Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Uploadovanje u dl.sekciju Prijedlog/Diskusija

310 pregleda · 20 odgovora · otvorena 06.12.2010. u 23:28

Malo sam razmisljao i palo mi je na pamet da ako bismo ovoj vlasti na g.ba dali prijedlog da koji kod file uploadujemo na dl.sekciju da dobijemo nekoliko bodova za nas trud npr.demoe , cliente neke , slike , zajebancije ...
i ako uploadujemo 5 fileova 10 bodova i tako dalje , nisam fino objasnio al jbg kasno je , kome nije jasno nek pita !

Bez suvisnih komentara !

Nisam sad mislio da ovo pretvorimo na katz , ni nesto drugo neg eto da ovu dl.sekciju malo pokrenemo jer otkad znam za g.ba ova dl.sekcija se nije promjenila i nisam sad mislio da uploudujemo po 500 mb i vise fileove nego neke zajebancije do 50 mb :S

Evo dvojica su vec rekli da ako bi to bilo kontrolisano moglo bi uspjet, i slobodno napisite sta mislite i dajte prijedlog ako imate !
Ne !
Sad zasto ne ?
Zbog toga jer bi svi onda nesto update i g.ba nebi vise bio g.ba nego download ba i pretvorio bi se u neki warez site (a to je ono sto ovaj forum pokusava izbjec). 2 Razlog je sto bi takodjer svi to radili i sticali lako bodove bez nekog velikog zasluzenja !
NE !
Ne'mre se to organizovati.
Onda bi download sekcija bila "pretrpana"...
Zato NE.

A to sto su administratori lijeni pa ne mogu upload-at par fajlova nije moj problem.

Inace,ovom portalu nije ni potrebna download sekcija.
MOZDA !

Evo kako ja zamisljam tvoju ideju. Mislim da bi trebalo davati po 20 bodova po uploadu, s tim da bi se taj download file odobravao kao sto administracija odobrava pisanje vijesti, te ako ima nekih bugova ili gresaka bio bi odbijan. Sada, ako bi se koristili drugi upload siteovi to ne bi bilo to, pa bi trebao g.ba imati vlastitu upload/download sekciju sto ja ne vidim u skorijoj buducnosti s obzirom da je na razvijanje ovog site ulozeno mnogo manje truda u skorije vrijeme.

/edit: mislim da trebas preimenovati ime teme, tipa "download sekcija - prijedlog/diskusija"
bezveze je prijedlog

iovako jedva ulazim na g.ba od kako je ono preso na novi server (nezz zasto) a kako bi bilo kad bi svak uploadao po 100 nekih fajlova da bi dobio 1000 bodova

i uvodjenjem toga ubrzo bi bodovi izgubili svoju vaznost ...nebi se niko obaziro koliko bodova ima sto je danas jedno od vaznijih stvari ...

svak bi imo po 5000 bodova i svi bi bili isti xD
nema logike

+ ima nekih kojima treba npr 40 bodova hitno da otvore temu da ponude bodove za neku uslugu pa kupe 2 premiuma da dobije bodove , a da moze uploadat 4-5 fajlova za te bodove nebi kupio premium

tako da ova ideja je administraciji g.ba suluda ,,, i nemas se sta nadat za ovo
propalo garant
Moze to ,ali npr. da uvedu nekoga da kontrolise uploadovane file-ove.Bice od tebe nes :P
Download sekcija nije potrebna.
Zar još ima takvih ljudi, što daju prijedloge ?

Prije svega,drago mi je da se neko i toga sjetio. Međutim,to bi bilo veoma teško realizovat jer ovdje ima dosta ljudi koji bi učinili mnoge stvari za bodove. Tako da bi bilo mnogo bez potrebnih upload-a i to bi dovelo samo zamaranje administracije. Tako da ova ideja i ne bi išla na ruku administraciji. Samo mi je žao što je upravo ta download selekcija "zaboravljena" i zbog toga poštujem svaku ideju na tu temu.
eX je napisao/la:
True
kako ti i nick kaze "fusher" i tema je fusher i prijedlog je fusher :S

Pa nadjem ja 1000 slika bzvz i on meni 1000000 bodova :S
Ne.

Nego bi trebalo dodati funkciju uploadera kao sto postoji funkcija moderatora. Odabrani uploader bi bio zaduzen da uploaduje razne domace i strane cs demoe, legitimne patcheve i fixeve za igre, demoe igrara moze i programa, freeware itd. A kad bi se omogucilo svim memberima nastao bi cirkus.
eX je napisao/la:
+1
Ne vidim razloga za to kada ima google xD. A i ne vjerujem da bi bU dao access obicnim user'ima da uploadaju svoje file'ove na njegov server.
pitao sam ja reLo-a davno o tome , on je rekao , da nije izvodljivo to ;)
n00b_n1 je napisao/la:
Dobra ideja al bi sajt posto warez a
WAREZ JE STROGO ZABRANJEN
lol, zar je teško dodat provjeru administratora, tj. svaki file koji se uploada ide prvo u administraciju na odobravanje... al' pošto je ova administracija lijena, šta se tu može?

Download sekciju treba ukinuti skroz, google it.
FritzzYYYY je napisao/la:
MOZDA !

Evo kako ja zamisljam tvoju ideju. Mislim da bi trebalo davati po 20 bodova po uploadu, s tim da bi se taj download file odobravao kao sto administracija odobrava pisanje vijesti, te ako ima nekih bugova ili gresaka bio bi odbijan. Sada, ako bi se koristili drugi upload siteovi to ne bi bilo to, pa bi trebao g.ba imati vlastitu upload/download sekciju sto ja ne vidim u skorijoj buducnosti s obzirom da je na razvijanje ovog site ulozeno mnogo manje truda u skorije vrijeme.

/edit: mislim da trebas preimenovati ime teme, tipa "download sekcija - prijedlog/diskusija"
Jedino nešto poput ovog dolazi u obzir.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.