Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Procesor i Maticna ?

126 pregleda · 12 odgovora · otvorena 05.01.2011. u 20:56

Eh,raja,gameri itdd.. ovako koji da procesor i maticnu uzmem a da nije preskupo jedini uslov da mi je fps 100 zakucan da ne mice i pazite treba mi nova maticna ova stara je sva nekakva usrana !

Jos jedno pitanje sta je bolje : (Kuciste ,napojna cooleri)

Thermal Lake ?

Cooler Master ?
Cooler Master oba troje, a maticnu i procesor zavisi koliko imas para i za sta ti treba.
nc je napisao/la:
Cooler Master oba troje, a maticnu i procesor zavisi koliko imas para i za sta ti treba.
Voljan sam dati 600 KM ! Samo da mi je dobar procesor i maticna i da mi je fps 100 :D
Tesko da ces u Metro 2033 imati FPS lock-an na 100.

Dakle, osnove, Intel i3 540, Gigabyte P55-UD3.

Thermaltake ima dobre napojne od 80-tak KM, dok su im i kucista jako dobra.

Ako planiras provoditi kablove iza maticne ploce, kupi Coolermaster.
dr_house je napisao/la:
Tesko da ces u Metro 2033 imati FPS lock-an na 100.

Dakle, osnove, Intel i3 540, Gigabyte P55-UD3.

Thermaltake ima dobre napojne od 80-tak KM, dok su im i kucista jako dobra.

Ako planiras provoditi kablove iza maticne ploce, kupi Coolermaster.
Vjerovatno misli na CS da mu bude 100 FPS. Moze uzeti i procesor sa 1 jezgrom. Thermaltake kucista su precijenjeno smece u poredjenju sa Cooler Masterom.
hamza_uposomuna je napisao/la:
Voljan sam dati 600 KM ! Samo da mi je dobar procesor i maticna i da mi je fps 100
Najvjerovatnije imas stari DDR2 RAM,pa ako budes htio uzimati Core i3 ne gine ti + da kupis RAM DDR3 (2GB i je 52KM),ako oces da ti ostane stari RAM evo :
Intel Core 2 Quad Q8300 2.50GHz (349KM)
Asus MB P5QLD PRO; LGA775, Intel P43 (/159KM)

imtec.ba

+ kuciste

KUĆIŠTE COOLER MASTER HAF 912 Plus (163.68KM) (plus.ba)

nadam se da nije problem + 60KM

evo ti link za kuciste pa pogledaj:

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6674

e sad ako ti je potrebno napajanje uzmi ovo kuciste:

Thermaltake V4 BlackEdition (88KM) (imtec.ba)
+ Thermaltake 450W LitePower 99.50KM (plus.ba)
nc je napisao/la:
Vjerovatno misli na CS da mu bude 100 FPS. Moze uzeti i procesor sa 1 jezgrom. Thermaltake kucista su precijenjeno smece u poredjenju sa Cooler Masterom.
Sad, precjenjeno smece... Jedina konkurencija na nasim prostirama im je CM Gladiator.

Ako misli da ima u CS 1.6, neka si kupi polovan racunar, jer su nove komponente daleko premocne da bi se zato koristile.
dr_house je napisao/la:
Sad, precjenjeno smece... Jedina konkurencija na nasim prostirama im je CM Gladiator.

Ako misli da ima u CS 1.6, neka si kupi polovan racunar, jer su nove komponente daleko premocne da bi se zato koristile.
Eh,doslo de do zbrke imam ja i drugih igrica koje hocu da igram i hocu jos igrica kao COD 6 MW2 ,Black Ops (Veliki sam fan COD-a ) a ovo za kucsta sam usput pitao jer htio sam da vidim sta vi preporucujete posto ja vec imam CM-ovo kuciste da vidim jesam li se zaj*bo sa CM ili sam mozda trebao kupiti TLAKE !
dr_house je napisao/la:

Uzmi CM 690 II Advanced i HAF seriju i poredi sa Tt smecem kao sto je V serija, Element serija, itd. Razlika u kvalitetu kao nebo i zemlja (pri slicnim cijenama).

Ova jeftinija kucista od Tt-a su isto smece kao Codegen i kompanija, samo sto kostaju dva puta vise.
nc je napisao/la:
Uzmi CM 690 II Advanced i HAF seriju i poredi sa Tt smecem kao sto je V serija, Element serija, itd. Razlika u kvalitetu kao nebo i zemlja (pri slicnim cijenama).

Ova jeftinija kucista od Tt-a su isto smece kao Codegen i kompanija, samo sto kostaju dva puta vise.
pa ako ce igrati CS evo mu za 600KM nov,solidan komp:

INTEL DUAL CORE E5500 BOX 2x 2.8GHz, 800MHz 2MB, Sck.LGA775 (139.51KM)
MB GIGABYTE GA-G31M-ES2L Intel G31 PCI-Express 16X GLAN VGA onBoard Sck.775 (93KM)
VGA GIGABYTE ATI HD4650 GV-R465OC-1GI 1GB DDR2, TV, DVI (125.54KM)
HDD 3.5" 320GB WD SATA-300 8MB WD3200AAJS (80.91KM)
DDR II 2GB 800MHz APACER (66.03KM)
KUĆIŠTE CODEGEN 6232-A11 500W (66.96KM)
DVD RW LG GH22NS40 22X SATA black (40KM)

TOTAL:606KM

plus.ba

btw. pored toga ce moci da igra i CoD 6 MW2 i jos drge igre,ja sam na svom smetlju igrao CoD 6 na 1024*768 + Normal detaljima
on bi mogao da igra i na visim detaljima,jer je ovaj procesor bolji od moga x puta
Eh,doslo de do zbrke imam ja i drugih igrica koje hocu da igram i hocu jos igrica kao COD 6 MW2 ,Black Ops (Veliki sam fan COD-a ) a ovo za kucsta sam usput pitao jer htio sam da vidim sta vi preporucujete posto ja vec imam CM-ovo kuciste da vidim jesam li se zaj*bo sa CM ili sam mozda trebao kupiti TLAKE !
-DDR III 2GB 1333MHz KINGSTON 2 x 56,00 KM
-AMD ATHLON II X4 640 B 1 x 240,00 KM
-MSI 770-G45 1 x 163,00 KM
-ASUS ENGTS450 1 x 290,00 KM
-Coolermaster Elite Power 460W 1 x 103,00 KM

UKUPNO: 907,99 KM

To ce biti sasvim dovoljno za Black Ops, na super detaljima i rezoluciji.
Rull-ati ces u multy-player-u.
Ako smanjis kolicinu RAM-a za 50% i izbacis napajanje (mozda imas jedno), smanjio si cijenu na 750KM.
To je cijena koju moras platiti za Black Ops (glupa igra).
Voljan sam dati 600 KM ! Samo da mi je dobar procesor i maticna i da mi je fps 100
najbolje bi ti bilo da si nam napisao svojuu kompletnu staru konfu
pa da vidimo sta treba mjenjati u iznosu 600KM
BR1cK je napisao/la:
najbolje bi ti bilo da si nam napisao svojuu kompletnu staru konfu
pa da vidimo sta treba mjenjati u iznosu 600KM
Samo procesor i maticnu ! ^^

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.