Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kako naći sponzora?

237 pregleda · 10 odgovora · otvorena 19.11.2010. u 18:56

ProGaming Community

- Postojimo 31 mjesec
- Preko 50 000 unikatnih posjeta mjesečno na www.progaming.ba
- Preko 18 000 dnevnih konekcija na servere (540 000 mjesečno)
- Serveri vazda puni

I stavili bi sve moguće reklame za 90 KM mjesečno... Al niko neće!

Nije da tražim ovdje sponzora, jer znam da ga ne mogu naći, već me samo zanima kako neki botovi koji tek otvore server mogu naći sponzore a mi ne možemo. Slao sam kome sam stigao, niko ni da odgovori. Da li sam zaista samo baksuz ili se nikome ne isplati davati "ovolike" pare za 600 000 mjesečnih pogleda ka njihovim banerima?

Ima li neko savjet kako uspjeti u ovoj misiji?

EDIT: Jel 50 puno?
9o KM 

Oni mogu naci sponzora jer im sponzor placa mnogo manju svotu novca . Jedino bi mogao da nadjes vise sponzora pa da po pola pracaju ipak nije 9o malo.

Edit :

U danasnje vrijeme tesko je naci sponzora sa 5 - 30 KM a kamoli vise. Jer on nema od toga nista , pokoja reklama na serveru i forumu , bannere etc.

Ko danas jos gleda te bannere a kamoli da klikne na njih da vidi kako i sta . Moglo bi se naci jer prema tim podatcima savko bi vam sponzoriso ali pare su problem , para nema .
reLo brate moj ....danas ti niko nece dati ni marke ! Tj. Zasto bi ti davali pare kad mogu na neki drugi forum besplatno stavit i tako..

Ja sam ti nudio domen,web hosting ,game server ..ti neces..e brate vjeruj da ti niko nece dati pare...

Nije tu fazon posjeta ..posto vecina botova kaze "Kakve koristi ako mi vidi baner neko 600k puta)

lakse mu je ovako razmjena banera po ovim botovskim foruma i nabije posjeta sebi
Tesko da ces nac ijednog debila koji nema pametnijeg posla nego davati nekome 90 KM radi reklama, od kojih ON ISKRENO BAS NISTA NEMA.

To ce samo gledat nafurana djecurlija po progamingu, fin je to community i sve al iskreno, stavi se da imas firmu, bil baco mjesecno 90 eura, na reklamu od koje nemas nista ?

Pametnije liku stavit na TV reklamu za te pare 

Evo ti i prijedlog :

Kontaktiraj firme koje se bave kompjuterima i opremama, ima ih dosta u bosni, objasni im kakva je situacija, i kolko im musterija mozes garantovat, onda bi mozda i dobio odgovor 
Definitvino ne vjerujem da ce ti neko davati 90 KM mjesecno, nikog ne zanima uspjeh nego samo "money".
Pokusaj sa ovim vecim hostinzima(jer ako ce ti neko biti sponzor to ce vjerovatno biti neki hosting) posalji te "predispozicije" ProGaming comunity-a. Ako ti neko ponudi nesta sem para, uzmi sto ti se nudi. Nikad se nezna mozda dobijes te pare. 
Moras imati dobar MARKETING. Probaj s tim da das nekom blogu ili web- u da das baner pa da te oni sponzoriraju, naravno ako su dobro posjeceni. I onda stavi u oglase ....
Prvo trebas imati dobar, funkcionalan, sadržajem bogat site/server koji privlači publiku i koji ima moooogo unique visita dnevno. To je osnovno. Ako to imaš, odredi cijenu za prikazivanje bannera, postavi oglas na svoj site da tražiš oglašivača i čekaj. Možda naleti neka tvrtka ponudi ti suradnju. Dalje sve ide po dogovoru. Ako pak nemaš tako dobru stranicu/server, moraš se uključiti u neki affiliate program i tako pokušati zaraditi za kruh. Kako se to radi? Potraži na netu upute. . Sretno i dao bog da postaneš milijunaš i sjetiš se mene. 90 KM mnogo brate.:r
zaboravih reci ,ljudi danas nemaju para da kupe domen

neg se j**u sa tk i forummotion :D
Jednostavno.90 km je prepuno,oni od toga imaju samo banner , kao sto su svi naveli vec , oni nemaju neke velike koristi od tog bannera.Savjet : probaj smanjiti pare pa ces mozda i uspjeti u pronalazenju .

Srecno.
Ja mislim da si ti pretjerao sa posjetima na server a i stranicu.
Te brojke su malo prenapuhane.
Ako hoces da ti pomognem javi se na msn.
Ja sam dosta toga prosao, te imam iskustva stim.
seek je napisao/la:
Ja mislim da si ti pretjerao sa posjetima na server a i stranicu.
Te brojke su malo prenapuhane.
A ti vjerovatno ne znaš šta je ProGaming.. ....

/topic

Nemoj da te zavaraju ti k'o fol sponzori, sve je to presipanje iz šupljeg u prazno. Pošalju poruku i stave banner na svoj "forum" nakinđure sajt sa onim rofl riječima "zlatni sponzor", "sponzor projekta", "naš veliki prijatelj" itd. itd. a kada hoster odgovori onda skinu banner, ili u nekim slučajevima se dogovore, na forum "communitya" stave banner hostinga, hoster im da server, oni napune server, hoster taj server preimenuje..... sve su to priče za lahku noć. Fino ti nađi neku firmu ali FIRMU provjerenu koja zna šta radi a ne ko ovi "hostinzi" ..... klinjo za bajram dobije od babe hetzerovu mašinu i ko fol diže hosting .... FUJ!

90 maraka za jedan jak hosting nije puno, ali baš da ti daju 90 km ..... hmmmm to neće sigurno, ali zato vidi da se serveri prebace na njihove mašine tako ti uštediš ali će onda biti njihove reklame na serveru 24/7, normalno tražiće i na forumu na svakom ćošku da stoji, ali sve je to normalno. Uglavnom, moraš biti maštovit i nekako se nagoditi da i njih izađe jeftino a dobro a i ti da imaš koristi ...... predlaži im sve što se može predložiti i sve što je na granici zdravog razuma. .... ali sve je to pussy smoke ako ti "sponzor" nije ozbiljan i ako nemaju iskustva onda sve to pada u vodu. Sada trebaš fino da sklepaš neki povelik tekst, da ga naučiš napamet, otvoriš google i da nađeš jedan ozbiljan, dobar, provjeren hosting ali u tom tekstu iznesi par ponuda, a oni će ti odgovoriti šta njima odgovara, pa ćeš ti svoje, pa ćete se naći na pola puta, pa ćete onda još neke ideje itd. itd. Uglavnom ključne stvari su ti: dobar hosting, lijepa predstava tvog communitya (tekst) i naravno ne prevelike ponude i zahtjevi. Eto ja se napisah, nemam puno iskustva ali govorim kako su ostali radili, valjda si me razumio, valjda ti je nešto palo napamet.

bye

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.