Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Real Life

394 pregleda · 20 odgovora · otvorena 07.01.2011. u 14:50

Pozdrav dragi gameri.

Znam da je duga ova moja prica, ali je strasno pocuna.Ko izdvoji vremena i procita skontat ce neke stvari koje nije imao prilike prije da skonta.Molim vas da razumno ovo gledate i da ne pisete gluposti vec svoja misljenja na ovo i razmisljanja te da prenesete na ostale gamere svoja iskustva zivotna.U ovoj temi ce se pronaci svi i srbi i hrvati i muslimani!!!
Hvala

Sjedec za compom i razmisljajuci bacih se duboko u misli pa mi kroz glavu proleti jedna misao da s vama podjelim jedno svoje strasno iskustvo koje mi se desilo.
Bice od koristi svima mojih godina a to su 20te...
Kroz svoje odrastanje od rata pa do danas svasta sam vidio u zivotu i svakakvih sutuacija dozivio.Kako je vrijeme odmicalo i odrastanje bilo u sustini bolje do onih ludi 18 godina kad pocinju pravi izlasci,cure,alkohol i ostali poroci.Kao 18godisnjak sam bio skoro pa kronican alkoholicar da bi na pocetku studija nastavio tim stopama,zatim je dosla trava na red,vukao sam kao ludjak,svakim danom bilo bi sve gore i gore,trava i alkohol,beznađe,gubljenje dana u nista.Sve je to trajalo do jedne ljetne noći.Naime bio sam sa jaranima na jednom brdu nedaleko od grada i pusili smo travu.Toliko je vrijeme bilo loshe crnilo i samo crnilo,prepusio sam se i dobio strasne paranoje.Izisao sam iz auta i poceo da padam u nesvjest,zatim me obuzeo osjecaj da cu umrijeti.Otisao sam kuci i legao u krevet te nisam smio zaspati jer sam se bojao da cu umrijeti sve dok me trava nije popustila.I zaspao sam na to sve.Ujutro kad sam se probudio nisam bio svoj,osjecao sam se drukcije,kao da sam u nekom drugom svijetu,haj reko procice.Proslo par dana,sedmica,dvije,mjesec ali poboljsanja nije bilo.Odlucio sam da kazem roditeljima i oni su me odveli kod psihologa.Kroz pricu s njim on je dosao do zakljucka da me paranoja sjebala te da sam dozivio strasan stres i da sam sad pao u jedan vid shizofrenije (nedaj Boze nikom).Poceo sam uzimati lijekove,dani su bili katastrofalni,sama cinjenica da kad spavam da se najbolje osjecam je bila teska.Dani su proticali u beznadje.Nisam imao volje nikakve,bio sam cas dobro cas loshe,razna razmisljanja o smrti i tako kakvim glupostima dovele su me na rub sloma zivaca.Polako sam uz vjeruj u Boga i promjenu svojih stavova poceo stajati na noge.Kako je vrijeme odmicalo sve je bilo bolje i bolje.Ostavio sam alkohol,prestao pusiti travu,imao sam osjecaj ljubavi prema Bogu i vjeru jaku i cvrstu.Da nije bilo toga mislim da bi izvrsio samoubistvo ali opet kazem hvala dragom Bogu te mi je on pomogao da prevazidjem sve ovosvjetske teskoce koje su me zadesile.Sad ce skoro 5 mjeseci od tog stresnog dogadjaja i jos se nisam u potpunosti oporavio ali sam srecom u skroz dobrom stanju u odnosu u kakvom sam bio.Ovu pricu sam odlucio da podjelim sa vama i mislim da bi trebala biti pouka i vama koji su u istom razdoblju kao i ja.Treba misliti na buducnost,na smrt,na Boga,Vjeru i ostale stvari a ne samo na igrice,cure,sex i ostale shitove koji su nestvari.Jednom se zivi i jednom umire.Pokusajte u sebi zamisliti da nikako ne postojite,da se niste rodili pa ce se u vama probuditi osjecaj straha,nesigurnosti.Taj problem se rijesi vjerom u Boga,cvrstom vjerom.Svjedoci smo vremena u kojem zivimo,vremena digitalizacije,racunarstva i suvremene tehnologije koja nas vodi u propast.Po islamu veliki predznaci Sudnjeg dana su vec odavno se poceli dogadjati i pitanje je vremena kad ce se desiti...
Promjenimo svoje stavove i imajmo sovje JA i budimo covjek dok nas smrt ne rastavi s ovim svijetom i imajmo vjeru u zivot poslije smrti...

Toliko od mene i nadam se da cete svatiti poentu ove price...
Drago mi je zbog tebe da si se uspio izlijeciti i ponovo stati na noge , a danasnja omladina kakva je takva je tesko ce se ko promjeniti.Ja dok sam bio klinac po cijeli dan napolju trkao sa drustvom uvijek naselje i put je vrvilo od djece kako ljeti tako i zimi a sada svi se samo zatvore u kucu i igraju igrice? >.<
Priča je pravo kvalitetna, ja sam nešto mlađi od tebe, ali shvatam da želiš da kažeš da u beznađe ne treba vjerovati.Te zajebancije trava,droga, vjeruj mi bio sam na iskušenju da uzmem, moja okolina je takvaa, ali eto, sudbina je tako htjela pa me je taj metak omašio.Na svu sreću.Tačno je to što kažeš, pa mi gledamo smak svijeta preko interneta, tu se slažem.Admine dajte čovjeku barem aplauz, stavi ovo u zanimljive teme, jer ipak iako mislim da ovo nije forum tog tipa, čovjek je ispričao svoju priču, pokazao svoju crnu stranu, a vjerujem da bi se malo ko usudio o tome govoriti.
Brate, svaka ti čast!
brate znam tvoju pricu isam je zivim pusim wuwu skoro pa svaki dan
znam da nije to neko rijesenje ali nepusim ra se oraspolozim vec da s opustim ...
I mene sjebava cjeli zivot prijatelju ali jbg ..

A to sto se boga tice qme nidje veze to vjera ovo ono on ti je dao taj shit on ti ga uzeo .. To sto dodje period " Pickarluka u zivotu " nemj me pogresno razumiti nego kada nam je tesko fatamo se za naj sitniju slamku ...
U tvom slucaju je to vjera bila ...

Qme neka si ti stabilizovo svoj zivot
Procitao sam sve svaka cast kume al eto ja sam jos mlad nisam blizu 20-sete vec 15 . Poucna prica keep it up
KO bude napisao za ovo sh i ch i male greske dabogda dobio rak kostiju

TEMA: Nek si kralju izdvojio malo vremena da popises ovo.Uci se na tudim greskama naravno..AL jbo real life sta ce ti xD zezam se super prica...Al nek si se ti oporavio najvaznije je zdralvje pa sve ostalo i stvarno uvijek treba razmisljati sta ce se dogoditi sljedeci dan i treba 1000 puta razmisliti o necemu prije nego sto uradis.Uvijek razmisli sta se moze dogoditi ako to uradis...
Meni je drago kad me covjek razumije i svati sta sam htio reci, a to je sve bude i prodje ali kad problem zadesi e onda su belaj da se izvuci pa bilo kako.Tako je meni bilo...Ja bio volio da nikad nisam probao to sto jesam ali na greskama se uci...
Bez uvrede ali poenta ove teme je? Ne valja piti alkohol i drogirati se?

Nema tu pomoci. Da 5 milijardi ljudi napise istu pricu, opet ce ona 1 milijarda nastaviti, sa misljenjem da ce biti drugacije srece i da im takve stvari nece ostaviti nikakve posljedice - da ce 1 minutu zivjeti zauvijek, sve dok ih ne zadesi ista sudbina.

Ali opet je to do mentaliteta - mi biramo svoje postupke - ne drustvo, ne roditelji - samo mi.

Mozda nisam pogodan da pricam o tim temama jer nikad nisam pusio "travu" niti popio previse alkohola toliko da mi privremeno um osteti ali sam bio u situacijama gdje sam se susretao i gdje sam imao priliku probati - ali moja odluka je uvijek ista - jednostavno necu da se zamaram time i trosim novac bezveze na te gluposti zbog kojih izgledas samo jos jadnije i plitkoumnije.

Mozda sam i premlad za to, ali sam siguran, koliko god jos godina dozivio, sumnjam da cu promjeniti misljenje. Ne zato sto Bog postoji, nego zato sto ja odlucujem sta cu ciniti.

Dosta o meni. Kako god, ponavljam, ne moze se nista postici ovim razmjenama iskustava. Naravno, uvijek je dobro imati temu viska o ovome, ali male su sanse da ce ostaviti utiska...

Sretno i cuvaj se.
iveQ je napisao/la:
Drago mi je zbog tebe da si se uspio izlijeciti i ponovo stati na noge , a danasnja omladina kakva je takva je tesko ce se ko promjeniti.Ja dok sam bio klinac po cijeli dan napolju trkao sa drustvom uvijek naselje i put je vrvilo od djece kako ljeti tako i zimi a sada svi se samo zatvore u kucu i igraju igrice? >.<
To i jest belaj sto danas omaldini samo daj comp nek ima sta jesti i piti a sta se desava vani i sta je pravi smisao zivota njega to ne zanima.Danas nema vise druzenja s jaranima kao nekad,nema vise igre,zabave i onog sto nas je nekad spajalo i davalo nam cvrstu vezu i jaranstvo...Dok si mu od koristi voli te dok nisi ko te j**e...Thats real
je***o druze.sva sreca pa si postao Bogobojazan
nisam nikad probao ni cigaru a kamoli travu ili druga sranja ali et nisam bio ni neki vjernik,nisam nikad psovao Boga ali et nisam ni klanjao samo ono petkom na Dzume isao
sve do jedne Dzume na kojoj je bila tema sudnji dan
usro sam se kad je Hodza pricao,najezio sam se i suze su mi mogle krenut od straha
ono kako ce se mora napunit vatrom.brda ce se pomjerat,otac ce bjezat od svoje celjadi,djeca ce osjediti od straha
od tog dana sam postao musliman i klanjao svaki vakat jedno 4 mjeseca
ali ev opet šejtan bi jači od mene i ne klanjam vise nazalost
covjek sve konta ajd ima vremena kad ostarim
al na sudnjem danu bit cemo pitani u sta smo mladost potrosili
gledam ove Arrivals i citam o dadzalu i tak to i stvarno covjek se usere ljudi moji
nadam se da cu opet doci pameti i bit Bogobojazan
Svaka čast tebi brate pa si se ostavio svega toga. Današnji momci se brane frazom "ne mogu da prestanem, ne mogu navučen sam, ne mogu vuče me" - što je niđe veze. Sve se može kad se hoće a ti si to i dokazao.

keep it up =]
mersimthebody je napisao/la:
je***o druze.sva sreca pa si postao Bogobojazan
nisam nikad probao ni cigaru a kamoli travu ili druga sranja ali et nisam bio ni neki vjernik,nisam nikad psovao Boga ali et nisam ni klanjao samo ono petkom na Dzume isao
sve do jedne Dzume na kojoj je bila tema sudnji dan
usro sam se kad je Hodza pricao,najezio sam se i suze su mi mogle krenut od straha
ono kako ce se mora napunit vatrom.brda ce se pomjerat,otac ce bjezat od svoje celjadi,djeca ce osjediti od straha:(
od tog dana sam postao musliman i klanjao svaki vakat jedno 4 mjeseca
ali ev opet šejtan bi jači od mene i ne klanjam vise nazalost :(
covjek sve konta ajd ima vremena kad ostarim :(
al na sudnjem danu bit cemo pitani u sta smo mladost potrosili
gledam ove Arrivals i citam o dadzalu i tak to i stvarno covjek se usere ljudi moji :(
nadam se da cu opet doci pameti i bit Bogobojazan
Brate moj ja te razumijem potpuno.Sta ti mislis sto na youtube araivals ne moze opstat vise od 2h da ga ne obrisu??Nisu oni budale.Skrecu ljude s pravog puta.Ko je pogledao bar 30 djelova araivals znat ce o cemu ja govorim!!!
Razz0r je napisao/la:
Brate moj ja te razumijem potpuno.Sta ti mislis sto na youtube araivals ne moze opstat vise od 2h da ga ne obrisu??Nisu oni budale.Skrecu ljude s pravog puta.Ko je pogledao bar 30 djelova araivals znat ce o cemu ja govorim!!!
istina druze

ev da vam nadovezem link od jedne veoma zanimljive knjige koju sam procitao razgovor sa Dzinom muslimanom
ko nije procitao toplo mu preporucujem

http://www.sehur.net/html/k1.php

znaci opisuje se dzin kako izgleda kako je vidio iblisa itd

ak dobijem ban zbog ovoga nema veze nije ni prvi ni posljedni
Opet smo poceli o vjeri.... I bogu.... I vjeri...

Drago mi zbog momka, jer se rijesio poroka. Svojom si to voljom uradio druze, nije te nikakva nevidljiva sila odvela sa tog puta droge.

@ razor

Druze, brate... Moja zivotna filozofija se poklapa sa filozofijom ateizma, mada se ja ne mogu svrstati u grupu. Ne bih za sebe rekao da sam 100 % ateista, isto tako sto se vi ne mozete reci da se 100% vjernici. Prije bih se svrstao u grupu deista. Ne zelim da ti osporavam tvoju vjeru, slobodno smo drustvo, ali priupitaj se malo. Ako je taj bog vec svemoguc, zasto on nije iskorijenio to zlo. A, ako je on sve stvorio, to znaci da je stvorio i zlo. ? Ne vidim zasto bi se on sad borio protiv tog zla, neceg cega je on sam tvorac. Paradoksalna je sama cinjenica postojanja boga kao takvog!

Uzdaj se u se i svoje kljuse. Zvuci djetinjasto i glupo, ali vjeruj mi nije.

@mersimthebody

A to tako kazes jer to pise u knjizi? U istim tim vjerskim knjigama zbog kojih se narodi mrze, a nevini zivoti svakodnevno gube? Istim tim knjigama koje pozivaju ljude na svete ratove protiv nevjernika?
U takvim knjigama to pise?
Kazes, boziji smo robovi. Jesmo li? Imaju li robovi slobodu volje? Imaju, tehnicki, ali moraju igrati po pravilima svog gospodara.
Ne zelim da zivim vjerujuci da je moj zivot neka vrsta rialityja i da ce se na kraju birati pobjednik. Odvratna je sama cinjenica da moram zivjeti po striktno unaprijed odredjenim normama. Ne bjezim od toga da te vjera moze nauciti i moralnim vrijednostima, ali se u nasoj istoriji vjera pokazala kao mocno oruzije za ispiranje mozga i upravljanjem masama.
Jednoom je jedan pametan ciko rekao: "SVE JE TO BIZNIS".
Isto tako od tebe ne ocekujem da shvatis ovo.
@ Morgan

Naravno druze, ali ta nevidljiva sila mi je dala snagu da sve to prebrodim i stanem na noge...Da imam jaku volju.Ne moze covjek nekad sam da sve prodje...
Evo da ti netso iskreno kazem. Nije te Bog naveo na alkohol, travu, cigare a nije ti ni spasio on.

To je slabost ljudske psihe, tebi je trebala neka sigurnost, nesto u sto ces vjerovat jer si sam sebe iznevjerio i nisi vise mogao samom sebi vjerovat. Tvoj mozak je uradio ono sto je logicno, cisti odbrambeni mehanizam, stvorio je sebi neku utjehu, nadu, u ovom slucaju Bog.

Nek si to ostavio, nemoj se nikad vise vratit tome.
mersimthebody je napisao/la:
istina druze

ev da vam nadovezem link od jedne veoma zanimljive knjige koju sam procitao razgovor sa Dzinom muslimanom
ko nije procitao toplo mu preporucujem

http://www.sehur.net/html/k1.php

znaci opisuje se dzin kako izgleda kako je vidio iblisa itd

ak dobijem ban zbog ovoga nema veze nije ni prvi ni posljedni
Evo ja sam procitao ovaj interview sa dzinom i mogu reci da je dosta zanimljiv.. hvala
ACAB je napisao/la:
Evo ja sam procitao ovaj interview sa dzinom i mogu reci da je dosta zanimljiv.. hvala
neznam kad si ga prije procitao stvarno je dugo ovo ali et u svakom slucaju nema na cemu
ja imam knjigu tu ima jos mnogo i o sihirima i tak to npr zenski sihirbaz ima sex sa dzinom odnosno šejtanom to me sjebalo pravo
ali uglavnom ovo sto je u tom linku je ono sto se tice samog interviewa ono zadnje je za david copperfielda
Svaka cast drug pa si shvatio da alkohol i to nevodi ni do cega dobrog.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.