Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Umrezavanje racunara preko switch-a

111 pregleda · 2 odgovora · otvorena 02.01.2011. u 21:00

Pozdrav

Imam problem oko umrezavanja racunara, zapravo ne ide mi to bas za rukom ....

Eh ovako zelim da umrezim racunar i laptop preko switch-a da mogu na oba racunara biti istovremeno na internetu(ADSL) i da mogu igrati igre u lan-u ...

Trazio sam dosta po pitanju ovog problema ali nije mi nista pomoglo, tako da smatram da gluposti poput guglaj, trazi nisu potrebne .. :D

Hvala unaprijed !:)
Pozz.Ako spajas samo 2 racunara,i ne treba ti switch,nego samo obicni patch kabal,ustekas u jedan jednu stranu,u drugi pc drugu stranu.Zatim,trebas da podesis IP adrese za oba racunara.
Ides START - CONTROL PANEL - NETWORK AND INTERNET CONNECTIONS.

Ides onda na NETWORK CONNECTIONS i napravis novu konekciju (lijevo gore imas "create a new connection),kad napravis LAN connection,kliknes desni klik na tu konekciju, i ides PROPERTIES.Zatim ides na Internet protocol (TCP/IP) i kliknes properties,ukucas u polje ip adrese "192.168.0.1".Isti postupak uradis na drugom racunaru,samo ukucas "192.168.0.2".Restartujes oba racunara ako ima potrebe,i to je to.
Subnet mask polje,stavi ovako : 255.255.255.0

Sto se tice interneta,trebas oba racunara prikopcati na SWITCH,a u switch skopcati i modem,i to je to.Ako ne bude moglo,onda ce ti vjerovatno trebati ROUTER umjesto switcha,kao pravi izlaz na internet.

Pozz.
A mos i kreirat istu workgrupu na oba pca i bit ce vidiljiva u lan igrama.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.