Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

Telemach problem

228 pregleda · 9 odgovora · otvorena 03.12.2010. u 21:48

Znaci danas su mi oni ljudi dolazili fol nesto prikljucivali, ja nisam bio kuci i lik mi napisao na papir sta sve trebam uraditi:
Internetu se pristupa direktno preko mozzile ili ekplorera, meni NE MOZE.

Pirstup modemu:
Podesiti na automatsko biranje IP adrese

Eh ko mi kaze kako da napravim ovo i kako da podesim na automatsko bitanje IP adrese dobit ce ove jadne bodove i kredita.
Pogotovo ovi koji imaju telemach jel njima odma proradilo ili kako sta,
i da iskljucio sam firewall i ukljucio al sve isto.
Pomagajte
Rješenje

Kad su meni dolazili samo su donijeli ugovcr i ja potpisao .Brzina mi se automatski promijenila, odmah sutra ujutro .NIsam upozant sa tima da moras staviti automatsko biranje ip adrese i gatewaya .
Ne znam koji OS koristis al evo ti za win 7 .
ides pored sata strelicu /network/local area network/propeties/internet protocol version 4/i oznacis vkadratic optain ip address automaticly .I to ti je to .Ako slucajno nema interneta nazovi telemach i reci da si postavio na automatsko otkrivanje ip adrese .

Uploaded with ImageShack.us
Kada su meni priključili ja sam izbrisao sve one "Local Area Connections" sa ip-ovima 10.10.50...,reinstalirao Realtek Ethernet Controler drivere,ponovo instalirao i izbacio precicu od Local Area Connection(jednu jedinu precicu pomoću koje možeš Disable/Anable)
420risk je napisao/la:

hvala brate
da znas kako si me oraspolzoio
Fragnatic je napisao/la:
hvala brate
da znas kako si me oraspolzoio
Ako ti facebook ne radi kako bude treba stavi ovakav DNS kao i kod mene
Imas testnu fazu i nemas pristup internetu odreden period.
420risk je napisao/la:
Ako ti facebook ne radi kako bude treba stavi ovakav DNS kao i kod mene
Da te pitam ja sam se prijavio tamo na telemach i cekam koliko

se ceka i jel pada konekcija ?

~ Hvala
dYi je napisao/la:
Da te pitam ja sam se prijavio tamo na telemach i cekam koliko

se ceka i jel pada konekcija ?

~ Hvala
Ja sam cekao 2 sedmice jer su imali tehnickih problema, a vjerujem da se sada ceka kao i kod ostalih netova 4-5 dana. Konekcija ne pada i nije nikada spora.
Ja sam bio na globalu pa kad se uveli telemach meni je sve bilo isto konekcija mi nikada ne pada,velika brzina,dobar download 475kb po sec skida mini paket..
Ovo je sad jedan od najboljih netova u sarajevu 9-)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.