Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[REQ] PHP, HTML TUT

90 pregleda · 7 odgovora · otvorena 16.11.2010. u 00:09

Pozdrav Gamersi ! :)

Tražim neki PHP ili HTML tutorial za početnike, po mogućnosti na Bosanski (Hrvatski i Srpski) jezik, ako ništa od tog onda barem na Engleski :)

EDIT: Izvinite što sam postavio temu u pogrešnu sekciju ! :)

Hvala,
Adikaaaa
HTML

http://www.serbiancomputers.com/forum/index.php?topic=3326.0;wap2
nikolAAAa je napisao/la:
HTML

http://www.serbiancomputers.com/forum/index.php?topic=3326.0;wap2
Hvala druže ! :)
Sad ću počet da čitam to :)
tutorijali.rs ili sta vec . Ali bi' ti preporucio w3schools.com , iako su na englenskom jeziku, al vjeruj mi da bi ti bilo od koristi, naucio bi osnove kodiranja , a uz to i englenski jezik, pokupio bi neke nove rijeci ispraksao bi se i to sve ..
CREEP je napisao/la:
tutorijali.rs ili sta vec . Ali bi' ti preporucio w3schools.com , iako su na englenskom jeziku, al vjeruj mi da bi ti bilo od koristi, naucio bi osnove kodiranja , a uz to i englenski jezik, pokupio bi neke nove rijeci ispraksao bi se i to sve .. :)
Evo gledam ovaj w3schools.com izgleda dobro ... Čitam pomalo, hvala ti za linkove :)
Adikaaaa je napisao/la:
Evo gledam ovaj w3schools.com izgleda dobro ... Čitam pomalo, hvala ti za linkove
Vjeruj mi, uz malo truda mozes to za kratko vrijeme prostudiraditi, i pocet' se praksat tako sto ces praviti sajtove, templejtove, kodirati i sta vec ide uz to .. budi uporan, ja iskreno odustanem nakon 2 procitana clanka, a 'ocu kao da nesto naucim . Uzivaj
Adikaaaa je napisao/la:
Evo gledam ovaj w3schools.com izgleda dobro ... Čitam pomalo, hvala ti za linkove
Mani se w3schools-a. Ako trazis gdje ces nauciti kodirati kompletnu stranicu, pogledaj PSD sitebuilds i pocni citati redom. Tu sam se ja naucio, veeliku vecinu HTML/CSS.
I ja sam isto trazio gdje da naucim isti i w3schools mi nije ostao u najboljem sjecanju. Naci ces, vecinom, samo neke trikove i tehnike za neke pojedine elemente, ali na kraju krajeva, biti ces daleko od kodiranja citave stranice.

Dakle, kao sto sam vec naveo, hv-designs.co.uk je site za tebe. Samo paazljivo prati te tutove, pa cak, ako imas volje, skini te source fileove i po tutoriju kodiraj - lakse ces nauciti, iako sam ja samo citao

Ali nemoj si previse uzeti, to ti je vecinom basic HTML/CSS, da bi znao kako to sve funkcionise, a poslije se vecinom sve ogleda u iskustvu. I da, jos nesto, kada "zavrsis" sa hv-designs.co.uk , nemas vise nigdje drugo nego li na net.tutsplus.com.

Sretno
SongyDesigns je napisao/la:
Mani se w3schools-a. Ako trazis gdje ces nauciti kodirati kompletnu stranicu, pogledaj PSD sitebuilds i pocni citati redom. Tu sam se ja naucio, veeliku vecinu HTML/CSS.
I ja sam isto trazio gdje da naucim isti i w3schools mi nije ostao u najboljem sjecanju. Naci ces, vecinom, samo neke trikove i tehnike za neke pojedine elemente, ali na kraju krajeva, biti ces daleko od kodiranja citave stranice.

Dakle, kao sto sam vec naveo, hv-designs.co.uk je site za tebe. Samo paazljivo prati te tutove, pa cak, ako imas volje, skini te source fileove i po tutoriju kodiraj - lakse ces nauciti, iako sam ja samo citao :P

Ali nemoj si previse uzeti, to ti je vecinom basic HTML/CSS, da bi znao kako to sve funkcionise, a poslije se vecinom sve ogleda u iskustvu. I da, jos nesto, kada "zavrsis" sa hv-designs.co.uk , nemas vise nigdje drugo nego li na net.tutsplus.com.

Sretno :)
Hvala i Tebi ... :)
Vidim to kasnije, odo sad malo za Bajram :P

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.