Evo upravo poslije otprilike 15 dana ne izlazenja iz kuce spavanja 4-5 sati dnevno i prezivljavanja na coli,red bullu i pizzama,mogu se pohvaliti da sam zavrsio ovu igru.Mnogo je drugacija nego sve prethodne final fantasy,pa moze se reci i sve druge rpg igre na konzoli.Borbe na prvi pogled su potpuno real time,kao u nekom akcionom rpg.I na to i ff 12 i lici na prvi pogled.Nema vise promjene kada se neprijatelji pojave.Oni su na mapi prije nego i borba i pocne,i player moze da odluci hoce li se borit ili ne.Nekada im nije moguce pobjeci,ali u vecini slucajave jeste.Sto se vise igra,dolazi se do saznanja da je squresoft uspio sto rijetko ko moze-iako su borbe real time daleko od toga da je FF 12 akcioni rpg.Ipak je ostala pravi rpg,u kojem bez koristenja magija i taktike je gotovo nemoguce porazit bilo kojeg tezeg neprijatelja.Takodje mi se svidja da igra ima realan svijet,u kojem ako zalutas negdje gdje su neprijatelji 10 levela veci od tvoga,nemas gotovo nikakave sanse.U takvom slucaju najbolje je stratesko povlacenje
Ovo mi se svidja,za razliku od recimo obliviona koji je mjenjao tezinu neprijatelja u odnosu na lv player,sto kvari osjecaju realnosti svijeta igre.Final fantasy XII je tako drugacija,a ipak ostala jos uvijek ona final fantasy koju svi volimo.Toplo preporucujem svakom da odigra,ko voli rpg i final fantasy.A i ko ne voli,neka proba,mozda i zavoli ovaj zanr.
Ovo mi se svidja,za razliku od recimo obliviona koji je mjenjao tezinu neprijatelja u odnosu na lv player,sto kvari osjecaju realnosti svijeta igre.Final fantasy XII je tako drugacija,a ipak ostala jos uvijek ona final fantasy koju svi volimo.Toplo preporucujem svakom da odigra,ko voli rpg i final fantasy.A i ko ne voli,neka proba,mozda i zavoli ovaj zanr.