Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

od OC-a sporiji CPU

65 pregleda · 2 odgovora · otvorena 08.12.2010. u 16:49

Ev vako, juce mi je pala na pamet ideja da OC-am svoj CPU i testiram. Pa sam ga umjesto 2,6 podigao na 3,055 i testirao u CoD: Black Ops. Ali FPS je samo opao bio je 33-43-55 a kad sam vratio na 2,6 FPS je bio 50-51 i slicno.
Ako neko zna sta sam pogresno uradio recite pa da ga onda OC-am. CPU=Intel Pentium Dual Core E5300
znaci fps ti sigurno nije spao zbog procesora, nego zbog graficke ofc, ali zasto ?
pa vjerovatno ( nemogu ti dat tocan odgovor )
zato sto overclockanjem svog procesora naravno stvaras dodatni napor svom procesoru on mnogo brze radi i vise se grije i kako se procesor grije tj. pregrijava; pregrijava ti se i maticna i svi dijelovi u kompjuteru, tako ako nemas neko dodatno hladjenje tj. neko naprednije hladjenje od trenutnog, za procesor koji trenutno imas bolje ti je ne overclockat, al stvarno ti nije potrebo overclockat procesor koji je dual core i radi na 2.7 mislim stvarno odakle ti ta ideja ...
Max. temperatura je bila do 40-45 najvise jer je fan bio na 100%, a odakle mi ideja: pa neki OC-aju i Core i7 980X a ja sam samo onako bezveze pokusao.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.