Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Halo 2

62 pregleda · 4 odgovora · otvorena 04.01.2011. u 12:12

Pozz gameri ,
Skinuo sam sa torrenta Halo 2. Kada se instalira na XP treba nesto uraditi dodatno ... Samo je problem sto su uputstva dosla na Spanjolskom , ja sam to preveo ( Google prevoditelj) ali i dalje nisam shvatio sta da uradim ... Nadam se da neko zna sta trebam uraditi da je instaliram ... :D

Originalno uputstvo:

Instalacion (XP)

1) Copiar al disco rigido la carpeta "XP PATCH" (si se lo ejecuta desde la ISO / DVD no funciona)
2) Ir a inicio y luego a ejecutar.
3) Luego en examinar buscar el archivo "Loader.exe" (ubicado dentro de la carpeta "XP PATCH" la cual debería estar copiada en el disco rígido); seguido de esto escribir a continuacion de la ruta la direccion en donde esta el startup.exe del juego

EJ:

"C:XP PATCHLoader.exe" "D:startup.exe"

"C:XP PATCHLoader.exe": Ruta donde se encuentra el "Loader.exe"
D:startup.exe: Ruta donde se encuentra el startup del juego (la letra de la unidad puede variar dependiendo de cada PC y sus distintos perifericos que contenga)

4) Instalar el juego utilizando la opcion Custom Install.
5) Instalar XLiveRedist1.0.6027.msi y vcredist.msi de la carpeta redist (ubicado dentro de la ISO / DVD)
6) Copiar los archivos: dwmapi.dll, mf.dll, MFPlat.dll en el directorio en donde se instalo HALO 2.
7) Finalmente ya se podrá jugar al Halo 2 en XP pero para ejecutar el juego siempre usar el "LOADER.EXE" como se realizo en el paso 3 (pero esta vez ejecutando el archivo "halo2.exe";)

EJ:

"C:XP PATCHLoader.exe" "C:Program FilesMicrosoft GamesHalo 2halo2.exe"
http://www.bungie.net/help/contact_us.aspx

U zadnjem slucaju kontakriea Bungie.

Sumnjam da netko na forumu zna spanski.
Instalacija (XP) 1) Kopirati u mapu na tvrdom disku ", XP patch" (ako pokrenuti iz ISO / DVD ne radi) 2) Idite na Start, zatim Run. 3) Nakon traže da se ispita file "Loader.exe" (nalazi se unutar mape "XP patch" koji bi trebao biti kopirati na vaš hard disk), a slijedili su ovu vrstu ceste ispod smjer u kojem pokretanju . EJ exe datoteku: "C: XP PATCHLoader.exe" D: startup.exe "C: XP PATCHLoader.exe" rute gdje "Loader.exe" D: startup.exe: Put gdje pokretanja igre (slovo može se razlikovati ovisno o svakom računalu i njegove razne periferne jedinice sadrže) 4) Instalirajte igru koristeći opcije Custom Install. 5) Instalacija i vcredist.msi XLiveRedist1.0.6027.msi REDIST mapi (nalazi se unutar ISO / DVD) 6) Kopija datoteke: dwmapi.dll, mf.dll, MFPlat.dll u direktoriju gdje ste instalirali HALO 2. 7 Konačno) možete igrati Halo 2 na XP pokrenuti igru, ali uvijek koristiti "LOADER.EXE" kao što je učinjeno u koraku 3 (ali ovaj put pokrenut datoteku "halo2.exe";)
M1X1 je napisao/la:
Instalacija (XP) 1) Kopirati u mapu na tvrdom disku ", XP patch" (ako pokrenuti iz ISO / DVD ne radi) 2) Idite na Start, zatim Run. 3) Nakon traže da se ispita file "Loader.exe" (nalazi se unutar mape "XP patch" koji bi trebao biti kopirati na vaš hard disk), a slijedili su ovu vrstu ceste ispod smjer u kojem pokretanju . EJ exe datoteku: "C: XP PATCHLoader.exe" D: startup.exe "C: XP PATCHLoader.exe" rute gdje "Loader.exe" D: startup.exe: Put gdje pokretanja igre (slovo može se razlikovati ovisno o svakom računalu i njegove razne periferne jedinice sadrže) 4) Instalirajte igru koristeći opcije Custom Install. 5) Instalacija i vcredist.msi XLiveRedist1.0.6027.msi REDIST mapi (nalazi se unutar ISO / DVD) 6) Kopija datoteke: dwmapi.dll, mf.dll, MFPlat.dll u direktoriju gdje ste instalirali HALO 2. 7 Konačno) možete igrati Halo 2 na XP pokrenuti igru, ali uvijek koristiti "LOADER.EXE" kao što je učinjeno u koraku 3 (ali ovaj put pokrenut datoteku "halo2.exe";)
Pa znam i ja koristiti google translater ... ali meni ne treba to meni treba neko da objasni 3. Korak detaljno ... :D
3) Nakon traže da se ispita file "Loader.exe" (nalazi se unutar mape "XP patch" koji bi trebao biti kopirati na vaš hard disk), a slijedili su ovu vrstu ceste ispod smjer u kojem pokretanju . EJ exe datoteku: "C: XP PATCHLoader.exe" D: startup.exe "C: XP PATCHLoader.exe" rute gdje "Loader.exe" D: startup.exe: Put gdje pokretanja igre (slovo može se razlikovati ovisno o svakom računalu i njegove razne periferne jedinice sadrže)

Evo da ti pojasnim:
Odi i nadji fajl loader.exe koji se nalazi u mapi na xp patchu.Taj patchi imas tu gdje ti i stoji igrica i treba da ti je kopiran u program files na mjestu gdje je igrica.To je klasican crack.Kad ga kopiras odi i nadji fajl loader.exe i pokreni ga.To bi bilo to.Mada je komplikacija jer je spanjolski jezik:D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.