Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Ideja]BiH-Gamers.ba Sezonska liga

297 pregleda · 18 odgovora · otvorena 18.11.2010. u 00:20

Vece radni narode ,

malo pratim ove meceve na hltv.org, gledam hocu li koju paru zaraditi na dreamteam-u, pa mi na pamet pade jedna ideja, moze se reci dosta slozena ali dobra.

BiH-Gamers.ba Sezonska liga

Kao sto vjerovatno znate, postoje ove German lige (ESL) gdje se 16 ekipa non-stop bori svake sedmice, te na kraju najboljih 4 ide u playoff.

Moja ideja je da se kreira isto tako OVE GODINE (ukoliko se realizuje ideja) samo BiH timovi. Pod tim mislim, prvenstveno napraviti komisiju od 3 clana koja ce birati 16 timova-klanova (one koji ce svake sedmice igrati), te tako citavu sezonu do recimo kraja skolske godine, gdje ce prvih 4 ekipa igrati playoff.

Klanovi koji bi birali bi bili malo jaci, kvalitetniji da bi liga bila zanimljivija.

Na kraju, ne obecavam, al bi se potrudio da top4 klana odigraju Playoff sistem na lanu te se tako odredi konacni poredak.

Da, uopce nebi bilo grupa, nego bi se jedna "grupa" sastojala od 16 timova, gdje bi svaki sa svakim igrao. Tako bi svi imali sansu da igraju protiv svakoga.

Sad me zanima da mi kazete sta mislite o ovoj ideji, sta joj fali, a sta treba da se odbaci. Naravno ukoliko budem vidio da moze proci, dicu posebnu temu da nadem ljude koji bi zajedno samnom citavu jednu sezonu gurali te meceve.

Unaprijed Hvala.
Ako mislis pod zastavom ESL-a , nema ti kod nas 16 timova koji bi igrali
xpallyftw je napisao/la:
Ako mislis pod zastavom ESL-a , nema ti kod nas 16 timova koji bi igrali
ne pod zastavom ESL-a, previse komplikovano, a i bas to, nema ih 16!

Ovako steam, upload demo ukoliko bude sumnji, a ako se uspostavi bilo kakve nepravilnosti poput wh, aim, bilo kakvih djecijih fazona, BAN4LIFE na ovim svim ligama koje cemo organzirati na ovim prostorima
al to ISMET , Sniper_Soldier misli

by l4mer
IFC je napisao/la:
ne pod zastavom ESL-a, previse komplikovano, a i bas to, nema ih 16!

Ovako steam, upload demo ukoliko bude sumnji, a ako se uspostavi bilo kakve nepravilnosti poput wh, aim, bilo kakvih djecijih fazona, BAN4LIFE na ovim svim ligama koje cemo organzirati na ovim prostorima
Ma bolan, pusti to demo, steam. Moze se sqpiti 16 timova za ESL 100%

Ipak vise bih volio da igramo ESL, jer je AntiCheat unapredjen, i nema sanse da neko od wannabepotti upali =D

Tako su palili njemci i ostali, pa pogledaj vijesti na ESL ; u

VioleN je zaduzen za nasu zemlju sto se tice ESL - a, sa njim se treba fino dogovoriti.
@Miire
Ako ćemo iskreno ne može se skupiti 16 ekipa pod esl zastavom zato što je našoj raji mrsko i teško registrovati se na esl, a tek onda da čitaju pravila i to, mislim veoma teško.
nyonyo je napisao/la:
@Miire
Ako ćemo iskreno ne može se skupiti 16 ekipa pod esl zastavom zato što je našoj raji mrsko i teško registrovati se na esl, a tek onda da čitaju pravila i to, mislim veoma teško.
Nazalost vecini nasih igraca trebas nacrtati neke jednostavne stvari kao:
-kako koristiti esl wire
-kako upload poslije ss, ac, demo itd..
Tako da je bolje da ne bude preko esl-a, ne licno zbog mene jer igram esl skoro 2 godine ali dok bi se ekipe napravile na esl dok bi se prijavili pa ha hu previse vremena.
Pa bi onda kao za BiH Cup npr eto 16 ekipa bilo u planu da to igra a igralo bi, lupam, 7 i plus neki errori kao npr ako je steamid in use itd itd
A valjda ce se izabrati takvi clanovi da nece biti retardiranih igraca koji ce uopste pomisliti da se koriste nekim nedozvoljenim sredstvima.
Pozdrav
Svidja mi se ideja, al' ne kontam to 16 malo jacih..
Npr. ja imam klan 3 mjeseca, svaku noc po 3-4 cw-a odigramo al' nismo poznati na g.ba jer se ovdje nismo ni predstavljali ni nista, a kako mi se ideja svidja to znaci da bih ja rado prijavio svoju ekipu na tu "ligu".
S' tom idejom ti nemas veze.

ESL vodi VioleN i on dize cupove i sve ostalo, nakon proslih kupova gdje se prijave ekipe koje ne znaju da trebaju snimat demo, pokrenut anticheat, takodje ni da su zabranjeni neki bustovi, sve je propalo, takoda ESL nije za nas, mozda da se skupe 4 normalne ekipa pa haj.

www.forumotion.com orginizujes nonsteam ligu, pwnas

A sto se tice gamers.ba lige to se vishe ne moze odrzat, jer trenutno neki clanovi imaju pozicije na ovom sajtu kojima nije u biti da se igraju lige i mecevi, nego samo furanja po forumu
elitewow je napisao/la:
Svidja mi se ideja, al' ne kontam to 16 malo jacih..
Npr. ja imam klan 3 mjeseca, svaku noc po 3-4 cw-a odigramo al' nismo poznati na g.ba jer se ovdje nismo ni predstavljali ni nista, a kako mi se ideja svidja to znaci da bih ja rado prijavio svoju ekipu na tu "ligu".
@ elitewow
Pa svedno taj tvoj klan nije medju 16 najjaci u BiH.

@ Topic
Slazem se sa idejom , al' tesko da ce se ona realizovati. Kada bi se neko normalan uhvatio posla mozda bi i bilo nesto od toga.
BUY44K4 je napisao/la:
al to ISMET , Sniper_Soldier misli

by l4mer
Ovako, prenesi ili kopiraj ovo Lameru kad se cujete/vidite:

Ja sam mislio da si normalan, al ti si onaj pravi seljacic sa sela.

Prvo, ti si toliko iskompleksiran i fakat patis od kompleksa vise vrijednosti. Mislis da si neko i nesta, a ustvari si NISTA! Apsolutno nista.

Ja mogu bit retardiran, mozda cak i jesam retardiran, al se ne furam da sam nesto sto nisam.

Prekini me provocirati maloumnice, ni za Bajrama se ne mogu normalno opustiti radi Vas debila.

I please, nemoj me citirati, i nemoj mi se obracati jer vidim da si niko i nista. Barem za mene.

@Topic
Dobro porazgovarat cu sa nekim ljudima na ovom situ, vidjecu sta mogu odraditi.

Hvala
IFC je napisao/la:
Ovako, prenesi ili kopiraj ovo Lameru kad se cujete/vidite:

Ja sam mislio da si normalan, al ti si onaj pravi seljacic sa sela.

Prvo, ti si toliko iskompleksiran i fakat patis od kompleksa vise vrijednosti. Mislis da si neko i nesta, a ustvari si NISTA! Apsolutno nista.

Ja mogu bit retardiran, mozda cak i jesam retardiran, al se ne furam da sam nesto sto nisam.

Prekini me provocirati maloumnice, ni za Bajrama se ne mogu normalno opustiti radi Vas debila.

I please, nemoj me citirati, i nemoj mi se obracati jer vidim da si niko i nista. Barem za mene.

@Topic
Dobro porazgovarat cu sa nekim ljudima na ovom situ, vidjecu sta mogu odraditi.

Hvala
al sniper_soldier to misli i daje ideje :-)

ti ces mi reci da sam seljacic lol eto ti si Nesto , zato te svi i provociraju pahahha .D by l4mer
BUY44K4 je napisao/la:
al sniper_soldier to misli i daje ideje :-)

ti ces mi reci da sam seljacic lol eto ti si Nesto , zato te svi i provociraju pahahha .D by l4mer
Prvo, ja mislim sta ja hocu, da si imalo pismen znao bi da po USTAVU BiH je to dozvoljeno:

Član II
Ljudska prava i osnovne slobode:
Katalog prava:

g) Slobodu misli, savjesti i vjere.
h) Slobodu izražavanja.

A ti ne da si seljak, nego si onaj mrtvi seljak! Nabijem i tebe i sve te tvoje sto imaju sta protiv mene na ku**c!

Mozete mi se samo sageti.

Ljubomora je cudo!

Rekao sam da me ne citiras!
c1le je napisao/la:
@ elitewow
Pa svedno taj tvoj klan nije medju 16 najjaci u BiH.

@ Topic
Slazem se sa idejom , al' tesko da ce se ona realizovati. Kada bi se neko normalan uhvatio posla mozda bi i bilo nesto od toga.
Pa sta mislis sto sam reko da NE ZELIM DA IGRAJU 16 NAJJACIH JER BI PRIJAVIO SVOJ TEAM ?

Procitaj boga ti ponovo, lijepo, i ne citiraj me vise.
IFC je napisao/la:
Prvo, ja mislim sta ja hocu, da si imalo pismen znao bi da po USTAVU BiH je to dozvoljeno:

Član II
Ljudska prava i osnovne slobode:
Katalog prava:

g) Slobodu misli, savjesti i vjere.
h) Slobodu izražavanja.

A ti ne da si seljak, nego si onaj mrtvi seljak! Nabijem i tebe i sve te tvoje sto imaju sta protiv mene na ku**c!

Mozete mi se samo sageti.

Ljubomora je cudo!

Rekao sam da me ne citiras!
Samo jedno pitanje.
Kakve veze imaju pismenost i USTAV BiH?
elitewow je napisao/la:
Pa sta mislis sto sam reko da NE ZELIM DA IGRAJU 16 NAJJACIH JER BI PRIJAVIO SVOJ TEAM ?

Procitaj boga ti ponovo, lijepo, i ne citiraj me vise.
Za takve ko tvoje klanove ima mijesta na "forumotion" ligama. ; )

Cuj to esl bih liga sa klanovima kao sto je tvoj , a da ne igra npr kka,nfk, itd.. Fino me nasmija u ove kasne sate , hvala ti na tome.
c1le je napisao/la:
Za takve ko tvoje klanove ima mijesta na "forumotion" ligama. ; )

Cuj to esl bih liga sa klanovima kao sto je tvoj , a da ne igra npr kka,nfk, itd.. Fino me nasmija u ove kasne sate , hvala ti na tome.
cao
~ Ma fino zamisljeno , nikad nece biti realizovano
~ I da skupis 16 ekipa , uvjek bi bilo problema

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.