Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 50 bodova

Online Narudžba

265 pregleda · 9 odgovora · otvorena 30.11.2010. u 18:41

Evo hoću da naručim neke tene, kapu i jos neke gluposti sa DC stranice ( dobio na 99designs ). I kao što vidite 111 $ me dodje .

Sad da pitam koliko me otprilike dodje carina, imal' ko iskustva sa tim. Da me ne ogule džabe

15 % od cijene : )
Rješenje
S obzirom da piše da ti radi nekog bonusa, promotiona, čega već ne plaćaš shipping. Morat ćeš platit 9,50km - 10,00km carinski pregled pošto ide preko obične pošte, čekat ćeš jedno najmanje znači 3-4 sedmice da ti dođe.

Postoji mogućnost da ti se paket "izgubi". Meni se dešavalo to... Zato isplati se dat jedno 20-30$ za DHL ili FeDex, ali zato dođe u roku od 3 dana. Čak nekad i brže ...
Jason je napisao/la:
S obzirom da piše da ti radi nekog bonusa, promotiona, čega već ne plaćaš shipping. Morat ćeš platit 9,50km - 10,00km carinski pregled pošto ide preko obične pošte, čekat ćeš jedno najmanje znači 3-4 sedmice da ti dođe.

Postoji mogućnost da ti se paket "izgubi". Meni se dešavalo to... Zato isplati se dat jedno 20-30$ za DHL ili FeDex, ali zato dođe u roku od 3 dana. Čak nekad i brže ...
30$ nije malo Ne zuri mi se nigdje sa dostavom, a to da se izgubi paket se desava cesto ?
jacky je napisao/la:
30$ nije malo :P Ne zuri mi se nigdje sa dostavom, a to da se izgubi paket se desava cesto ? :)
Ma jok ... To mi se samo desilo jednom za neke conversice, mislim oni kažu da se izgubio al niko nije retardiran da im to povjeruje, znam jako dobro kako carina radi .. Uzmu šta bi im se moglo svidjet djetetu, il šta je vrijedno ...
jacky je napisao/la:
30$ nije malo  Ne zuri mi se nigdje sa dostavom, a to da se izgubi paket se desava cesto ? 
Da.

Bolje ti je platis 40-50km vishe al barem si gospodiiin.
Kolko sam ja upoznat zavisi koliko je veliko to što ti trebaju dostavit,a sad mi drug reče 50KM carina :S a piše ti to see promotion detalis pa tu pogledaj
Jason je napisao/la:

Hvala
Nisam jednom narucivao , koliko ti pise toliko ce te izaci, s tim kad ti postar bude donosio , moras mu dat 3-4 KM 
Ma jok to jacky, ostavi pare bolan.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.