Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Elob vs Logosoft

245 pregleda · 20 odgovora · otvorena 31.01.2011. u 15:30

Dobar dan gameri :D
Da predjem na stvar : Kratko i jasno koji je po vama bolji net Elob ili Logosoft i po cemu :D sto se tice brzine ,laga,pinga itd :D
Nevalja nijedan.
Samo ubuduce, ovo je tema za podforum "Software i konekcije", da znas za ubuduce. Iskreno nisam bio korisnik ni eloba ni logosota, ali po onome sto sam cuo, logosoft je bolji.

Ali da ne pametujem puno, najbolje da se javi neko ko je koristio oba.
Ja sam koristio Logosoft od prilike 3 godine,i iskreno nisam bio zadovoljan...svake sedmice je pucala konekcija,pa je nema po 2-3 sata..Sto se tice pinga solidno sve,takodje i laga...Koristio sam ga prije 3 godine,mozda su do sada i izmjenili dosta toga,i popravili te greske...trenutno koristim HS Paket 2,i mogu reci da sam prezadovoljan..
- Koliko ja znam Elob sada ne postoji. Elob je sada TeleMach ..

@

Logosoft je puno bolji od TeleMacha, ali sve ti zavisi da li si ti u zoni pokrivenosti Logosoft xDSL usluge ? xDSL se uvodi samo u zgradama, u kucama ne. Neki dan sam bas uveo DUO+ paket (Logosoft). To ti je "superTV" + "beta" paket (flat rate)

- Uglavnom Logosoft je premasio sva moja ocekivanja, imao sam ADSL i HS kablovsku. Internet je bolji zato jer je neogranicen, sto se tice same usluge nema razlike. Osim, naravno, u cijeni paketa (BHT mnogo skuplji).

- SuperTV najbolja usluga DigiTV-a u BiH. Ljudi imaju svoju "videoteku" u koju fino udjes i to sve preko daljinskog :D I kupis sebi film po cijeni od 1KM (isto kao da odes u videoteku). Takodjer, imaju opciju snimanje programa. Tako da mozes snimat sta god hoces i pregledat to u roku od 24 sata. Uzeo sam Arena-Sport paket sto i tebi preporucujem.

Jer sa 4 Arene i 2 Sport Kluba imas sve sportske dogadjanje.
Ja sam cuo da je Telemach kupio ELOB i GlobalNet!!!!

Slusao intervju sa direktorom telemacha na radiju...kako staromodno 9-)
Koristim Logosoft xDSL , prezadovoljan sam... Preporucujem ti da uzmes Logosoft xDSL
Kakav ba Telemach...bolji Logosoft xDSL
Son1K je napisao/la:
Kakav ba Telemach...bolji Logosoft xDSL
Nisam znao da je Logosoft povećao brzine za 50%,hvala na ovom linku,možda ga sad priključim :)
logosoft bolji, konto sam preci al evo BHTelecom ce biti flat tako da nista od toga
Od vas mnogi ne znaju da je Logosoft bio prvi provider koji je pruzao usluge dialup interneta.Poslije dolazi era kablovskog interneta tako da sam ja medju prvima kada je Logosoft poceo da nudi tu uslugu prikljucio sebi taj kablovski internet i sjecam se da je cjena bila 35KM 3,5GB,davno je to bilo a brzina je bila 1mbs.Koristio sam taj dosta godina stime da sam presao na malo bolji paket koji je bio 37 KM.Iskreno nikad nisam imao problema sa konekcijom niti je padala niti je usporavala,jedino kad hs kablovska nesto radi tad ono nestane ali to nije bilo do Logosofta.E onda je doso famozni xdsl sa kojim sam vise nego zadovoljan.Flat brzina 7mb 29KM,koja to firma nudi danas??Telemach??Hs??Bhtelecom??Mislim da ni jedna ne nudi za te pare tako dobar paket,stabilan i pouzdan internet...

A sto se mene tice ja volim nek telemach,bhtelecom i ostaji poboljsavaju svoje pakete samim time i Logosoft meni poboljsava jer mora odgovoriti na konkurenciju i sve u svemu recu vam da je Logosoft jedini provider u BiH koji ima certifikat od MICROSOFTA...

Toliko od mene :D
Moje misljenje je da je Telemach trenutno bolji..pa eto vidjet cemo,oni su poduzeli taj neki "odskok" sad odma i Bihnet ukida limit..svasta je sad za ocekivat
Smiješni odgovori.

Fkt nemogu da vjerujem kako možete da pišete Telemach bolji( Logosoft bolj). Kad pišete za neke stvari(bilo šta) da su bolje od drugih onda je red da napišite razloge/argumente zašto je Telemach(primjer) bolji, da bi mogli nekoga ubjediti.

Telemach se nikako nemože porediti sa Logosoftom(obrati pažnju na nikako).
-Telemach je na sceni par mjeseci, a Logosoft preko 10 godina.
-Logosoft je prvi u BiH dobio Microsoftov certifikat od firmi, a Telemach nekoliko hiljada korisnika koje je namamio akcijskim paketima i reklamama.
-Ralno kad gledamo Logosoft ima kvalitetnije i povoljnije Internet pakete od Telemacha(čak i od nekih paketa koji su na akciji)(mrsko mi sad postavljati tablicu razlike, ali se sve može provjeriti na stranicama)
-Primjetio sam da mnogi na ovom portalu porede akcijsku ponudu Telemacha sa ostalim ISP paketima što je nelogično, a i nepotrebno.
-Logosoft je domaca firma za razliku od Telemacha.
-Logosoft nudi više usluga od Telemacha(Logosoft = xDSL, cable, bežični, TV(digitalna), telefon(CS), web hosting, reg. domene, SMS, obuke i kursevi i mnoge druge koje možete provjeriti na stranici, dok Telemach nudi cable net, TV i ništa više koliko sam ja upoznat)
-Tehnička podrška Telemacha je očajna čekaš pola mjeseca da ti dođu na adresu(osjetio na svojoj koži), a one djevojke koje se javljaju na telefon pojma nemaju(osjetio na svojoj koži). Po ugovoru, tehnička Logosofta je dužna doći na adresu u roku od 24h od poziva(neznam da li je tačno jer u nepune 2 godine nisam imao problema da bi oni morali intervenisati).
- Ovo neželim ni da komentarišem krajnje nepotrebni potezi od strane Telemacha:
1.http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=99:vano-obavjetenje&catid=38&Itemid=100
2.https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga=fac3cee2-e13d-4b77-9485-b64966b33d48

Odlično poznajem stranje u Sarajevu i u BiH ovo što sam napisao(možda sam nešto i zaboravio, ali je za sada dosta) je realno stanje i sve se može provjeriti na oficijalnim stranicama, kad se promjeni stanje tj. kad Telemach(ili bilo ko) bude bolji(kvalitetniji) od Logosoft onda će se moje mišljenje promjeniti i sve ostalo što ide.
skile je napisao/la:
Smiješni odgovori.

Fkt nemogu da vjerujem kako možete da pišete Telemach bolji( Logosoft bolj). Kad pišete za neke stvari(bilo šta) da su bolje od drugih onda je red da napišite razloge/argumente zašto je Telemach(primjer) bolji, da bi mogli nekoga ubjediti.

-Logosoft je prvi u BiH dobio Microsoftov certifikat od firmi, a Telemach nekoliko hiljada korisnika koje je namamio akcijskim paketima i reklamama.
-Ralno kad gledamo Logosoft ima kvalitetnije i povoljnije Internet pakete od Telemacha(čak i od nekih paketa koji su na akciji)(mrsko mi sad postavljati tablicu razlike, ali se sve može provjeriti na stranicama)
-Primjetio sam da mnogi na ovom portalu porede akcijsku ponudu Telemacha sa ostalim ISP paketima što je nelogično, a i nepotrebno.
-Logosoft nudi više usluga od Telemacha(Logosoft = xDSL, cable, bežični, TV(digitalna), telefon(CS), web hosting, reg. domene, SMS, obuke i kursevi i mnoge druge koje možete provjeriti na stranici, dok Telemach nudi cable net, TV i ništa više koliko sam ja upoznat)
-Tehnička podrška Telemacha je očajna čekaš pola mjeseca da ti dođu na adresu(osjetio na svojoj koži), a one djevojke koje se javljaju na telefon pojma nemaju(osjetio na svojoj koži). Po ugovoru, tehnička Logosofta je dužna doći na adresu u roku od 24h od poziva(neznam da li je tačno jer u nepune 2 godine nisam imao problema da bi oni morali intervenisati).
1.http://hs-hkb.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=99:vano-obavjetenje&catid=38&Itemid=100

Odlično poznajem stranje u Sarajevu i u BiH ovo što sam napisao(možda sam nešto i zaboravio, ali je za sada dosta) je realno stanje i sve se može provjeriti na oficijalnim stranicama, kad se promjeni stanje tj. kad Telemach(ili bilo ko) bude bolji(kvalitetniji) od Logosoft onda će se moje mišljenje promjeniti i sve ostalo što ide.
Logosoft cable/wireless sranje. Koristio 3 godine. I jos jedna mana što su baksuzi, ako grom odvali u njih će. Od svih provajdera samo njih drmne. xD U 3 godine nekih 10 puta se dogodilo gore navedeno.

Pokrivenost xDSL-a 10 ulica u Sarajevu.

Sve je to divno, krasno, bajno ko se nalazi u zoni pokrivenosti. Brzina kojom se šire je smiješna. Opet kažem blago onima koji se nalaze u toj zoni, jer od xDSL-a neće naći bolje.

Oni koji mogu birati između Telemacha i Logosofta cable/wireless, toplo preporučujem Telemach.
StealtH je napisao/la:
Logosoft cable/wireless sranje. Koristio 3 godine. I jos jedna mana što su baksuzi, ako grom odvali u njih će. Od svih provajdera samo njih drmne. xD U 3 godine nekih 10 puta se dogodilo gore navedeno.

Pokrivenost xDSL-a 10 ulica u Sarajevu.

Sve je to divno, krasno, bajno ko se nalazi u zoni pokrivenosti. Brzina kojom se šire je smiješna. Opet kažem blago onima koji se nalaze u toj zoni, jer od xDSL-a neće naći bolje.

Oni koji mogu birati između Telemacha i Logosofta cable/wireless, toplo preporučujem Telemach.
"jos jedna mana što su baksuzi, ako grom odvali u njih će"
hahahaahhhaha(za ovo neznam xD)

Nebih da komentarišem cable/wireless jer nisam koristio samo znam da se par korisnika sa g.ba žalilo na wireless od kako su prešli na flat pakete.

Što se tiće pokrivenosti nebih se sa tobom složio oko pokrivenosti. Prije se sporo širilo, valjda kako su se ostali provajderi poboljšali i oni su poboljšali širenje:
Dobrinja, Grbavica, Hrasno, Čenigć Vila, Alipašino(u mjesec-dva su skoro cijelo AP odradili), Malta.
Primjetio sam po dobrinji da priključuju ulice/ulaze tamo gdje su im sigurni korisnici.
Kad skontaš da se nalaze u Sarajevu, Tuzli i Zenici valja to sve održavati + širiti xDSL mrežu, a stalno neki noviteti.

Ipak xDSL rulz!!!
skile je napisao/la:
Smiješni odgovori.

I Logosoft i Telemach u martu se nece moci porediti sa ADSLOM.

Hvala
cjNor je napisao/la:
I Logosoft i Telemach u martu se nece moci porediti sa ADSLOM.

Hvala
Naravno da hoce, čak će biti i bolji(mislim na LoL i Telemach).

Zipa ovo kume :

ADLS:
1Mbps FLAT 17KM+pdv
2Mbps FLAT 25KM+pdv
4Mbps FLAT 45KM+pdv

LOL xDSL
4Mbps FLAT 20KM+pdv
6Mbps FLAT 30KM+pdv
10Mbps FLAT 50KM+pdv

Telemach(standardna ponuda, da nebi došlo do zabune):
2Mbps FLAT 22KM+pdv
4Mbps FLAT 35KM+pdv
6Mbps FLAT 45KM+pdv
10Mbps FLAT 55KM+pdv

Pa ti skontaj ko je povoljniji
Jedina prednost BHTovog ADSL-a je rasprostranjenost zahvaljujući telefoniji.
Prednost nad Telemachom je ta što ADSL ide preko optike.
logosoft je trenutno najbolji imam paket duo+ prezadovoljan sam sa super tv i sa internetom koji je 6Mb/S i jos od 1 februara ce da povecaju brzinu za 50%...prije toga sam imao adsl paket 20GB i stvarno su lopovai dolazili su mi neki racuni za koje pojma neam neka prekoracenja sto ih nisam napravio sve iznad 120km...
Nisam koristio ni jedan ni drugi , a kako cujem po pricama da je Logosoft jedan od najjbolih internet-a....

Ja koristim Hs i nebi ga mjenjao ne j**e me nista svakom je svoje najjbolje :*
ZOPe je napisao/la:
Nisam koristio ni jedan ni drugi , a kako cujem po pricama da je Logosoft jedan od najjbolih internet-a....

Ja koristim Hs i nebi ga mjenjao ne j**e me nista svakom je svoje najjbolje :*
HS RULZZZZ !!!

NOVI PAKETI

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.