Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Top 10 svjetskih sila

84 pregleda · 7 odgovora · otvorena 26.12.2010. u 20:14

Znam da nije vezano za gaming , al' et da vas cujem koje su vam trenutno armije najjace u "VOJNOM" smislu.

ev nabrojite top 10.

1. je zauzeto za USA

nadam se da nece tema ici u kantu
Grijesis.

1.Rusija
2.Kina
3.SAD
4.Velika Britanija
5.Iran

Dalje ne treba nabrajati, jer ne slabo ko da ima vosjku ili kakav ozbiljniji vojni arsenal!
Moze se gledati sa vise aspekata kao npr. nuklearno naoruzanje, brojnost vojnika, opcenito naoruzanje, razvijenost artljerije, brojnost tajnih organizacija etc.
Sve u svemu SAD predjnjaci, a za ostale se ne zna, jer kriju kao maca govance.
Po meni su sigurno tu Sjeverna Korea, Iran, Rusija, Kina, Izrael ostali su ne bas toliko nemiroljubivi .
MorgaN je napisao/la:
Grijesis.

1.Rusija
2.Kina
3.SAD
4.Velika Britanija
5.Iran

Dalje ne treba nabrajati, jer ne slabo ko da ima vosjku ili kakav ozbiljniji vojni arsenal!
sinko od tebe ce biti veliki covjek,ne spamam samo ti stinu govorim.
cim si na 1st mjesto stavio RUSIJU

zivjela MAJKA RUSIJA :)

tebi svaka dala
Inspiriran temom koju je otvorio VR46-Top 10 svjetskih sila Za početak mojih pet top svjetskih vojnih sila:
1:Najmodernija tehnika 21 stolječa,jaka pješadija,imaju jednu od najjačih mornarica u svijetu a i jako vazduhoplovstvo.
2.Rusija:Ogromno ljudstvo koje je spremno u svakom trenu na vojnu intervenciju, sjajna artiljerija i puno tenkova a i vazduhoplovstvo je za respekt.
3.Kina:Isto kao i Rusija jako puno vojnika imaju, spremni su za rat u bilo kojem momentu,disciplina, obrazovani vojni službenici kao i u Rusiji i SAD-u i proizvodnja artiljerijskoga naoružanja.Mornarica u ubrzanom razvoju kao i vazduhoplovstvo.
4.Indija/Južna Koreja:Šta reći imaju puno zajedničkih osobina sa ovim gore zemljama rade na razvoju i kupovini savremene vojne tehnike, visoke vojne škole u kojima se vojnici uče najvišim borbenim tehnikama za moderno(današnje ratovanje).
5.Sjeverna Koreja:Susjedi Južne Koreje dosta zatvorena država sa velikim planovima na vojnom planu.Opet ovdje imamo veliko ljudstvo,jaku artiljeriju i pješadiju,vazduhoplovstvo možda nije tako jako razvijeno kao kod ovih gore sila ali mornarica samo po sebi zaslužuje visoko mjesto.

A najveća osobina ovih sila je da su isto nuklearne sile(Sjeverna Koreja i Indija još nisu potpisale sporazum o prestanku razvoja i širenja nuklearnog oružja) Toliko od mene ispravite me ako griješim
1. USA
2. Rusija
3. Kina
4. Indija
5. Britanija
...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.