Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 50 bodova

a

146 pregleda · 9 odgovora · otvorena 17.11.2010. u 18:19

Pozdrav,

znaci imam problem krenem da igram i citav game mi laga uzasno zadnja 2 dana znaci ne prestaje .Stane sve vidim samo kako se krecu al ne vidim spellove ni nista effecte kako rade i odjednom nakon nekog vremena sve se ubrzano uradi i bude jedno 10 sec normalno i opet tako !! Nije moguce da je internet sve ostalo youtube i sve sta radim normala je ... znaci do sad jedno 2 mjeseca nikad mi se to nije desavalo.

hvala
Virusi brate to je to :/ Imam ti ja licencu za avast do 2012 ako ti to pomogne bio bih sretan Add me na msn imas na mom profilu
Može bit do server a i do tvog interneta ...
Idi na SpeedTest.net i provjeri koliki ti je latency, ako je mal (20 - 50) onda je do servera taj lag, ako veći onda do tebe ...

P.S. Molten-WoW i Magic-WoW ne bi trebali da lagaju (3.3.5a patch)

EDIT: Male su šanse da je do virusa itd...
Ali ipak možeš probat, skineš Kaspersky Internet Security, 30 days trial i skeniraš komp. od virusa ...
Sam će da obriše tako da možeš gledat TV dok on radi :)

Defragmentiraj disk ...

Obriši što ne trebaš i sve foldere sa desktopa stavi u jedan folder :)
Adikaaaa je napisao/la:
Može bit do server a i do tvog interneta ...
Idi na SpeedTest.net i provjeri koliki ti je latency, ako je mal (20 - 50) onda je do servera taj lag, ako veći onda do tebe ...

P.S. Molten-WoW i Magic-WoW ne bi trebali da lagaju (3.3.5a patch)

EDIT: Male su šanse da je do virusa itd...
Ali ipak možeš probat, skineš Kaspersky Internet Security, 30 days trial i skeniraš komp. od virusa ...
Sam će da obriše tako da možeš gledat TV dok on radi

Defragmentiraj disk ...

Obriši što ne trebaš i sve foldere sa desktopa stavi u jedan folder
Nije do servera ,igram sa dva jarana i njima je sve udure !
Ping :29ms

Evo i ja sam mislio da je do virusa pa evo skeniram comp vidjet cemo !
Uradi sistem restore , a ako ti to ne pomogne , skini spyware i ocisti komp.
carNage je napisao/la:
Nije do servera ,igram sa dva jarana i njima je sve udure !
Ping :29ms

Evo i ja sam mislio da je do virusa pa evo skeniram comp vidjet cemo !
Probaj stavit grafiku na WoWu na Default ako si je nekad povećao, i to pomaže ;)
Adikaaaa je napisao/la:
Probaj stavit grafiku na WoWu na Default ako si je nekad povećao, i to pomaže
btw prica se o League of Legends a ne o WoWu
carNage je napisao/la:
btw prica se o League of Legends a ne o WoWu ;)
I na WoWu isto tako kad laga pa sam pomislio da je WoW :)
Sjebao sam comp od je****h antivirusa i spywareova sad ne mogu nikako igrati zato je tu backup laptop

hvala uglavnom svima koji su htjeli pomoci !

ps. ubuduce dajte link ili nesto za antivirus dl jer ovako samo jos vise sranja nabacio na comp ! format je u toku ..
carNage je napisao/la:
Sjebao sam comp od je****h antivirusa i spywareova sad ne mogu nikako igrati zato je tu backup laptop

hvala uglavnom svima koji su htjeli pomoci !

ps. ubuduce dajte link ili nesto za antivirus dl jer ovako samo jos vise sranja nabacio na comp ! format je u toku ..
E ovak odrug da ti ja odmah kazem kako neces nikada biti zarazen virusom. Treba da imas nekoliko pouzdanih i provjerenih programa, od kojih ce samo primarni antivirus biti na startupu a ostale palis sedmicno.
Za defragment ti ne treba program, windows ima uradjen savrsen, zasto dloadati neki drugi?

Evo ovako izgleda moja lista programa:
- ESET NOD32 ANTIVIRUS 4
- CCleaner (najnoviji, free - najbolji)
- Spybot Search&estroy (free verzija takodje)
- TuneUP 2009 (licenciran)

Svaki ovaj program je smjesten u folderu (PROTECTION) i NOD32 se pali sa racunarom a ova dva, kako sam i prije rekao sedmicno za scan, kao i win7 defragmenter ... dakle 'svako malo' posjecujes ovaj svoj folder: PROTECTION i palis programe 'iz njega'. Nakon sto odradis scan i popravke sa svim ovim programima; odes na ikonicu MyComputer. Tamo u 'advanced options' ima opcija SystemRestore - dakle napravis manualni SystemRestore point kada je komp. posljednji put provjeren sa ovim gore programima (ili nekim drugim, koje vec koristis) i siguran si da je toga dana bilo sve u redu. Dakle tako nikada neces naici na probleme sto se tice laga, padanja fpsa ili cega vec a da je to u vezi sa tvojim kompom; to ce samo moci biti tvoja konekcija ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.