Inspiriran temom koju je otvorio VR46-Top 10 svjetskih sila Za početak mojih pet top svjetskih vojnih sila:
1

:Najmodernija tehnika 21 stolječa,jaka pješadija,imaju jednu od najjačih mornarica u svijetu a i jako vazduhoplovstvo.
2.
Rusija:Ogromno ljudstvo koje je spremno u svakom trenu na vojnu intervenciju, sjajna artiljerija i puno tenkova a i vazduhoplovstvo je za respekt.
3.
Kina:Isto kao i Rusija jako puno vojnika imaju, spremni su za rat u bilo kojem momentu,disciplina, obrazovani vojni službenici kao i u Rusiji i SAD-u i proizvodnja artiljerijskoga naoružanja.Mornarica u ubrzanom razvoju kao i vazduhoplovstvo.
4.
Indija/Južna Koreja:Šta reći imaju puno zajedničkih osobina sa ovim gore zemljama rade na razvoju i kupovini savremene vojne tehnike, visoke vojne škole u kojima se vojnici uče najvišim borbenim tehnikama za moderno(današnje ratovanje).
5.
Sjeverna Koreja
usjedi Južne Koreje dosta zatvorena država sa velikim planovima na vojnom planu.Opet ovdje imamo veliko ljudstvo,jaku artiljeriju i pješadiju,vazduhoplovstvo možda nije tako jako razvijeno kao kod ovih gore sila ali mornarica samo po sebi zaslužuje visoko mjesto.
A najveća osobina ovih sila je da su isto nuklearne sile(Sjeverna Koreja i Indija još nisu potpisale sporazum o prestanku razvoja i širenja nuklearnog oružja) Toliko od mene ispravite me ako griješim