda probaj da li moze.

2. Nacin

Ako ti ovo gore nije pomoglo onda ides ovako Menu > Settings > Rest. fact. nesto tako i samo reset Settings. Ako ni to nije pomoglo onda restet sve kao sto su kontakti, postavke, osobni podaci itd....

3. Nacin

Znaci da upadate softver.

Ovdje sve objasnjeno.

http://europe.nokia.com/support/download-software/device-software-update/can-i-update

gl
Ne može više, logika.
sve ukupno stane 600 slova..znaci kad predjes 160 on ti prebaci u drugu poruku,kad opet predjes 160,on prebaci u trecu..I sve do 600
kaisera je napisao/la:
sve ukupno stane 600 slova..znaci kad predjes 160 on ti prebaci u drugu poruku,kad opet predjes 160,on prebaci u trecu..I sve do 600
Ma na ovom mobitelu isto Nokia, samo slabiji model, stane u jednu poruku dosta ovih znakova, nisam siguran 600-700 znakova, i naravno jedna poruka... Pa sam mislio da moze i meni tako.

Ugl. hvala na odgovorima
160 znakova je standard, (upravo Nokia standardizovala)... I to ako koristis GSM alfabet (ako koristis neke druge simbole izvan GSM alfabeta onda se smanji jos na 70 čini mi se)... uglavnom to što je bilo više slova - to je jednostavno opcija da pošalješ više poruka odjednom a na svakih 160 znakova će ti naplatiti po jednu :D
Čuj kapacitet, talentovano glup. Normala da ne možeš više od 160, nema veze da piše 1337 znakova. Poslije 160 se broji dvije poruke, poslije 320 tri poruke i tako dalje.

Šta bi ti da pošalješ roman a da ti uzme 10 feninga -.-'

Post dobio aplauz od KillaOR

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.