Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

KDX HS Free zona, problem!

135 pregleda · 7 odgovora · otvorena 06.01.2011. u 12:38

Pozdrav društvo.

Dakle, kao što naziv teme govori, imam problem sa free zonom.
Koristim HS internet, i prije nekoliko mjeseci normalno sam mogao ići na free zonu (KDX), a u zadnjih nekoliko dana ne mogu nikako.

Da li je problem u tome što su sada uveli automatski način konektovanja ili ? :/

Kad otvorim 'HS korisnici' pojavi mi se ova poruka :

A local error ocuurred:

Invalid network address.
(ID 4/103)

Operation : Connect
Server: HS Korisnici
Time: Thu, 06 Jan 2011, 12:36:12 PM

Da li vi ostali koji koristite HS možete ući u free zonu ili i vi imate sličan problem?! Help?!
Svima kojima su uveli automatsko konektovanje ne radi KDX .. I meni su uveli automatsko konektovanje i novi modem i ne radi mi free zona .. Nema sta nisam pokusavao da vratim da mi moze KDX , ali nije uspjelo .
WaXoN je napisao/la:
Svima kojima su uveli automatsko konektovanje ne radi KDX .. I meni su uveli automatsko konektovanje i novi modem i ne radi mi free zona .. Nema sta nisam pokusavao da vratim da mi moze KDX , ali nije uspjelo .
znači nema LAN-a nikako? :/
_bela_ je napisao/la:
Nope... meni jos ni nema automatskog konektovanja, i opet nemam ni lana ni KDX-a
_bela_ je napisao/la:
Mozda se nekako moze napraviti , meni je jedan lik pokusao promjeniti IP da bude lan IP adresa ali nije moglo .. Ako imas stari modem mozda ce ti moci ovo da promjenis u lan IP adresu
ne moze vise kdx a kako sam cuo na jkj's forumu nece ni probati napraviti vise :P
Rješenje
Evo vam tutorial 2 metode by me

Ako vam je modem motorola
1 metoda.
otvorite mozillu kucajte u adress bar 192.168.100.1 idite configuration i ima Enable DHCP idite uncheck save restartujte modem. Kada se modem uključi kreirajte PPOE 3 konekciju i konektujte se manualno

2 metoda.

Priključi modem preko ethernet i onda uključi usb port od modema i instaliraj driver od usb stavi ip 10.0.24.55 npr zadnji brojevi nisu bitni ok i moci ce uci u KDX.
XicX je napisao/la:
Evo vam tutorial 2 metode by me

Ako vam je modem motorola
1 metoda.
otvorite mozillu kucajte u adress bar 192.168.100.1 idite configuration i ima Enable DHCP idite uncheck save restartujte modem. Kada se modem uključi kreirajte PPOE 3 konekciju i konektujte se manualno :)

2 metoda.

Priključi modem preko ethernet i onda uključi usb port od modema i instaliraj driver od usb stavi ip 10.0.24.55 npr zadnji brojevi nisu bitni ok i moci ce uci u KDX.
ty mačak.

Lock & Delete.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.